Connect with us

ACTUALITATE

Angajaţii sanitari ai statului federal american, obligaţi să se vaccineze împotriva COVID-19

Publicat

Angajaţii sanitari ai statului federal american vor avea obligaţia să se vaccineze împotriva COVID-19, a declarat joi Ministerul Sănătăţii într-un comunicat, relatează AFP.

Măsura se referă la 25.000 de persoane în contact cu pacienţii din unităţile sanitare operate direct de statul federal, în special personalul Serviciului Indian de Sănătate, care oferă îngrijire membrilor triburilor amerindiene din întreaga ţară.

Comunicatul de presă nu specifică data limită acordată angajaţilor pentru vaccinare.

„Obiectivul nostru principal este sănătatea şi siguranţa publicului american, inclusiv a personalului nostru federal. Şi vaccinurile sunt cel mai bun instrument aflat la dispoziţia noastră pentru a proteja oamenii împotriva COVID-19, pentru a preveni răspândirea variantei Delta şi a salva vieţi”, a declarat ministrul sănătăţii Xavier Becerra.

Vaccinarea împotriva gripei sezoniere şi alte vaccinuri de rutină sunt deja obligatorii pentru majoritatea personalului din domeniul sanitar

Vaccinarea împotriva gripei sezoniere şi alte vaccinuri de rutină sunt deja obligatorii pentru majoritatea personalului din domeniul sanitar angajat al statului federal, se menţionează în comunicat.

Pentagonul a anunţat luni că vaccinarea împotriva COVID-19 va deveni obligatorie „până la jumătatea lunii septembrie” pentru toţi membrii forţelor armate americane, decizie „puternic susţinută” de Joe Biden.

La sfârşitul lunii iulie, Joe Biden a cerut armatei să se gândească la „cum şi când” va adăuga vaccinul împotriva COVID-19 pe lista vaccinurilor obligatorii pentru militarii săi.

Casa Albă a declarat în acelaşi timp că milioane de angajaţi federali vor trebui fie să fie vaccinaţi, fie să respecte o serie de constrângeri.

AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Expoziția de pictură „Culorile unui vis”, la Muzeul „Ștefan Luchian” din Ștefănești

Publicat

afis culorile unui vis page 0001 1000x600.jpg

Publicitate

Muzeul Județean Botoșani, prin secția de Artă Plastică – Etnografie – Științele Naturii, organizează la Muzeul „Ștefan Luchian” din Ștefănești expoziția „Culorile unui vis”, cu lucrări de pictură aparținând artistei plastice amatoare Pacuța Bădașcă.

Lucrările etalate pe simeze au ca teme principale peisajul, portretul, natură moartă.

Expoziția poate fi vizitată in intervalul  2 noiembrie – 2 decembrie 2024.

Publicitate

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 2 noiembrie 2024, la ora 11.00.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tarife suplimentare pentru automobilele electrice importate din China, impuse de Uniunea Europeană

Publicat

masini1.jpg

Publicitate

Comisia Europeană a început de miercuri, 30 octombrie, să impună o taxă compensatorie care vizează importurile de mașini electrice din China. Tarifele suplimentare variază de la 7,8% pentru automobilele Tesla, până la 35,3% pentru automobilele SAIC. Acestea se adaugă tarifelor standard de 10% impuse de UE pentru importurile de automobile, scrie alba24.ro.

Pentru Dacia Spring, mașina produsă de concernul chinez Dongfeng, taxele suplimentare vor fi de 20,7%. 

Publicitate

Tarifele suplimentare au fost aprobate în mod oficial şi publicate, marţi,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Hoți de bijuterii, reținuți de polițiștii din Dorohoi

Publicat

whatsapp image 2024 10 30 at 09.38.49 1.jpeg

Publicitate

Polițiștii din Dorohoi au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele a doi bărbați, de 38 și 27 de ani, din municipiul Dorohoi, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Din cercetări, a reieșit faptul că cei doi, la data de 24 octombrie 2024, s-au prezentat la locuința persoanei vătămate, o femeie de 50 de ani, din comuna Leorda, pentru a cumpăra un autoturism aparținând unei rude a victimei. În aceste împrejurări, profitând de neatenția proprietarei, ar fi pătruns în interiorul locuinței, de unde au sustras bijuterii în valoare de aproximativ 8.000 de lei.

 

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Organizația Mondială a Sănătății: Tuberculoza, pe primul loc în clasamentul bolilor infecţioase mortale

Publicat

oms sursa foto facebook
sursa foto: Facebook

Tuberculoza a devenit principala cauză a deceselor provocate de bolile infecţioase în anul 2023, potrivit unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Potrivit raportului organizației, citat de Reuters, în anul 2023, aproximativ 8,2 milioane de persoane au fost diagnosticate în premieră cu tuberculoză, ceea ce înseamnă că au putut avea acces la un tratament adecvat. Acesta este cel mai mare număr înregistrat de când Organizația Mondială a Sănătății a început monitorizarea globală a tuberculozei în 1995. Conform agenţiei pentru sănătate din cadrul ONU, numărul persoanelor diagnosticate a crescut semnificativ față de anul 2022, când au fost raportate 7,5 milioane de cazuri de tuberculoză diagnosticate.

Datele arată că eradicarea tuberculozei este încă un obiectiv îndepărtat, deoarece lupta împotriva bolii se confruntă cu provocări persistente, cum ar fi subfinanţarea semnificativă, potrivit raportului.

„Faptul că tuberculoza încă ucide şi îmbolnăveşte atât de mulţi oameni este revoltător, când avem instrumentele necesare pentru a o preveni, a o detecta şi a o trata”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

În timp ce numărul de decese asociate cu această boală a scăzut la 1,25 milioane în 2023, de la 1,32 milioane în 2022, numărul total de persoane care se îmbolnăvesc de tuberculoză a crescut uşor, ajungând la aproximativ 10,8 milioane în 2023.

Pragurile şi obiectivele globale de reducere a poverii bolii nu se află pe calea cea bună şi sunt necesare progrese considerabile pentru a atinge alte obiective stabilite pentru 2027, au transmis reprezentanţii OMS.

Ţările cu venituri mici şi mijlocii, care suportă 98% din povara bolii, s-au confruntat cu o lipsă semnificativă de fonduri.

În 2023, diferenţa dintre numărul estimat de cazuri noi de tuberculoză şi cele raportate s-a redus la aproximativ 2,7 milioane, o scădere importantă în raport cu nivelurile din timpul fazei acute a pandemiei de COVID-19, care au fost de aproximativ 4 milioane în 2020 şi în 2021.

Tuberculoza rezistentă la medicamente multiple rămâne o criză de sănătate publică, au declarat specialiştii de la OMS.

sursa: Agerpres

Citește mai departe