Connect with us

ACTUALITATE

Angela Merkel anunță noi restricţii antiepidemice în Germania

Publicat

Cancelarul în funcţie al Germaniei, Angela Merkel, şi liderii landurilor germane au anunţat, joi, noi restricţii antiepidemice, în contextul numărului ridicat de infecţii din ultima perioadă.

Conform noilor reguli, la toate activităţile publice de divertisment, inclusiv la restaurante şi teatre, accesul se va face cu certificate COVID-19 care să ateste vaccinarea sau vindecarea. În unele situaţii, va fi necesar test atât pentru vindecaţi, cât şi pentru vaccinaţi (regula 2G plus).

De asemenea, accesul în magazine, cu excepţia celor alimentare, va fi permis doar persoanelor vaccinate sau vindecate.

Persoanele nevaccinate vor avea dreptul să se întâlnească doar cu grupuri de două persoane. La evenimentele publice organizate în interior, numărul maxim de persoane va fi de 200. Stadioanele vor putea funcţiona doar cu o capacitate de 30%-50% sau cel mult 15.000 de spectatori. Şcolile vor funcţiona normal, dar elevii vor trebui să poarte măşti, indiferent de vârstă. Noile măsuri vor fi aplicate prin decizii ale landurilor, urmând să fie aplicabile până pe 15 decembrie, cu posibilitatea prelungirii.

„Este necesar un act de solidaritate”, a argumentat cancelarul în funcţie al Germaniei, Angela Merkel, conform postului RND şi site-ului T-online.de. Angela Merkel a refuzat să spună cât vor fi valabile certificatele care atestă vaccinarea, dar Comisia Europeană a recomandat recent o durată de nouă luni.

Viitorul cancelar, Olaf Scholz, a semnalat că va susţine un proiect de lege care să impună vaccinarea generală, dar decizia va aparţine Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei. Partidul Liber-Democrat (FDP), care face parte din noua coaliţie de guvernare, a anunţat că se opune obligativităţii vaccinării.

sursa: Mediafax

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Funcționari de la Garda de Mediu bănuiți că luau șpagă pentru a închide ochii la nereguli. Trei au fost reținuți de DNA

Publicat

sigla dna inquamphotos liviu florin albei 640x400 1.jpg

În urma descinderilor DNA din județele Iași, Botoșani și Suceava, de miercuri, au fost reținute trei persoane din județul Botoșani. Față de alte persoane ridicate de anchetatori s-a dispus măsura controlului judiciar. Cei trei reținuți sunt funcționari publici, doi de la Garda de Mediu și unul de la Agenția de Protecția Mediului (APM). Sunt bănuite fapte de corupție comise anul trecut, relatează Adevărul.

Descinderi de amploare

Miercuri, 30 martie 2023, în județele Botoșani, Iași și Suceava au avut loc descinderi de amploare a procurorilor DNA la instituții publice, sedii de firmă și locuințe. Descinderile au avut loc în 64 de locații din trei județe.

La nivelul instituțiilor publice au avut loc descinderi și percheziții la Garda de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. „Noapte albă”, cea mai nouă piesă a trupei HARA. Videoclip filmat la Cluj, cu peste 6.000 de oameni

Publicat

hara 4 noapte alba.jpg

Trupa Hara și-a lansat cea mai nouă piesă, Noapte Albă. Piesa a fost înregistrată la Cluj-Napoca, iar videoclipul s-a filmat tot aici, ca o surpriză în cadrul Retro Party România – Ediția pentru Ea, eveniment organizat în 10 martie la Sala Polivalentă BT Arena.

hara 3

„Piesa Noapte albă este despre noi toți. E despre conectare, eliberare, evadare. După doi ani de restricții am simțit cum explodează viața prin toate simțurile și emoțiile mele și am vrut să pun asta într-o piesă care să ne aducă împreună cu prietenii și cu noi înșine.

M-a bântuit linia melodică a piesei de aproape…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Boc: Producătorii din piața VOLANTĂ de la stadion nu trebuie să PLĂTEASCĂ nimic. Avem asigurată prezența pentru 2 zile din 7

Publicat

boc piata facebook 4.jpg

Primarul Clujului, Emil Boc, așteaptă ca producătorii de fructe și legume de lângă Cluj-Napoca să vină în piața volantă din zona stadionului Cluj Arena în număr tot mai mare, după ce a anunțat că aceasta va fi deschisă zilnic.

Boc spune că sunt avantaje atât pentru producătorii locali, cât și pentru locuitorii orașului și că intenția este să-i aducă pe cei din mediul rural cu produse proaspete și mai ieftine în piața volantă.

Boc: Producătorii din piața volantă de la stadion nu trebuie să plătească nimic. Avem asigurată prezență pentru 2 zile din 7

„Am anunțat că obiectivul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO. Cele două stadioane ale Clujului găzduiesc meciurile Grupei D a UEFA Under 21 Championship. VEZI filmul de prezentare

Publicat

stadioane cluj.jpg

Pentru prima dată, un turneu de anvergură europeană se dispută în două mari orașe ale României, la Cluj-Napoca și la București. Turneul final UEFA Under 21 Championship va avea loc în perioada 21 iunie – 8 iulie 2023 în România și Georgia.

Țara noastră va găzdui nu mai puțin de 15 meciuri ale turneului final. La Cluj-Napoca se vor desfășura meciurile Grupei D în care se vor înfrunta Franța, Italia, Norvegia și Elveția și, apoi, un sfert de finală.

Cele două stadioane ale Clujului găzduiesc meciurile Grupei D a UEFA Under 21 Championship

La București se vor disputa meciurile Grupei B, din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe