Connect with us

EVENIMENT

Anchetă la Spitalul Clinic de Copii Iași, după ce un copil de 3 ani a murit

Publicat

spital

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au demarat o anchetă după ce un copil în vârstă de trei ani a murit la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi, unde fusese internat cu sindrom hemolitic uremic.

„Copilul a fost internat pe 27 aprilie mai întâi la Spitalul de Boli Infecţioase, după care pe 1 mai a fost adus la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria, unde a decedat. La Spitalul de Boli Infecţioase a ajuns cu diagnostic de posibil rotavirus – avea febră, scaune diareice. I s-a administrat tratament antibiotic şi ţinând cont că evoluţia a fost nefavorabilă, copilul a fost transferat la Spitalul Sfânta Maria unde s-a ridicat suspiciunea de sindrom hemolitic uremic. În noaptea de 3 spre 4 mai a murit. Pe data de 3 mai am prelevat probe aliment, apă şi sanitaţie de la copil, de la familie şi de la locuinţa acestora”, a declarat sâmbătă Liviu Stafie, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Conform declaraţiilor acestuia, luni vor sosi rezultatele analizelor. Potrivit medicilor, sindromul hemolitic uremic este cauzat de bacteria Echeria Coli. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Unirea Slobozia – „U” Cluj, 2-2. Clujenii reușesc o „remontada” nesperată după evoluția din prima repriză

Publicat

430216691 1033147064932702 7349269578072182539 n.jpg

Universitatea Cluj a întâlnit-o, sâmbătă la Clinceni, pe Unirea Slobozia, într-un meci din etapa a 12-a a Superligii de fotbal. Clujenii veneau din postura de lideri cu 22 de puncte, în timp ce Slobozia ocupa locul 14 cu 11 puncte. După două reprize diametral opuse ca desfășurare, meciul se termină egal, 2-2. Au marcat Gele (min.16), Toma (min.22), respectiv Miranyan (min.52) și Boboc (min.73).

Echipe de start:

Unirea Slobozia: D. Rusu – Medina, Antoche,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

George Simion: Agricultura trebuie să fie o componentă importantă a industriei românești

Publicat

foto george simion 1.jpg

Președintele AUR, George Simion, a prezentat sâmbătă, 5 octombrie, în județul Vaslui, planul de măsuri pentru domeniul agricol. Evenimentul a avut loc la ferma pomicolă și vegetală „Agro Oliver Trans” din comuna Poienești.

George Simion a spus că AUR este 100% alături de agricultorii români care în luna ianuarie au ieșit în stradă pentru dreptul lor la supraviețuire.

„S-a spus din ianuarie până acum că produsele din Ucraina au încetat să vină în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Traseul Calea Partizanilor din Apuseni a fost deschis oficial, în prezența Principesei Sofia

Publicat

calea partizanilor 2 scaled.jpg

Sâmbătă, 5 octombrie 2024, a avut loc inaugurarea traseului memorial-tematic Calea Partizanilor din Apuseni, un omagiu adus luptei anticomuniste din această regiune.

Sâmbătă a avut loc ceremonia oficială de inaugurare a traseului Calea Partizanilor, un simbol al rezistenței anticomuniste și un prilej de comemorare a eroilor care au luptat pentru libertate în Munții Apuseni.

Slujbă și cuvântări la Troiță

În cadrul evenimentului de inaugurare, a avut…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mesaje de Sfântul Toma. Urări și felicitări pentru cei care poartă acest nume tradițional, puternic și cu semnificație biblică

Publicat

mesaje de sfântul toma. urări și felicitări pentru cei care

Mesaje de Sfântul Toma, urări și felicitări pentru toți cei care poartă numele unuia dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus. 

Numele de Toma este popular printre români. Deși nu se regăsește la fel de frecvent precum alte nume de sfinți (cum ar fi Ioan, Gheorghe sau Maria), Toma este apreciat de familiile care doresc un nume tradițional, puternic și cu semnificație biblică.

Sfântul Apostol Toma este sărbătorit pe data…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe