EVENIMENT
Anchetă la o primărie din Suceava: Funcționarii au eliberat adeverințe unor persoane aflate în carantină, care au încercat să plece la muncă în Germania
Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) Suceava s-au sesizat din oficiu în urma verificărilor efectuate în perioada 10 – 11 aprilie, în baza informaţiilor apărute în spaţiul public cu privire la un grup de persoane din comuna Pătrăuţi, aflată în carantină, care au fost întorşi de pe aeroportul din municipiul Sibiu şi care urmau să se deplaseze în Germania la muncă sezonieră în agricultură.
”Poliţiştii s-au sesizat cu privire la faptul că funcţionari din cadrul primăriei Pătrăuţi au săvârşit infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, constând în aceea că, în cursul lunii aprilie, au fost eliberate mai multe adeverinţe către diverse persoane din localitate prin care s-a facilitat părăsirea zonei de carantină, fiind încălcate astfel măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii bolilor”, informează IPJ Suceava.
În cauză a fost înregistrat un dosar penal pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava în care se vor efectua cercetări de către poliţiştii de la SICE, din cadrul IPJ Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.
De asemenea, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 210.000 lei persoanelor care au încălcat restricţiile de circulaţie instituite cu privire la municipiul Suceava şi cele opt comune arondate, printre care se află şi comuna Pătrăuţi, măsuri speciale instituite prin Ordonanţa Militară nr. 6 din 2020.
Cu privire la persoana care a efectuat transportul pe traseul Suceava – Sibiu a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 de lei la Leg. 38/2003, fiind dispusă măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a maşini pentru 6 luni şi ridicarea plăcuţelor de înmatriculare, o sancţiune contravenţională în valoare de 20.000 de lei la OG 1/1999 şi o sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 de lei la art.1 lit. a din Leg.12/1990 rep., fiind confiscată şi suma de 850 de lei.
Tot pe 11 aprilie, ora 15.30, un grup de nouă persoane care au părăsit zona de carantină instituită prin Ordonanţa Militară nr. 6/2020 a fost preluat de către un echipaj de poliţie din cadrul Serviciului Rutier din localitatea Drăguşeni, autocarul cu care se deplasau acestea fiind condus la sediul Poliţiei municipiului Suceava.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că grupul de persoane, domiciliate în localităţile limitrofe municipiului Suceava, unde s-a instituit măsura carantinării prin Ordonanţa Militară nr. 6/2020, intenţiona să se deplaseze cu un autocar de transport persoane la aeroportul din municipiul Iaşi cu intenţia de a pleca în Germania pentru a efectua activităţi agricole sezoniere.
Din verificări s-a stabilit că şoferul vehiculului a evitat filtrul de poliţie şi a efectuat deplasarea pe un drum de câmp din localitatea Bosanci, după care a ajuns la sensul giratoriu din municipiul Fălticeni.
Toate cele nouă persoane au fost transportate la domiciliul lor cu autospecialele din dotare prevăzute cu perete despărţitor, fiind sancţionate pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 6/2020 cu amenzi în cuantum de 18.000 lei. AGERPRES
EVENIMENT
Nelu Varga (CFR Cluj) l-a ÎMPRUMUTAT cu bani pe Mircea Geoană. „Suntem prieteni, l-am AJUTAT ca om”
Nelu Varga, patronul echipei de fotbal CFR Cluj, l-a împrumutat pe candidatul independent la prezidențiale Mircea Geoană cu o sumă de sub 100.000 de euro. Omul de afaceri clujean a explicat că Geoană i-a promis că îi va returna banii în decembrie 2024 și că l-a împrumutat în virtutea prieteniei pe care o au de zeci de ani, scrie Context.ro. Oare banii împrumutați lui Geoană sunt din cele peste 60 de milioane de euro pe care Varga i-a luat, la rândul său, cu împrumut de la…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Analiză UBB a antreprenoriatului din România. Daniel David: Politicienii au intenții bune, dar trebuie evitate extremele
Situația antreprenoriatului din România a fost analizată de o echipă de cercetători de la FSEGA din cadrul UBB. Rezultatele arată că peste 63% dintre români consideră că există condiții favorabile pentru a începe o afacere în zona în care locuiesc
O echipă de cercetători de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a lansat miercuri, 20 noiembrie, Raportul de țară…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ninge în Apuseni și Șureanu: La munte, iarna a venit din 20 noiembrie. Imagini surprinse de camerele video de pe pârtiile de schi
În seara de 20 noiembrie 2024, prima ninsoare s-a așternut peste Munții Apuseni și Munții Șureanu. Imaginile capturate de camerele live din Arieșeni și Șureanu arată pârtii și împrejurimi acoperite de zăpadă, pregătind terenul pentru activitățile specifice sezonului rece.
Prognozele meteo indică faptul că temperaturile scăzute din zonă vor continua, ceea ce poate favoriza acumularea zăpezii și pregătirea…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
La sfârșitul lunii noiembrie va fi lansat Patronatul Societăților din Construcții, Filiala Transilvania
Evenimentul va avea loc în data de 28 noiembrie și va marca o etapă importantă în creșterea reprezentativității asociației în zona de centru și nord.
Patronatul Societăților din Construcții – Filiala Transilvania este o subdiviziune care se ocupă de specificul pieței și al regiunii Transilvania, care include județele din centrul și nordul țării și reprezintă interesele angajatorilor din domeniul construcțiilor din zona Transilvaniei, unii dintre cei mai…
Citește mai mult pe Cluj24.ro