Connect with us

ACTUALITATE

Angajaţi de la circa 40 de hoteluri vor fi instruiţi să identifice potenţiale cazuri de trafic de persoane

Publicat

receptie hotel

Angajaţi din circa 40 de hoteluri din întreaga ţară vor fi instruiţi să identifice potenţiale cazuri de trafic de persoane şi cum să procedeze în astfel de situaţii, un protocol de colaborare în acest sens fiind semnat miercuri de reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane şi ai Federaţiei Industriei Hoteliere din România.

„Cea mai mare temere pe care am avut-o eu a fost că lumea va privi că suntem oarecum oportunişti, că venim într-un moment nefavorabil. Am vrut să subliniez că demersul nostru durează de ceva timp. Noi am avut nişte colaborări începând din 2016, am tot încercat, am făcut un proiect pilot cu grupul Accor, care are experienţă la nivel internaţional şi ne-am dat seama că e binevenit pentru personalul care lucrează în industrie, dar mai ales pentru potenţiale victime. (…) Acum extindem la nivel de industrie. Încercăm să instruim personal din circa 40 de hoteluri, în următoarele 12 luni. Sperăm să ajungem la un minim de 300 de persoane care vor fi instruite de personal specializat, psihologi sau personal oferit de către ANITP”, a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, Călin Ile.

El a spus că membrii FIHR s-au arătat interesaţi de proiect şi că, dacă cererea hotelurilor va fi mai mare, programul se va extinde după acest an.

Conform lui Călin Ile, trainingul se adresează cameristelor, persoanelor de la recepţie şi de la barul hotelurilor.

„Pentru noi, elementul geografic e extrem de important. (…) Pentru noi e important să încercăm să acoperim măcar din punct de vedere proporţional toată suprafaţa ţării, astfel încât mesajul să ajungă peste tot”, a declarat directorul ANITP, Maximilian-Axel Nicolae, care a spus că se intenţionează ca trainingurile să înceapă în jurul datei de 18 octombrie – Ziua Europeană împotriva Traficului de Persoane.

Maximilian-Axel Nicolae a precizat că hotelurile vor pune la dispoziţie sălile în care se vor desfăşura cursurile, iar ANITP va asigura prezenţa specialiştilor.

„Este important ca aceia care vin în România sau cetăţenii români care vor să se cazeze într-un hotel să înţeleagă că din partea structurilor responsabile nu există toleranţă pentru potenţiale cazuri de trafic de persoane”, a subliniat directorul ANITP.

El a arătat că în baza de date a ANITP se regăsesc 500 de cetăţeni români victime ale traficului de persoane în anul 2018, dintre care aproape 8% au fost exploataţi în hoteluri.

Potrivit şefului ANITP, principalele judeţe din România surse pentru victimele traficului de persoane în 2018 au fost Bacău, Dolj, Galaţi, iar principalele ţări de destinaţie – Marea Britanie, Germania, Italia.

„Lupta împotriva traficului de persoane nu e completă şi nu va avea succes dacă nu ne adresăm cererii. Solicitarea de servicii sexuale, de muncă ieftină sau neplătită reprezintă motorul care ţine în viaţă traficul de persoane. (…) Legislaţia în diverse ţări europene, în momentul de faţă, nu prevede explicit ca infracţiune utilizarea serviciilor unei victime a traficului de persoane”, a adăugat directorul ANITP. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: O gospodărie din Frumușica a fost la un pas să se facă scrum

Publicat

foto: o gospodărie din frumușica a fost la un pas

Publicitate

Un incendiu de vegetație uscată a pus în pericol o gospodărie din localitatea Boscoteni, comuna Frumușica. Casa și o anexă au fost la un pas de a fi cuprinse de flăcări. Pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi au acționat rapid și au stins incendiul înainte ca acesta să se extindă.

Au ars aproximativ 500 de metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea focului deschis în spații…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO Lecții de curaj și prietenie: Jandarmii botoșăneni, aproape de tinerii români din diaspora

Publicat

foto lecții de curaj și prietenie: jandarmii botoșăneni, aproape de

Publicitate

În această după-amiază, jandarmii botoșăneni s-au întâlnit cu participanții la prima serie a celei de-a XVI-a ediții a Programului de Tabere ARC, destinat elevilor, studenților și tinerilor români din afara granițelor țării.

Centrul de Agrement Codrii de Aramă de la Agafton este una din cele nouă locații din România in care se desfășoară Programul de Tabere ARC 2025, organizat la nivel național de către Departamentul pentru Românii de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO Sub ocrotirea Sfântului Ștefan cel Mare: Lumina care veghează peste Cătămărăști Deal

Publicat

video sub ocrotirea sfântului Ștefan cel mare: lumina care veghează

Publicitate

Două zile de rugăciune, jertfă și bucurie duhovnicească în inima unei comunități unite prin credință

În fiecare suflet de român, în ziua de 2 iulie, se aprinde o flacără veche și totuși neîntrerupt vie, aceea a dragostei și evlaviei față de Sfântul Voievod Ștefan cel Mare. În Cătămărăști Deal, această flacără nu este doar simbolică, ci arde în inimile a zeci de credincioși care se adună, an de an, pentru a-l cinsti pe cel care a…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ziua Școlii la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona: O sărbătoare a recunoștinței, mândriei și speranței

Publicat

ziua Școlii la liceul tehnologic „Ștefan cel mare și sfânt”

Publicitate

Astăzi, curtea Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona a fost plină de emoție, culoare și forfotă veselă. Elevi, profesori, părinți și invitați de la Inspectoratul Școlar al Județului Botoșani au celebrat împreună Ziua Școlii, un moment devenit tradiție, în care comunitatea se strânge să-și cinstească trecutul și să-și afirme valorile.

Sărbătoarea a început cu un moment solemn: un tedeum de mulțumire pentru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe