Connect with us

EVENIMENT

ANCOM: 945.186 de numere de telefon au fost portate în România, în 2020

Publicat

Peste 945.000 de numere de telefon au fost portate în România, în 2020, cea mai mare pondere (92%) fiind înregistrată în cazul numerelor de telefonie mobilă, arată datele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), publicate miercuri.

Potrivit sursei citate, media lunară de portări aferentă anului trecut este scădere faţă de 2019, respectiv de la 79.902 la 78.766 de portări.

Pe parcursul anului 2020, o pondere de 84% din numărul de portări au fost realizate de persoane fizice şi 16% de persoane juridice, iar 31 de furnizori de telefonie fixă şi mobilă au fost implicaţi în procesele de portare desfăşurate în acest an.

Statistica oficială relevă faptul că 873.519 de utilizatori de telefonie mobilă şi-au schimbat furnizorul în 2020. Cei mai mulţi utilizatori (377.536) au optat pentru reţeaua RCS & RDS, în timp ce Telekom Romania Communications a primit prin portare 141.795 de utilizatori, Vodafone (133.158), Orange (125.633) şi Telekom Romania Mobile Communications (95.375).

În această marjă, 55% au fost reprezentate de numerele de telefon utilizate pe bază de abonament.

Conform ANCOM, pe segmentul telefoniei fixe, au fost consemnate 71.667 de numere portate, echivalentul a 8% din totalul numerelor portate în acest an.

Majoritatea numerelor de telefonie fixă portate au fost împărţite între principalii furnizori, astfel: RCS & RDS – cu 34.014 numere, Orange (13.671), Vodafone (12.792), Telekom Romania Communications (4.899) şi GTS Telecom (3.200).

Din totalul celor 71.667 de numere fixe portate în cursul anului anterior, 11.445 au fost independente de locaţie, numere cu acces gratuit şi numere cu tarif special.

În altă ordine de idei, în 2020 ANCOM a primit 211 petiţii pe tema portabilităţii, utilizatorii semnalând în special realizarea cu întârziere a procesului de portare, apariţia unor probleme tehnice în derularea procesului de portare (cum ar fi întârzierea mesajelor introduse de furnizori în baza de date centralizată sau probleme de rutare), precum şi aspecte legate de anularea portării.

Portabilitatea numerelor de telefon oferă utilizatorilor libertate deplină de alegere pentru că permite păstrarea numărului de telefon la schimbarea furnizorului de telefonie. ANCOM a creat pentru informare site-ul portabilitate.ro, unde utilizatorii pot afla în ce reţea funcţionează orice număr de telefon folosit în România, dacă acesta a fost portat, precum şi sfaturi pentru a evita posibilele probleme care pot interveni pe parcursul procesului de portare.

În total, de la introducerea serviciului de portabilitate în România în 2008, aproape 7,3 milioane de numere au fost transferate între reţele. Dintre acestea, 6,4 milioane sunt numere de telefonie mobilă (87%) şi peste 900.000 de numere sunt de telefonie fixă. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Investiții pentru protecția împotriva inundațiilor, pe râul Arieș. Demersuri pentru continuarea lucrărilor de îndiguire, la Bistra

Publicat

investiții pentru protecția împotriva inundațiilor, pe râul arieș. demersuri pentru

Ca urmare a prezentării programului de investiții propus pentru anul 2025 de către Serviciul de Gospodărire a Apelor (SGA) Alba, prefectul județului Alba, Nicolae Albu, însoțit de directorul SGA, Valentin Dican, a efectuat o vizită pe teren în satul Lunca Merilor, la solicitarea primarului localității și a locuitorilor din zonă.

Administrația Bazinală de Apă Mureș, prin intermediul SGA Alba, derulează un proiect amplu de amenajare a râului Arieș și a afluenților săi, având…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LEGE: Vaccinarea GRATUITĂ anti-HPV a fost extinsă până la vârsta de 26 de ani

Publicat

vaccinare bun e1651827017103.jpg

Parlamentul a adoptat legea privind vaccinarea gratuită anti-HPV pentru tinerii între 11 și 26 de ani. Proiectul PNL vizează atât fetele, cât și băieții. România este printre țările fruntașe în UE când vine vorba de rata mortalității din cauza cancerului de col uterin.

Vaccinarea gratuită împotriva virusului HPV urmează să fie extinsă până la vârsta de 26 de ani. Proiectul de lege a fost inițiat de doi parlamentari PNL și a fost aprobat miercuri, 21 mai…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident rutier între un microbuz și un utilaj de ierbicidat tractat de un tractor, pe raza localității Lunca Mureșului

Publicat

politie e1556619188358.jpg

Accident rutier între un microbuz și un utilaj de ierbicidat tractat de un tractor, pe raza localității Lunca Mureșului. Accidentul rutier s-a petrecut miercuri seara, 21 mai 2025, în jurul orei 22.30. 

Reprezentanții IPJ Alba au detaliat în buletinul de presă din data de 22 mai cum s-a petrecut accidentul rutier.

Potrivit IPJ Alba, din primele cercetări efectuate de polițiști, a reieșit că un microbuz condus de un bărbat, în vârstă de 55 de ani, ar fi intrat în coliziune cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Când va fi format noul Guvern al României. Precizările președintelui Nicușor Dan

Publicat

când va fi format noul guvern al româniei. precizările președintelui

După validarea mandatului de președinte al României, urmează formarea noului Guvern. Președintele Nicușor Dan a anunțat că noul Executiv ar putea să fie stabilit în următoarele trei sau patru săptămâni.

Urmează o perioadă cu discuții la care vor participa liderii PSD, PNL, USR și UDMR. Prima propunere pentru poziția de premier ar putea fi Ilie Bolojan, notează Mediafax.

Nicușor Dan a făcut declarațiile după ce a participat la ceremonia de validare a mandatului, la sediul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe