Connect with us

EVENIMENT

ANCOM a adoptat planul de acţiuni pentru anul 2023

Publicat

ancom sigla fb
sursa foto: Facebook / ANCOM

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a adoptat joi, 23 februarie 2023, planul de acţiuni pentru anul 2023, supus consultării publice în decembrie 2022, conform unui comunicat al instituţiei.

Principalele proiecte privesc revizuirea pieţelor de terminare a apelurilor la puncte fixe şi mobile, a pieţei serviciilor de acces local la puncte fixe, dar şi actualizarea cadrului de reglementare tehnică şi economică a serviciilor de comunicaţii electronice, în conformitate cu Legea nr. 198/2022, care asigură transpunerea Codului European al Comunicaţiilor Electronice.

Pentru continuarea implementării prevederilor Legii Infrastructurii, Autoritatea va stabili anul acesta tarifele orientative de acces la unele infrastructuri fizice rutiere.

Pentru creşterea gradului de informare atât a furnizorilor, cât şi a utilizatorilor finali, ANCOM va publica o listă a zonelor fără servicii funcţionale de internet în bandă largă, prin intermediul unei conexiuni la punct fix şi un studiu privind determinarea ariei teritoriale de acoperire a reţelelor publice fixe de comunicaţii electronice, capabile să furnizeze servicii de comunicaţii electronice în bandă largă.

În contextul Acordului din 11 februarie 2022 privind reducerea tarifelor de furnizare a serviciilor de roaming internaţional şi a celor de apeluri internaţionale între România şi Republica Moldova, ANCOM va elabora un raport comun împreună cu autoritatea omoloagă din ţara vecină privind evoluţiile înregistrate în 2022.

ANCOM a adoptat planul de acţiuni pentru anul 2023. Ce va fi revizuit

Autoritatea precizează că va revizui prevederile Deciziei nr.353/2015 privind procedura de acordare a drepturilor de utilizare a frecvenţelor radio pentru a detalia la nivelul legislaţiei secundare prevederile cadrului legislativ naţional.

De asemenea, anul acesta, ANCOM va elabora o decizie privind aprobarea variantei actualizate a Tabelului Naţional de Atribuire a Benzilor de Frecvenţe (TNABF) şi va actualiza interfeţele radio RO-IR din Decizia nr. 311/2016 privind frecvenţele radio ori benzile de frecvenţe radio exceptate de la regimul de licenţiere.

Având în vedere modificările apărute la nivelul legislaţiei primare, a evoluţiei tehnologice şi a contextului naţional şi european, ANCOM va revizui şi actualiza cadrul legal secundar în domeniul securităţii reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice.

Prin această acţiune, vor fi actualizate prevederile deciziei privind stabilirea măsurilor minime de securitate ce trebuie luate de către furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului şi raportarea incidentelor cu impact semnificativ asupra furnizării reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice.

Autoritatea va monitoriza aplicarea Regulamentului nr. 2018/644 privind livrarea coletelor transfrontaliere prin colectarea şi verificarea datelor statistice şi a informaţiilor transmise de către furnizorii de servicii poştale.

ANCOM a adoptat planul de acţiuni pentru anul 2023. ANCOM va elabora strategia de reglementare în comunicaţii electronice 2026

Aceste date sunt transmise apoi către Comisia Europeană şi puse la dispoziţia celor interesaţi prin aplicaţia care le permite să afle costurile trimiterii unui colet în şi din orice stat din Uniunea Europeană.

Alte proiecte ce vizează piaţa serviciilor poştale se referă la revizuirea regimului de autorizare generală privind furnizarea serviciilor poştale, realizarea unui studiu privind implementarea serviciilor de tip self-service pentru livrarea trimiterilor poştale, a unui raport privind calitatea serviciilor de coletărie şi impactul comerţului electronic asupra pieţei serviciilor poştale în cursul anului 2022, dar şi a raportului privind indicatorii statistici ai sectorului.

În cursul anului 2023, ANCOM va elabora strategia de reglementare în comunicaţii electronice 2026 şi strategia de reglementare în domeniul serviciilor poştale 2025.

Planificarea strategică a activităţilor de reglementare în comunicaţii electronice a devenit posibilă odată cu stabilizarea reformei legislative şi configurarea dinamicii competitive, inclusiv în urma licitaţiilor de frecvenţe radio organizate în 2021 şi 2022.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este instituţia care promovează interesele utilizatorilor de servicii prin promovarea concurenţei şi inovaţiei pe pieţele comunicaţiilor electronice şi serviciilor poştale, administrarea pro-competitivă a resurselor limitate (spectru radio, resurse de numerotaţie şi resurse tehnice asociate), încurajarea investiţiilor eficiente în reţele şi infrastructuri şi promovarea conectivităţii ultrarapide. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

DiscoverEU 2025: Cum să călătorești GRATUIT cu trenul prin Europa. Aproape 1.500 de tineri români pot obține un loc în program

Publicat

cfr sa: 80 de trenuri vor fi afectate de trecerea

DiscoverEU 2025: 1.485 de tineri din România vor avea oportunitatea să exploreze Europa călătorind cu trenul. Comisia Europeană oferă în cadrul acestei runde 36.000 de permise de călătorie.

Sunt eligibili să se înscrie tinerii născuți între 1 iulie 2006 (inclusiv) și 30 iunie 2007 (inclusiv), rezidenți într-un stat membru UE sau într-o țară terță asociată la programul Erasmus+ (Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia).

Potrivit unui…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Creditul, o necesitate pentru mulți dintre noi

Publicat

finante digital telefon scaled.jpg

Un credit de nevoi personale este un împrumut nebancar sau bancar pe care îl poți folosi pentru diverse scopuri, cum ar fi:

• Achiziționarea de bunuri de consum (electrocasnice, mobilă, etc.)
• Plata unor servicii (călătorii, tratamente medicale, evenimente, etc.)
• Refinanțarea altor datorii
• Consolidarea datoriilor

Caracteristicile creditelor de nevoi personale:

• Suma împrumutată poate varia în funcție de instituția financiară și de veniturile…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Deputații și senatorii care lipsesc nemotivat de la ședințe, sancționați cu 5% din indemnizație, pe zi de absență. Lege promulgată

Publicat

deputații și senatorii care lipsesc nemotivat de la ședințe, sancționați

Deputații și senatorii care lipsesc nemotivat de la ședințe vor sancționați cu 5% din indemnizație, pentru fiecare zi în care absentează. Anterior, procentul era de 1%. Legea a fost promulgată miercuri de către președintele interimar Ilie Bolojan.

Noua lege modifică și completează Statutul senatorilor și deputaților. Parlamentarii care lipsesc nemotivat de la ședințe vor fi sancționați cu reținerea a 5% din indemnizație pentru fiecare zi în care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Profesorii vor fi evaluați în fiecare an, pe o platformă online, cu impact asupra salariilor. Anunțul premierului Marcel Ciolacu

Publicat

profesorii vor fi evaluați în fiecare an, pe o platformă

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că profesorii vor fi evaluați în fiecare an pe o platform online. Se va ține cont de performanța elevilor și feedback de la alți profesori și directorii unităților de învățământ.

Ciolacu a dat ca exemplu o măsură care urmează să se aplice în domeniul educației, la recomandarea OCDE.

”Profesorii din România vor fi evaluați anual de pe o platformă online, cu analize ale performanței elevilor și feedback de la colegi și directori…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe