Connect with us

ACTUALITATE

Andrei și Maria, cele mai alese nume pentru copiii născuți la Cluj în 2021

Publicat

bebe.jpg

În anul 2021 s-au născut la Cluj-Napoca mai mulți copii față de anul 2020. 

Cifra anunțată de Primărie este 6.692, puțin mai mare față de anul anterior.

Pentru băieți cele mai folosite nume au fost: Andrei, Matei și Alexandru.

Pentru fete s-a ales: Maria, Sofia și Ana.

Potrivit primarului Emil Boc, această creștere arată că suntem într-o direcție bună ca oraș pentru că oamenii aleg să rămână aici și să-și întemeieze o familie.

 

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Șofer de 57 de ani din Botoșani, beat criță, scos din trafic de polițiști

Publicat

etilotest bun.jpg

Publicitate

Luni, polițiștii din Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control, pe strada Săvenilor, din municipiul Botoșani, un autoturism, condus de un bărbat, de 58 de ani, din localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta fiind condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

PSD Botosani: Candidații PSD, de vorbă cu botoșănenii

Publicat

psd botosani.jpg

Publicitate

Botoșănenii au fost întotdeauna cei mai buni consilieri ai PSD, având un rol important în conturarea inițiativelor administrative ale echipei social-democrate, a transmis PSD Botoșani într-un comunicat.

„Locul social-democraților a fost, este și va fi între oameni. Zilnic, în echipă, stăm de vorbă cu botoșănenii și le prezentăm lista noastră de candidați pentru Parlamentul României. Este foarte important ca fiecare cetățean să cunoască nu doar numele celor care îi vor reprezenta, ci și valorile lor, dar mai ales proiectele și inițiativele pe care le au. Ne dorim să aleagă cu încredere și speranță, pentru că PSD este echipa care…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Locuința unui tânăr de 24 de ani, din municipiul Botoșani, răscolită de oamenii legii. Ce au căutat polițiștii

Publicat

perchezitii.jpg

Publicitate

În urmă cu câteva zile, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr de 24 de ani, din municipiul Botoșani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Din cercetări, a reieșit faptul că, la data de 14 septembrie a.c., acesta a ar fi pătruns fără drept în interiorul unei societăți comerciale, de unde ar fi sustras suma de 400 de lei.

În acest context, la data de 19 octombrie 2024, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la locuința acestuia, prilej cu care au fost identificate și ridicate mai multe mijloace materiale de probă care fac…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Preţul aurului a atins un nou maxim istoric, iar leul s-a apreciat faţă de euro

Publicat

bursa de merit: câți bani primesc elevii care susțin evaluarea

Gramul de aur a atins joi, 17 oxctombrie, un nou maxim istoric. Pe de altă parte, leul s-a apreciat faţă de euro și s-a depreciat față de dolarul american.

Astfel, gramul de aur s-a scumpit joi, 17 octombrie 2024, cu 50,16 bani (0,13%), ajungând la o cotaţie de 394,4609 lei, de la 393,9593 lei, cât anunţase miercuri Banca Naţională a României (BNR). Astfel, gramul de aur a înregistrat din nou o valoare record.

Moneda naţională s-a apreciat, joi, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9720 lei, în scădere cu 0,38 bani (-0,08%) faţă de cotaţia precedentă, de 4,9758 lei.

În schimb, leul a pierdut teren în faţa dolarului american, care a fost cotat la 4,5778 lei, în creştere cu 1,03 bani (0,23%), comparativ cu miercuri, când s-a situat la 4,5675 lei.

Pe de altă parte, moneda naţională s-a apreciat în raport cu francul elveţian, calculat de BNR la 5,2956 lei, în scădere cu 0,46 bani (-0,09%), faţă de 5,3002 lei, cotaţia anterioară.

sursa: Agerpres

Citește mai departe