Connect with us

ACTUALITATE

ANCOM a aplicat amenzi de 2,857 milioane de lei în urma a peste 3.570 de controale, în 2023

Publicat

bani pixabay.jpg
sursa foto: pixabay.com fotografie cu caracter ilustrativ

În cursul anului trecut, Autoritatea Națională pentru Reglementare în Comunicații (ANCOM) a efectuat peste 3.570 de verificări și a impus amenzi în sumă totală de 2,857 milioane de lei pe piața de telecomunicații din România.

Potrivit unui comunicat de presă al arbitrului pieţei telecom, transmis vineri AGERPRES, pe piaţa comunicaţiilor electronice, în 2023, au fost efectuate 2.020 de acţiuni de control, iar contravenienţii au primit 171 de notificări, 248 de avertismente şi 177 de amenzi contravenţionale, în cuantum de 1,778 milioane de lei.

Din acest total, 132 de amenzi contravenţionale în valoare de 1,377 milioane de lei au fost aplicate furnizorilor de servicii de telefonie, cele mai multe pentru încălcarea obligaţiilor privind încheierea contractelor cu utilizatorii finali, nerespectarea regulamentului de roaming, desfăşurarea procesului de portare, modalitatea de transmitere a notificării unilaterale ca urmare a modificării contractelor încheiate cu utilizatorii finali.

Cea mai mare amendă, în valoare de 40.000 de lei, a fost aplicată pentru furnizarea de servicii de comunicaţii electronice fără a avea un contract încheiat cu abonatul în conformitate cu dispoziţiile legale.

În anul 2023, ANCOM a finalizat o campanie care a vizat respectarea de către furnizorii de servicii de telefonie mobilă prepaid/postpaid a prevederilor legale privind portabilitatea numerelor.

164 de controale la nivel naţional

În acest context, au fost realizate 164 de controale la nivel naţional, în urma finalizării acestora fiind aplicate 16 amenzi contravenţionale în cuantum total de 160.000 de lei, din care două amenzi contravenţionale, de 20.000 de lei, acordate furnizorilor de servicii de acces la internet pentru furnizarea de servicii de comunicaţii electronice fără a avea un contract încheiat cu abonatul în conformitate cu dispoziţiile legale.

De asemenea, zece amenzi contravenţionale, în valoare totală de 96.000 de lei, au vizat furnizorii de servicii de televiziune şi radiodifuziune sonoră (RTV), în principal pentru nerespectarea datelor tehnice, a parametrilor ori a condiţiilor cuprinse în autorizaţiile tehnice.

Potrivit sursei citate, furnizorii de reţele de tip CATV au fost sancţionaţi cu 23 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 211.000 de lei, majoritatea aplicate pentru nerespectarea condiţiilor prevăzute în regimul de autorizare generală, cea mai mare amendă, în valoare de 35.000 de lei, fiind pentru furnizarea de servicii de comunicaţii electronice fără a avea un contract încheiat cu abonatul în conformitate cu dispoziţiile legale.

Totodată, în domeniul radiocomunicaţiilor, au fost aplicate zece amenzi, în cuantum de 75.000 de lei pentru utilizarea unor frecvenţe fără a deţine licenţă sau nerespectarea parametrilor tehnici şi operaţionali ai staţiilor radio.

Cea mai mare amendă a fost de 30.000 de lei

Pe acest segment, cea mai mare amendă a fost de 30.000 de lei şi s-a transmis pentru nerespectarea condiţiilor din licenţă, respectiv nerespectarea obligaţiilor din licenţă cu privire la acoperirea cu servicii de comunicaţii electronice.

În ceea ce priveşte piaţa echipamentelor radio şi a compatibilităţii electromagnetice, datele ANCOM arată că, în 2023, au fost efectuate 1.046 de controale, în urma cărora au fost aplicate 428 de avertismente şi 220 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 807.000 de lei.

Cea mai mare sancţiunea a fost în valoare de 30.000 de lei pentru punerea la dispoziţie pe piaţă a echipamentelor destinate să perturbe sau să împiedice funcţionarea normală a comunicaţiilor care utilizează frecvenţe radio (jammere).

În plus, cea mai mare amendă, în valoare de 20.000 de lei, pe compatibilitate electromagnetică, s-a aplicat unui producător pentru neaplicarea marcajului CE.

Nu în cele din urmă, pe piaţa serviciilor poştale, anul trecut, ANCOM a efectuat un număr de 513 acţiuni de control şi a aplicat 66 de avertismente şi 49 de amenzi contravenţionale, de 271.500 de lei, cea mai frecventă încălcare fiind nerespectarea obligaţiilor impuse prin regimul de autorizare generală.

Principalele nereguli au constat în furnizarea neautorizată a serviciilor poştale, nerespectarea modalităţilor de predare a trimiterilor poştale către destinatari, nerespectarea conţinutului avizelor poştale, neprestarea serviciilor poştale şi neinscripţionarea/marcarea trimiterilor poştale. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Atelier de încondeiat ouă la Mihălășeni. ,,Profesor” a fost meșterul popular Maria Ursulean

Publicat

fb img 1714146489852 1000x600.jpg

Publicitate

Joi, Centrul de Creatie Botosani a desfășurat un alt atelier de încondeiat ouă, de această dată în parteneriat cu Parohia Mihălășeni.

Meșterul popular Maria Ursulean din Bucecea i-a sprijinit pe micuții participanți să deslușească tainele încondeierii ouălor.
,,Mulțumim și celor patru tinere din Bucecea care au ajutat la desfășurarea atelierului!
Mulțumim frumos părintelui Petru Hrițac pentru invitație și ospitalitate, cadrelor didactice prezente, grupului vocal din Mihălășeni care ne-a încântat cu câteva cântări religioase și îi felicităm pe toți copiii care au participat la atelier!” , au transmis oficialii Centrului de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

,,Sacrul în artă”, expoziție la Muzeul Ștefănești

Publicat

fb img 1714127943595 1000x600.jpg

Publicitate

Muzeul Judetean Botosani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează expoziția intitulată „Sacrul în artă”.

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a unui număr de 13 icoane din patrimoniul etnografic al Muzeului Județean Botoșani, precum și a lucrărilor semnate de artiștii vizuali Anca și Alina Albătoaie, Constantin Livadaru, Florin Grosu, Bebe Hetriuc, Ioana-Gina Poleac, Liviu Șoptelea, Cristina Turiceanu, Marius Vatamanu și Karmen Zaharia. Expoziția, etalată la #Muzeul „#Ștefan_Luchian”…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

14 mai, ultima zi în care se mai pot face înscrieri la școala de agenți de poliție în 2024. Acte, calendar, condiții candidați

Publicat

academia de politie.jpg

Publicitate

Școala de Agenți de Poliție a anunțat că până pe 14 mai, cei interesați să devină agenți de poliție sunt invitați să trimită cereri de înscriere. Există un total de 1880 de locuri disponibile la cele trei școli postliceale. Procesul de admitere are loc în perioada aprilie – iulie, relatează alba24.ro. Cererile de înscriere trebuie trimise la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Amenzi pentru șoferi depistați cu microbuzul ticsit cu călători

Publicat

maxi 696x555 1.jpg

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată legalitatea transportatorilor de persoane, prilej cu care au fost depistate două microbuze de transport călători, care aveau peste 22 de persoane, respectiv peste 16 persoane în plus față de numărul de locuri.

 

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei fiecare, iar persoanele care erau în plus au coborât și au așteptat un nou transport pentru a se deplasa la destinație.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe