Connect with us

ACTUALITATE

Anchetatorii au ridicat calculatoare si acte la perchezițiile de la sediul DSP Dolj

Publicat

dsp

Anchetatorii care au efectuat, marţi, percheziţii la cele două sedii ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj din Craiova într-un dosar penal în legătură cu emiterea unui aviz sanitar de construire, au ridicat două unităţi PC de la biroul avize şi autorizaţii, registre de înregistrare avize şi notificări din perioada 2009 – 2016 şi copii după documente legate de această cauză.

Potrivit unui comunicat al DSP Dolj, pe timpul efectuării percheziţiilor nu a fost perturbată activitatea instituţiei.

„În data de 12 martie, (…) s-a efectuat o percheziţie la sediile Direcţiei de Sănătate Publică Dolj din Craiova, strada Tabaci, nr. 1 şi strada Lămâiţei, nr. 10, în legătură cu un aviz sanitar de construire (…), emis cu nr. 546 în data de 02.09.2009, aviz în baza căruia Primăria Municipiului Craiova a emis autorizaţia de construcţie nr. 302 din 04.04.2017. S-au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, două unităţi PC de la Biroul Avize şi Autorizaţii, Registre de înregistrare avize şi notificări din perioada 2009 – 2016 şi copii după documente, legate de această cauză, existente la sediul DSP Dolj, predate de conducătorul instituţiei. Menţionăm că pe timpul efectuării perchiziţiei nu a fost perturbată activitatea curentă a instituţiei”, precizează DSP Dolj.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, au efectuat, marţi, percheziţii la sediile Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj într-un dosar care vizează emiterea unui aviz sanitar pentru obţinerea autorizaţiei de construcţii, de la Primăria Craiova, de către o societate care a ridicat o clădire în zona centrală a oraşului.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Magda Bădescu, a precizat că dosarul aflat în lucru, înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, la serviciul de investigare a criminalităţii economice, are ca obiectiv infracţiunile de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals şi constituirea unui grup infracţional organizat.

„Organele de urmărire penală au fost sesizate în cursul anului 2017 despre faptul că o societate de construcţii a demarat construirea unui imobil în baza unei autorizaţii de construire emise (de Primăria Craiova – n.r.) fără a deţine aviz sanitar prevăzut de lege. Din verificările efectuate în cadrul cercetărilor, declaraţii, înscrisuri la dosar depuse de către primărie şi de către Direcţia de Sănătate Publică Dolj, a reieşit că la emiterea autorizaţiei de construire a fost folosit un aviz sanitar emis de DSP în anul 2009, adică în urmă cu 8 ani. S-a solicitat DSP Dolj documentaţia care a stat la baza emiterii acestui aviz şi alte date privind împrejurările în care a fost emis, iar instituţia respectivă a precizat că nu mai deţine documentaţia. Ulterior, printr-o altă adresă a înaintat o copie certificată cu originalul a acestui aviz sanitar, precizând că dosarul de emitere nu se găseşte în arhivă. Printr-o altă adresă, a comunicat că o copie a avizului se află în arhiva instituţiei. Date fiind toate aceste date contradictorii, s-a dispus efectuarea de percheziţii, ridicarea unor înscrisuri şi verificarea lor pentru a se stabili împrejurările în care a fost emis acest aviz”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Construcţia se află pe strada Împăratul Traian, la nr. 65. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Doi bărbați din Alba, după gratii pentru conducere sub influența alcoolului. Unul dintre ei nu a avea nici permis

Publicat

img 1033.jpg

Doi bărbați, unul din comuna Daia Română și celălalt din Câmpeni, au ajuns după gratii, fiind condamnați la închisoare pentru conducere sub influența alcoolului. Unul dintre ei nu avea nici permis.

Potrivit IPJ Alba, joi, 18 august, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș au depistat și reținut un bărbat, de 67 de ani, din comuna Daia Română, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 18 august, de Judecătoria Blaj.

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de un an și 5 luni…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CFR Cluj, FCSB și CSU Craiova nu joacă în acest weekend în Superliga. LPF a REPROGRAMAT partidele

Publicat

football duel ball footballers fielder opponents football pitch sport 1039904.jpgd e1586534325230.jpg

LPF a decis să amâne meciurile din etapa 6 ale celor trei echipe românești care participă în play-off-ul Conference League, FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova. Acestea vor avea loc pe 24 septembrie. 

În România, nicio echipă n-a beneficiat de amânare până acum. CFR Cluj, FCSB și CSU Craiova ar fi trebuit să joace duminică, 21 august, în etapa 6 din Liga 1.

Cele trei echipe, care joia viitoare vor juca duelurile decisive pentru grupele Conference League, făcuseră o cerere de amânare a meciurilor din etapa 6 a Ligii 1, iar LPF le-a acceptat-o.

Toate cele 3 echipe au meciuri în deplasare în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

PETIȚIE: Limitatoare de viteză și schimbări de sensuri unice pe străzi din Alba Iulia. Solicitări semnate de zeci de locuitori

Publicat

1660906129 harta sensuri 1000x600.jpg

Zeci de locuitori din Alba Iulia au semnat o petiție prin care se solicită modificări de sensuri unice și limitatoare de viteză pe străzi din zona Kaufland.

Termenul limită pentru completare este 23 august, iar în 24 august, petiția, alături informațiile transmise de persoanele semnatare, va fi transmisă către Primăria Municipiului Alba Iulia, Instituția Prefectului și Poliția Municipiului Alba Iulia.

”Până în 23 august așteptăm locuitorii din Cetate, zona pieței, de pe străzile Detunata, Constantin Noica, Nada Florilor, Nazareth Ilit și străzile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste 1,064 milioane de salariaţi în Bucureşti, la finele lunii mai 2022

Publicat

bani 2 scaled e1653553292374 1000x600.jpg

Numărul salariaţilor din Capitală a ajuns, la finele lunii mai 2022, la 1.064.585 persoane, comparativ cu 1.043.257 persoane în perioada similară din 2021, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Câştigul salarial mediu brut, era, la finele lunii mai 2022, de 8.295 lei (7.399 lei în mai 2021), iar cel net de 5.093 lei (4.513 în mai 2021).

Pe de altă parte, la finele lunii mai 2022, în Bucureşti erau înregistraţi 13.487 de şomeri, în scădere cu 1.380 de persoane, comparativ cu perioada similară din 2021. Rata şomajului se situa la 1,1% (1,2% în mai 2021). Agerpres

Citește mai departe