Connect with us

EVENIMENT

UPDATE: Anchetă în Arad, după ce un deținut a murit în spital şi avea urme de violenţă pe corp

Publicat

masina politia fb politia romana.jpg
Arhivă foto

O anchetă internă a fost declanşată în Penitenciarul Arad după ce un deţinut a decedat, luni, 3 octombrie 2022, în spital, iar medicii au constatat că avea pe corp urme de violenţă, cazul a fost preluat de procurori.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Arad, Ionuţ Iovescu, a declarat pentru AGERPRES că a decedat un deţinut în vârstă de 35 de ani, dar că primele cercetări ale anchetei interne relevă că acesta nu a fost implicat în nicio altercaţie în locul de detenţie.

UPDATE: Autopsia în cazul deţinutului din Arad decedat în spital, pe corpul căruia au fost găsite urme ce păreau a fi cauzate de lovituri, arată că victima suferea de epilepsie, iar rănile, care sunt anterioare încarcerării, ar fi putut fi cauzate de crizele pe care le avea.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Ruxandra Tarcea, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că dosarul de cercetare a fost întocmit in rem pentru lovituri cauzatoare de moarte, dar cel mai probabil va fi clasat de procurori.

Conform raportului medico-legal, primit marţi dimineaţă, 4 octombrie 2022, de anchetatori, nu există indicii că deţinutul a fost bătut, iar rănile de pe corp au fost produse anterior încarcerării. Medicii legişti consideră că bărbatul s-ar fi putut răni în urma unor crize de epilepsie pe care le-a suferit.

Conform sursei citate, bărbatul a fost adus joi de poliţişti în penitenciar, pentru executarea unei pedepse după condamnarea definitivă şi a fost plasat într-o celulă alături de alţi trei deţinuţi.

Vineri, bărbatul a acuzat dureri abdominale şi a fost îngrijit la cabinetul medical din penitenciar, dar în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost chemată o ambulanţă pentru că starea deţinutului s-a agravat.

„Ştim că bărbatul a decedat astăzi în spital. Legat de urmele de violenţă de pe corp, se pare că acestea sunt mai vechi. Primele date ale anchetei interne arată că nu a fost implicat în nicio altercaţie în penitenciar”, a spus Iovescu.

Surse medicale au declarat pentru AGERPRES că pacientul a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad în urma unui stop cardiorespirator, fiind resuscitat de echipajul de pe ambulanţă. Duminică, bărbatul a fost supus unei proceduri chirurgicale, respectiv i s-a făcut un drenaj pentru că avea o hemoragie la plămâni. Ulterior a fost internat la ATI, unde a decedat luni.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au precizat că fac cercetări, urmând să încadreze fapta marţi, după sosirea primelor rezultate ale autopsiei. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Atenție, șoferi! Aglomerație pe DN 1 Ploiești – Brașov

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Este aglomerație miercuri dimineață pe DN 1 Ploiești – Brașov.

Centrului INFOTRAFIC din  cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române informează că valorile de trafic au început să se intensifice pe DN 1 Ploiești – Braşov, pe sensul de urcare spre stațiunile montane de pe Valea Prahovei, astfel că, pe raza localităților Câmpina și Comarnic, județul Prahova, traficul se desfășoară în coloană.

Pe raza stațiunilor se circulă în condiții de fluență.

Citește mai departe

EVENIMENT

Traficul restricţionat pe Calea Călăraşilor din municipiul Brăila, pentru organizarea paradei de 1 Decembrie

Publicat

1664970089 masina politia.jpg
Arhivă foto

Traficul rutier va fi restricţionat timp de două ore, joi, 1 decembrie 2022, pe Calea Călăraşilor din municipiul Brăila, pentru organizarea paradei de Ziua Naţională a României, se arată într-un comunicat de presă remis marţi de IPJ Brăila.

„Pe data de 1 decembrie, pe raza municipiului Brăila, în intervalul orar 09,00-11,00, se va desfăşura Ceremonialul Oficial dedicat sărbătoririi Zilei Naţionale a României, având ca punct culminant defilarea blocului de Paradă şi defilarea Muzicii Militare, fiind restricţionat traficul în totalitate pe Calea Călăraşilor, între Bariera Călăraşilor şi Bulevardul Independenţei. Totodată, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier şi Biroului Ordine Publică, împreună cu Poliţia Locală Brăila vor acorda sprijin de specialitate structurilor participante la parada ce va avea loc în cadrul Ceremonialul Oficial dedicat sărbătoririi Zilei Naţionale a României”, potrivit IPJ Brăila.

Autorităţile locale din Brăila pregătesc pentru 1 Decembrie „cu cea mai spectaculoasă defilare din ultimii 30 de ani”, cu tehnică de luptă însumând peste 35 mijloace tehnice, între care TAB-uri şi obuziere, cu detaşamente îmbrăcate în uniforme actuale şi de epocă şi cai ai Cavaleriei Române, informează Primăria Brăila.

„Primăria Municipiului Brăila în parteneriat cu Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Brăila organizează, în perioada 30 noiembrie – 11 decembrie 2022, unul dintre cele mai mari evenimente anuale, Târgul de Iarnă.

Târgul debutează pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, cu cea mai spectaculoasă defilare din ultimii 30 de ani, cu personal şi tehnică de luptă însumând peste 35 mijloace tehnice ale M.A.P.N., M.A.I., I.S.U., Poliţia de Frontieră, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Detaşamentul de Cavalerie al Direcţiei generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Penitenciarul Brăila, Flotila Fluvială şi Serviciul Român de Informaţii.

Traficul restricţionat pe Calea Călăraşilor din municipiul Brăila, pentru organizarea paradei de 1 Decembrie. Peste 600 de polițiști vor fi în stradă în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie

Astfel, vom putea admira în defilare de la TAB-uri, obuziere, autospeciale, maşină cu termoviziune, laborator criminalistic, maşini ale Poliţiei Rutiere, maşini de descarcerare şi de ordine publică, trailere, autospeciale până la Fanfara Muzicii Militare şi detaşamente cu uniforme actuale şi de epocă, dar şi nouă cai ai Cavaleriei Române”, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Brăila.

IPJ Brăila mai informează că, în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, „pentru ca cetăţenii să se bucure în linişte şi siguranţă de Sărbătoarea Sfântului Andrei şi celebrarea Zilei Naţionale a României, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au fost dispuse măsuri suplimentare, astfel încât 647 de poliţişti brăileni vor fi în stradă”.

„Din totalul poliţiştilor angrenaţi, 452 sunt poliţişti de ordine publică, 114 poliţişti de la rutieră şi 81 de la celelalte structuri, în serviciul comunităţii, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Astfel, poliţiştii brăileni sunt la datorie, în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, pentru prevenirea faptelor antisociale, a incidentelor grave, pentru a asigura fluenţa traficului şi pentru a interveni în sprijinul cetăţenilor în caz de nevoie.

Traficul restricţionat pe Calea Călăraşilor din municipiul Brăila, pentru organizarea paradei de 1 Decembrie. Măsuri pentru menţinerea ordinii publice în locuri aglomerate şi în proximitatea adunărilor publice

În acest sens, vor fi asigurate măsuri pentru menţinerea ordinii publice în locuri aglomerate şi în proximitatea adunărilor publice, scopul nostru fiind prevenirea faptelor antisociale.

Poliţia rutieră va acţiona pe raza întregului judeţ, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză, sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive”, se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Brăila. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Suma uriașă plătită de România către UE pentru ambalajele de plastic pe care nu le reciclează: „Sunt bani pe care îi dăm pentru că nu ne facem treaba”

Publicat

suma uriașă plătită de românia către ue pentru ambalajele de

România achită anual o sumă exorbitant de mare către Uniunea Europeană (UE) pentru ambalajele de plastic pe care nu le reciclează. În acest sens, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor s-a gândit la o metodă prin care să încerce să-i convingă pe cetățeni că este absolut necesar să recicleze deșeurile pentru a atinge ţintele de colectare şi reciclare impuse de Europa.

România, în coada clasamentului din UE la reciclare

Mai precis, suma plătită de țara noastră pentru deșeurile nereciclate este de nu mai puțin de 200 de milioane de euro pe an. Pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple, a fost lansată prima campanie naţională de informare şi educare a publicului privind modul de reciclare a deşeurilor care se va derula timp de un an de o instituţie publică și are acordat un buget de 10 milioane…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, ocrotitorul românilor

Publicat

andrei

Credincioşii ortodocşi îl sărbătoresc în fiecare an, în data de 30 noiembrie, pe Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Apostolul românilor. Începând din anul 1995, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca sărbătoarea să fie însemnată cu crucea roșie în calendarul bisericesc.

Cine este Sfântul Apostol Adrei

Frate al Sfântului Apostol Petru, Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Apostolul românilor, a fost pescar în Betsaida, cetate aflată pe malul Lacului Ghenizaret.

Sfântul Andrei este cel care pentru prima dată L-a făcut cunoscut pe Hristos, spunând fratelui său Simon (Petru), că L-a aflat pe Mesia: „Acesta a găsit întâi pe Simon, fratele său, şi i-a zis: am găsit pe Mesia. Şi l-a adus la Iisus. (Ioan 1, 41, 41)”.

Citește și MESAJE SFÂNTUL ANDREI 2022. Selecție de felicitări, mesaje și urări pentru cei care își sărbătoresc ziua numelui

Pentru aceasta, Sfântului Andrei i se mai spune şi Apostolul cel dintâi chemat al Domnului. Din zilele acelea, Sfântul Apostol Andrei a urmat Mântuitorului, însoţindu-l pe drumurile Ţării Sfinte, ca şi ceilalţi apostoli.

Sfântul Andrei a fost la început ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul şi de la acesta a aflat de întruparea Mântuitorului Hristos.

Misiunea de creştinare pe care a avut-o a început după Înălţarea Domnului la cer şi după Cincizecime, când Sfinţii Apostoli au tras la sorţi şi au mers în toată lumea pentru propovăduire.

Potrivit tradiţiei Bisericii, Sfântului Andrei i-a căzut la sorţi să meargă în Bitinia, Bizantia, Tracia şi Macedonia, în ţinuturile din jurul Mării Negre, până la Dunăre şi în Sciţia (Dobrogea) şi până în Crimeea.

”Crucea Sfântului Andrei”

Sfântul Apostol Andrei a avut un sfârşit de mucenic, fiind răstignit la Patras, lângă Corint, cu capul în jos, pe o cruce în formă de X, căreia i s-a spus mai pe urmă „Crucea Sfântului Andrei”.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât, în 1995, ca ziua prăznuirii Sfântului Apostol Andrei să fie trecută în calendarul bisericesc cu cruce roşie, între sfinţii mari ai Ortodoxiei.

Sfântul Apostol Andrei a fost proclamat Ocrotitorul României în anul 1997.

Ziua prăznuirii sale a devenit sărbătoare bisericească naţională. De asemenea, Sfântul Apostol Andrei a fost ales drept ocrotitorul Catedralei Mântuirii Neamului.

Tradiţia şi folclorul românesc amintesc despre prezenţa Sfântului Andrei în părţile Dobrogei, unde apostolul şi însoţitorii săi şi-au găsit loc de odihnă într-o peşteră. În anul 1943, episcopul Chesarie Păunescu al Dunării de Jos a sfinţit acest aşezământ cu numele de „Peştera Sfântului Apostol Andrei”. În prezent în acest loc a fost ridicat un complex monahal.

Ziua de 30 noiembrie, în care se face pomenirea Sfântului Apostol Andrei, a fost consacrată ca zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează. Agerpres

Citește mai departe