Connect with us

EVENIMENT

Anchetă la o primărie din Suceava: Funcționarii au eliberat adeverințe unor persoane aflate în carantină, care au încercat să plece la muncă în Germania

Publicatmasina politia

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) Suceava s-au sesizat din oficiu în urma verificărilor efectuate în perioada 10 – 11 aprilie, în baza informaţiilor apărute în spaţiul public cu privire la un grup de persoane din comuna Pătrăuţi, aflată în carantină, care au fost întorşi de pe aeroportul din municipiul Sibiu şi care urmau să se deplaseze în Germania la muncă sezonieră în agricultură.

”Poliţiştii s-au sesizat cu privire la faptul că funcţionari din cadrul primăriei Pătrăuţi au săvârşit infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, constând în aceea că, în cursul lunii aprilie, au fost eliberate mai multe adeverinţe către diverse persoane din localitate prin care s-a facilitat părăsirea zonei de carantină, fiind încălcate astfel măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii bolilor”, informează IPJ Suceava.

În cauză a fost înregistrat un dosar penal pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava în care se vor efectua cercetări de către poliţiştii de la SICE, din cadrul IPJ Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

De asemenea, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 210.000 lei persoanelor care au încălcat restricţiile de circulaţie instituite cu privire la municipiul Suceava şi cele opt comune arondate, printre care se află şi comuna Pătrăuţi, măsuri speciale instituite prin Ordonanţa Militară nr. 6 din 2020.

Cu privire la persoana care a efectuat transportul pe traseul Suceava – Sibiu a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 de lei la Leg. 38/2003, fiind dispusă măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a maşini pentru 6 luni şi ridicarea plăcuţelor de înmatriculare, o sancţiune contravenţională în valoare de 20.000 de lei la OG 1/1999 şi o sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 de lei la art.1 lit. a din Leg.12/1990 rep., fiind confiscată şi suma de 850 de lei.

Tot pe 11 aprilie, ora 15.30, un grup de nouă persoane care au părăsit zona de carantină instituită prin Ordonanţa Militară nr. 6/2020 a fost preluat de către un echipaj de poliţie din cadrul Serviciului Rutier din localitatea Drăguşeni, autocarul cu care se deplasau acestea fiind condus la sediul Poliţiei municipiului Suceava.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că grupul de persoane, domiciliate în localităţile limitrofe municipiului Suceava, unde s-a instituit măsura carantinării prin Ordonanţa Militară nr. 6/2020, intenţiona să se deplaseze cu un autocar de transport persoane la aeroportul din municipiul Iaşi cu intenţia de a pleca în Germania pentru a efectua activităţi agricole sezoniere.

Din verificări s-a stabilit că şoferul vehiculului a evitat filtrul de poliţie şi a efectuat deplasarea pe un drum de câmp din localitatea Bosanci, după care a ajuns la sensul giratoriu din municipiul Fălticeni.

Toate cele nouă persoane au fost transportate la domiciliul lor cu autospecialele din dotare prevăzute cu perete despărţitor, fiind sancţionate pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 6/2020 cu amenzi în cuantum de 18.000 lei. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

A fost avizat primul autotest Antigen Covid-19 produs în România

Publicat

Autotestul Antigen Covid-19, dezvoltat şi comercializat de DDS Diagnostic, este singurul autotest din România pentru diagnosticarea Covid-19 validat oficial de Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale pentru uz personal, conform unui comunicat al companiei remis, joi, AGERPRES.

“DDS Diagnostic este, de astăzi, oficial, prima companie din România care produce şi comercializează teste rapide pentru diagnosticarea Covid-19 certificate de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România pentru Autotestare – utilizare personală. Primele Autoteste Antigen din România pentru diagnosticul SARS-CoV-2 sunt neinvazive, se pot face în orice moment al zile, fără supraveghere medicală şi au o acurateţe foarte mare”, se menţionează în comunicat.

Testarea rapidă rămâne principala metodă de limitare a infectărilor cu SARS-CoV-2, alegerea testului rapid uşor de folosit şi cu acurateţea cea mai ridicată fiind esenţială. Experienţa DDS Diagnostic în domeniul cercetării medicale şi inovării în sectorul produselor de diagnostic este încă o dată confirmată prin acreditarea şi certificarea oficială a produselor sale de diagnostic Covid-19, se mai arată în comunicat.

“Demersul de certificare oficială a testului rapid produs de noi ca Autotest s-a făcut cu scopul de a susţine şi uşura procesul de testare în masă şi în România, aşa cum au făcut şi alte ţări europene, precum Germania, Franţa, Austria, prin validarea testelor pentru uz personal. Autotestarea permite deblocarea rapidă a multor domenii de activitate importante, cum sunt educaţia, cultura, HoReCa etc. Cel mai mare avantaj este faptul că, prin acest produs, testarea nu mai este condiţionată de prezenţa personalului medical autorizat, ceea ce permite evaluarea simplă, eficientă şi la scară largă a infecţiilor cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor, a personalului HoReCa, şi a celorlalte categorii socio-profesionale blocate de mai bine de un an din cauza pandemiei”, a declarat Dana Stan, fondatorul şi liderul echipei de cercetare DDS Diagnostic.

Autotestele Antigen marca DDS Diagnostic, pentru depistarea infecţiei SARS-CoV-2, prezintă o serie de avantaje, precum: permit utilizarea personală/autorecoltarea fără niciun fel de risc; se fac fără supraveghere medicală; sunt foarte uşor şi simplu de utilizat, fiind complet neinvazive; au o precizie de peste 98%; proba se poate recolta în orice moment al zilei, fără o pregătire prealabilă a persoanei care se testează; proba nazală este cea mai relevantă pentru SARS CoV-2, având în vedere că este un virus al căilor respiratorii.

DDS Diagnostic este prima companie din România care produce şi comercializează acest tip de teste, disponibile pentru achiziţionare de către publicul larg, online şi în reţelele de farmacii şi magazinele partenere. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Arad: Zeci de migranţi burdușiți în camioane sau încercând să treacă în Ungaria pe jos

Publicat

Aproximativ 50 de migranţi au fost prinşi, în ultimele 24 de ore, încercând să treacă graniţa ilegal în Ungaria, ascunşi în două camioane sau mergând pe jos, pe câmp, în judeţele Bihor şi Arad.

În Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Borş II, în timp ce verificau amănunţit două camioane, autorităţile au descoperit 44 de străini ascunşi în remorci.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia de Frontieră Arad, cei doi şoferi, cetăţeni turci, transportau role de aluminiu ambalate în cutii de lemn din Turcia în Polonia.

“În urma efectuării controlului asupra mijloacelor de transport, în interiorul acestora au fost descoperiţi, ascunşi printre marfa transportată, 44 cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, Siria şi Afganistan, dintre care 28 erau bărbaţi, 14 femei şi doi copii. Cei 44 de cetăţeni străini au vârste cuprinse între 7 şi 45 de ani şi sunt solicitanţi de azil în România”, se arată în comunicat.

În zona oraşului arădean Nădlac, în timpul acţiunilor de supraveghere a frontierei, poliţiştii au observat, la aproximativ 100 de metri de graniţa cu Ungaria, cinci persoane care se deplasau pe jos pe câmp.

“Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Tunisia, Maroc şi Algeria cu vârste cuprinse între 30 şi 44 de ani”, precizează Poliţia de Frontieră Arad.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

O femeie a fost găsită decedată într-un apartament din municipiul Constanța

Publicat

Arhivă Foto

O femeie de aproximativ 83 de ani a fost găsită decedată într-un apartament aflat pe strada Ion Gheorghe Duca din municipiul Constanța.

Potrivit IPJ Constanța, în cursul zilei de astăzi, în jurul orei 15:00, polițiști din cadrul Secției 3 au fost sesizați cu privire la faptul că într-un imobil, situat pe strada Ion Gheorghe Duca din municipiul Constanța, se află o persoană decedată.

Conform primelor cercetări, polițiștii au identificat persoana în cauză, fiind vorba despre o femeie, de aproximativ 83 de ani.

Trupul neînsuflețit urmează a fi transportat la morgă în vederea efectuării necropsiei pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului.

Citește mai departe

EVENIMENT

România şi Ungaria poartă discuţii tehnice privind recunoaşterea reciprocă a certificatelor de vaccinare

Publicat

hunor

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat joi, la Sfântu Gheorghe, că România şi Ungaria poartă ” discuţii tehnice” în perspectiva semnării unui acord privind recunoaşterea reciprocă a certificatelor de vaccinare antiCOVID-19.

” Deocamdată sunt discuţii tehnice legate de acel acord între România şi Ungaria, care săptămâna trecută la întâlnirea miniştrilor de Externe a fost discutat. Eu personal am discutat cu premierul Florin Cîţu, este de acord, dar specialiştii trebuie să găsească acea formă juridică prin care să se poată pune în aplicare un astfel de acord. Asta înseamnă să fie recunoscute reciproc vaccinurile şi certificatele în acest sens. Când se va întâmpla, eu sper că se va întâmpla repede, dar aici din punct de vedere administrativ şi tehnic, sigur, trebuie să parcurgem să nişte etape” , a declarat Kelemen Hunor, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a recomandat cetăţenilor să se vaccineze, apreciind că în acest fel putem depăşi pandemia.

” Putem să învingem boala doar dacă avem încredere în medici, în ştiinţă, în cercetători şi vaccinarea este o modalitate prin care se poate depăşi această fază a pandemiei. Aici, în Secuime, mai e nevoie de campanii, mai e nevoie de convingere ca să meargă cât mai mulţi, şi aici, şi în toate judeţele, dar parcă aici, din cifrele pe care le văd, mai este loc de argumente” , a mai spus Kelemen Hunor. AGERPRES

Citește mai departe