Connect with us

EVENIMENT

Angajată a ANAF, acuzată că a delapidat bani destinaţi restituirii taxei auto, reţinută de poliţişti

Publicat

sursa foto: sportulsalajean.ro

O angajată ANAF – Serviciul Fiscal Şimleu Silvaniei a fost reţinută pentru 24 de ore, miercuri seara, sub acuzaţia că şi-a însuşit, pe parcursul unui an, circa 130.000 de lei, bani ce proveneau din taxa de poluare şi ar fi trebui să fie restituiţi unor persoane fizice.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, femeia este acum cercetată penal pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie.

„În fapt, s-a reţinut că în perioada aprilie 2018 – august 2019, prin încălcarea dispoziţiilor legale cuprinse în OUG 52/2017 care reglementează procedura restituirii sumelor reprezentând taxă specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxă de poluare autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, suspecta a procedat la virarea în contul bancar personal şi în contul bancar aparţinând unor membri ai familiei, a sumelor de bani ce trebuiau restituite persoanelor îndreptăţite, reprezentând taxele mai sus menţionate sau dobânzile aferente acestora, cauzând astfel un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 129.452 lei şi, totodată, obţinând pentru sine şi membrii familiei un folos necuvenit în acelaşi cuantum”, se arată în comunicatul menţionat.

Faţă de suspectă s-a dispus, miercuri, măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 ore.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, reacție dură după alegeri: „Românii au tras semnalul de alarmă când partidele dormeau”

Publicat

cj8 tise scaled.jpg

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a reacționat la rezultatul turului II al alegerilor prezidențiale, câștigate de Nicușor Dan, într-un mesaj ferm de avertisment și speranță.

După ce Nicușor Dan a fost declarat oficial câștigător al alegerilor prezidențiale, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a publicat un mesaj amplu și tranșant, intitulat sugestiv „Inima țării”, în care reflectă asupra rezultatului electoral și trage…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

EXTREMELE Clujului. Comunele unde Nicușor Dan și George Simion au obținut cele mai multe voturi

Publicat

nd gs.jpg

Rezultatele turului al doilea al alegerilor prezidențiale arată un județ Cluj polarizat între două opțiuni: calea pro-europeană și naționalismul suveranist. Comunele Sic și Măguri-Răcătău oferă cel mai puternic contrast electoral.

Mesajele pro-europene au convins locuitorii din Sic

În comuna Sic, cu o populație majoritar maghiară (97%), candidatul pro-european Nicușor Dan a obținut un scor covârșitor: 92,71%, față de 7,29% pentru contracandidatul său George…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 1.000 de candidați și-au testat cunoștințele la Simularea concursului de admitere la UMF „Iuliu Hațieganu”

Publicat

dsc09663 enhanced nr.jpg

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a organizat în data de 17 mai cea de-a XVI-a ediţie a Simulării concursului de admitere. La testare au participat 1.052 de candidați din întreaga țară, care au avut ocazia să se familiarizeze cu atmosfera de concurs și să-și testeze nivelul de pregătire al cunoștințelor, în condiții similare celor din ziua examenului de admitere propriu-zis, care va avea loc în luna iulie.

Programele de studii…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

”Sfinții de gheață” din calendarul romano-catolic. Vin ”Orbanul” și ”Medardul”. Frig și ploi în luna mai în Transilvania.

Publicat

ploi torentiale furtuna cluj scaled e1717054624347.jpg

Tradiția ”sfinților de gheață”, pentru că este o poveste din popor, cum se spune, este recunoscută și în alte țări, în special din vestul Europei, precum Germania sau  Austria. Este caracterizată de frig, ploi și, mai ales de posibilitatea producerii de îngheț la sol. Așa că, majoritatea locuitorilor din Transilvania au auzit de ”sfinții de gheață”. Mai mult, este și o perioadă care împarte semănatul de primăvară în două pentru că unele plante nu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe