Connect with us

EVENIMENT

Angajaţii MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la aproape 4.000 de evenimente

Publicat

masina politia.jpg
Arhivă foto

În decursul ultimelor 24 de ore, personalul Ministerului Afacerilor Interne a intervenit în cadrul a 3.991 de evenimente, dintre care 2.554 au fost dedicate menținerii ordinii publice, iar 1.437 au fost legate de situații de urgență.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 736 posibile infracţiuni, aproximativ 23% dintre acestea fiind din oficiu.

Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 127 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 131 de fapte penale şi au depistat 14 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale. Pentru 40 de persoane au fost dispuse măsuri preventive, a informat vineri un comunicat de presă al MAI.

Poliţiştii rutieri au acţionat, la nivelul întregii ţari, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.

În urma acţiunilor din teren au fost retrase 272 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 584 de permise de conducere, dintre care 62 pentru consum de alcool şi 11 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat, joi, 8.056 de contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de aproape 3 milioane de lei.

La rândul lor, pompierii au efectuat 30 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 2 obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu.

Angajaţii MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la aproape 4.000 de evenimente. Amenzi de peste 63.000 de lei

Au fost aplicate 154 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 63.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, 1.230 au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 66 pentru stingerea de incendii şi 6 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 9 persoane.

La rândul lor, poliţiştii au salvat o persoană aflată în situaţie critică.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind astfel salvate 12 persoane.

Niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră, în ultimele 24 de ore.

De la începerea conflictului din Ucraina, 4.453 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România.

Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

Angajaţii MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la aproape 4.000 de evenimente. Permise de ședere pentru beneficiarii protecţiei temporare

Totodată, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 148.899 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 3 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 31,4 %.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 22.232 de mijloace de transport şi 72.879 persoane, dintre care 7.414 de cetăţeni ucraineni, a mai precizat sursa citată. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

LIVE-VIDEO: Comemorarea a 239 de ani de la Martiriul lui Horea, Cloșca și Crișan, la Alba Iulia

Publicat

live video: comemorarea a 239 de ani de la martiriul lui

28 februarie 2024: Se împlinesc 239 de ani de la Răscoala de la 1784-1785, condusă de Horea, Cloșca și Crișan, eroii-martiri executați cu cruzime la Alba Iulia.

Cu această ocazie, la Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan și pe Dealul Furcilor din municipiu au loc miercuri alocuțiuni despre semnificația evenimentului și depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori.

Programul activităţilor organizate cu ocazia comemorării a 239 de ani de la Martiriul lui Horea,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum a refuzat un polițist rutier din Alba o șpagă de ”o sută de milioane”. Dialog amunzat între agent și un șofer tras pe dreapta

Publicat

cum a refuzat un polițist rutier din alba o șpagă

Cum a refuzat un polițist rutier din Alba o șpagă de ”o sută de milioane”. Șefu`dragă! Auzi, îți dau 100 de milioane”. ”Bă tu ești bolând la cap?”. Așa arată o porțiune din dialogul purtat de polițistul din Alba cu șoferul care încerca să îi dea o șpagă. 

S-a întâmplat la intrarea în orașul Zlatna, în data de 10 octombrie 2023, în jurul orei 19.00. După ce a refuzat șpaga, polițistul a raportat cazul superiorilor.

Pe lângă că a rămas fără carnet,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LIVE VIDEO. Semnarea contractului pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj

Publicat

spital reg.jpg

La Guvern are loc, miercuri dimineață, ceremonia de semnare a contractelor pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Iași și a Spitalului Regional de Urgență Cluj, la care participă și premierul Marcel Ciolacu, dar și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. De asemenea, se semnează contractul și pentru Spitalul Regional Iași.

La semnare au participat, din partea Clujului, secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, și senatorul PSD Vasile…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Programul ”Masă sănătoasă” 2024: LISTA școlilor din Alba și din țară. Câți elevi vor primi alimente în acest an

Publicat

programul ”masă sănătoasă” 2024: lista școlilor din alba și din

”Masă sănătoasă” în școli. Ministerul Educației a publicat lista unităților de învățământ în care elevii vor primi alimente în anul 2024. În total, sunt 1.223 de unități, 28 dintre acestea din județul Alba.

Potrivit unui proiect pus în consultare publică de minister, suma totală propusă pentru derularea programului este de 1.019.223.000 lei. Vor primi alimente 458.833 de elevi.

Repartizarea sumelor pe unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale şi pe unităţi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe