EVENIMENT
Angajații din Sănătate anunță un miting de protest și declanșarea grevei generale în iunie și iulie

Potrivit unui comunicat emis de Federația Solidaritatea Sanitară, lucrătorii din domeniul sănătății intenționează să organizeze un miting de protest în Piața Victoriei din Capitală, pe data de 8 iunie. De asemenea, conform aceluiași comunicat, la 1 iulie este planificată declanșarea unei greve generale.
„Consiliul de Coordonare al Federaţiei Solidaritatea Sanitară, întrunit ieri, 17.05.2023, a decis declanşarea acţiunilor de protest, conform următorului calendar: începând cu data de 23 mai 2023 – demararea strângerii semnăturilor pentru greva generală; 8 iunie 2023 – mitingul membrilor Solidaritatea Sanitară în Piaţa Victoriei, urmat de un marş către Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii şi Palatul Parlamentului; 15.06.2023 – pichetarea unităţilor şi depunerea preavizului pentru demisia din contractele aferente gărzilor suplimentare; 27.06.2023 – grevă de avertisment, în intervalul orar 10:00-12:00; 1.07.2023 – declanşarea grevei generale a lucrătorilor din sănătate şi demisia în masă din contractele de gărzi a medicilor”, se arată într-un comunicat al organizaţiei sindicale.
Reprezentanţii Federaţiei solicită asigurarea condiţiilor de muncă decente şi aplicarea proiectului de lege a salarizării stabilit cu Ministerul Sănătăţii, care să asigure reaşezarea în grila de salarizare a tuturor angajaţilor din sectorul public de sănătate, începând cu asistentele medicale şi posibilitatea unei creşteri efective şi relevante a veniturilor angajaţilor din sănătate.
Angajații din Sănătate anunță un miting de protest și declanșarea grevei generale în iunie și iulie. „Acţiunile de protest vor fi desfăşurate după numirea noului Guvern”
Totodată, sindicaliştii din sănătate cer raportarea sporurilor pentru condiţiile de muncă la salariile de bază pentru personalul auxiliar sanitar (infirmiere, îngrijitoare, brancardieri), TESA şi muncitori sanitari şi raportarea sporurilor de tură şi pentru lucrul în zilele libere legale la salariile de bază în plată pentru toate categoriile de personal.
De asemenea, alte revendicări vizează plata gărzilor medicilor cu tariful orar al normei de bază, actualizarea valorii indemnizaţiei de hrană luând ca referinţă salariul minim în plată şi scoaterea ei din calculul limitei aplicabile sporurilor, deblocarea posturilor în sistemul public de sănătate şi creşterea ponderii cheltuielilor pentru sănătate în PIB la nivelul mediei UE.
„Precizăm că acţiunile de protest vor fi desfăşurate după numirea noului Guvern, pentru a maximiza şansele ca revendicările angajaţilor din sănătate să fie satisfăcute”, subliniază sursa citată. Agerpres
sursa foto: Facebook / Federația “Solidaritatea Sanitară” din România
EVENIMENT
FOTO: Tânăr prins la volan cu viteză de peste 190 kilometri pe oră, pe o șosea din județul Tulcea

Un tânăr de 22 de ani a fost prins sâmbătă, conducând un autoturism cu o viteză de peste 190 kilometri pe oră pe DN 22 E87 în județul Tulcea.
Potrivit IPJ Tulcea, la data de 27 mai 2023, polițiștii Serviciului Rutier Tulcea au depistat în trafic, pe DN22 – E87, pe relația Tulcea-Constanța, un autoturism care circula cu viteza de 196 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 100 km/h.
Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din județul Tulcea.
Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.
EVENIMENT
Traficul rutier restricționat în zona Arcului de Triumf. Se va desfășura evenimentul Hope Run

Duminică, traficul rutier va suferi restricții în zona Arcului de Triumf, deoarece va avea loc evenimentul caritabil de alergare numit Hope Run, care este organizat de Corpul Național al Polițiștilor.
Brigada Rutieră a Capitalei va restricţiona traficul rutier, între orele 7,00 şi 13,00, pe bulevardul Mareşal Constantin Prezan, între Piaţa Charles de Gaulle şi Arcul de Triumf, pe şoseaua Kiseleff, segmentul de drum cuprins între strada Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei şi şoseaua Kiseleff, între Piaţa Arcul de Triumf şi Piaţa Presei Libere.
În intervalul orar 9,00-12,00 se va restricţiona total circulaţia rutieră pe celelalte străzi de pe traseul competiţiei, precizate anterior.
Brigada Rutieră recomandă conducătorilor de autovehicule să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun, să evite deplasarea în zona de desfăşurare a evenimentului şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea şi fluidizarea acestuia, să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic. Agerpres
EVENIMENT
FOTO-VIDEO: Incendiu violent într-o hală pentru depozitarea furajelor, la o fermă de păsări din județul Vaslui

Un incendiu violent a izbucnit, duminică dimineață la o hală în care se aflau furaje, la o fermă de păsări în județul Vaslui.
Potrivit ISU Vaslui, Detașamentul de pompierii Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o hală pentru depozitarea furajelor hală situată în curtea Fermei de păsări nr. 1 din localitatea Tutova, comuna Tutova.
La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta într-o hală pentru depozitarea furajelor (masă vegetală uscată și concentrate), existând pericol de propagare la halele din apropiere.
Curentul electric nu era întrerupt, astfel că, pompierii au procedat la deconectarea de la rețeaua de electricitate.
După aproximativ o oră și jumătate incendiul a fost lichidat în limitele găsite.
Au ars ori s-au degradat aproximativ șapte tone de masă vegetală uscată (4 tone) și concentrate (3 tone), respectiv 30 metri pătrați acoperiș din plăci de azbociment.
De asemenea, a fost degradat un tablou electric.
Au fost salvate halele de păsări, aproximativ patru tone de masă vegetală uscată și șapte tone de furaje concentrate.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric.
EVENIMENT
UPDATE FOTO-VIDEO: Incendiu la biserică și la chilii, la Mănăstirea Podu Coşnei din Suceava

Un incendiu a izbucnit duminică dimineață la biserică și la chilii, în județul Suceava.
Potrivit ISU Suceava, incendiul s-a produs la biserica veche și la un corp de chilii, ce aparțin Mănăstirii din Podu Coșnei.
UPDATE ora 08.30: Incendiu în Suceava. Se lucrează la lichidare
Construcțiile afectate de flăcări, paraclisul (biserica) și corpul de chilii, au fost ridicate în anul 2006.
Pompierii militari au salvat biserica mănăstirii, casa stăreției, clădirea centralei termice, construcții anexe ale mănăstirii (corp comun cu chiliile afectate de foc) și alte clădiri din complexul monahal, cu bunurile aferente.
Se lucrează pentru lichidarea ultimelor focare și pentru îndepărtarea elementelor afectate de foc.
Știrea inițială
Flăcările se manifesta la nivelul acoperișurilor, cu pericol de propagare la cele două construcții.
S-au deplasat la fața locului pompierii militari, cu 8 autospeciale de stingere, o autoscara mecanica și două ambulanțe SMURD.
Nu au fost anunțate victime.
Flăcările se manifesta la corpul de chilii și la biserica veche, construcții din lemn.
Incendiul a fost localizat și se lucrează pentru lichidarea lui.
Stire in actualizare