Connect with us

ACTUALITATE

Angela Merkel dorește să înăsprească legislaţia naţională anti-COVID-19

Publicat

Cancelarul german Angela Merkel intenţionează să-şi extindă prerogativele în faţa premierilor celor 16 landuri federale pentru a putea impune măsuri mai stricte la nivel naţional pe fondul recrudescenţei epidemiei de coronavirus, relatează vineri Reuters.

Guvernul german va adopta săptămâna viitoare un proiect care vizează înăsprirea legislaţiei sanitare în lupta împotriva COVID-19 cu scopul de a impune măsuri pe ansamblul ţării”, a anunţat vineri o purtătoare de cuvânt a cancelarului, citată de AFP.

Dacă va fi necesar, această reformă va permite să se treacă peste rezistenţele regionale sau locale într-un moment în care ţara este afectată de un al treilea val de infecţii.

„Guvernul federal şi landurile, de acord cu grupurile parlamentare din Bundestag, au convenit să modifice legea privind protecţia împotriva infecţiilor şi reglementarea restricţiilor care trebuie luate pe o bază federală uniformă”, a declarat Ulrike Demmer, care a adăugat că amendamentul va fi prezentat marţi într-o reuniune a guvernului.

Germania se luptă să facă faţă celui de-al treilea val al pandemiei, iar cancelarul Angela Merkel şi mai mulţi premieri de landuri au cerut un lockdown scurt şi strict, conjugat cu o accelerare a campaniei de vaccinare pentru a reduce presiunea asupra sistemului spitalicesc.

Numărul zilnic de cazuri confirmate de coronavirus a sărit de 25.464, cu 3.576 mai mult decât cu o săptămână în urmă, iar incidenţa în decurs de şapte zile a fost de 110,4 la 100.000 de locuitori, conform datelor Institutului Robert Koch pentru boli infecţioase (PKI), date publicităţii vineri.

Dar RKI a avertizat că aceste cifre s-ar putea să nu reflecte situaţia reală după lunga vacanţă de Paşte, adăugând că aşteaptă date fiabile privind contaminările cu SARS-CoV-2 la mijlocul săptămânii viitoare.

Reuniunea dintre Merkel şi premierii celor 16 landuri federale, programată pentru luni, la care urma să se discute despre extinderea restricţiilor împotriva COVID-19, a fost anulată, a anunţat o sursă guvernamentală.

Ministrul sănătăţii german Jens Spahn a declarat vineri că sunt necesare măsuri la scară naţională pentru a putea controla valul actual de infecţii cu coronavirus cât mai repede posibil.

El a declarat jurnaliştilor că în prezent la terapie intensivă sunt aproape 4.500 de pacienţi în Germania, adăugând: „Dacă se continuă în acest ritm, sistemul nostru de sănătate va fi excedat”. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Metro Urban cere premierului FINANȚAREA obiectivelor de DEZVOLTARE din Florești, Gilău, Baciu, Apahida, Chinteni și Feleacu

Publicat

ciuca 4.jpg

Metro Urban, o asociație care promovează metroul și trenul metropolitan îi cere prim-ministrului Nicolae Ciucă să finanțeze și obiectivele de dezvoltare ale comunelor care compun zona metropolitană Cluj-Napoca .

Reprezentanții Metro Urban consideră de bun augur vizita prim-ministrului Nicolae Ciucă în Cluj-Napoca, cât și susținerea declarativă a obiectivelor de dezvoltare și de infrastructură din județul Cluj, în special din zona metropolitană.

Metro Urban: Investițiile trebuie continuate

Susținerea financiară guvernamentală a proiectelor <<Centurii Metropolitane Cluj>> și <<Metrou Cluj>> este așteptată și importantă, însă în egală măsură și prioritare sunt investițiile directe în obiective din Florești, Gilău, Baciu, Apahida, Chinteni și Feleacu, comune legate ombilical de municipiul Cluj-Napoca și a căror dezvoltare trebuie susținută guvernamental, spun aceștia.

Citește și: Ciucă…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Săptămâna prevenirii criminalității în Alba: Lecții de educație rutieră și acțiuni preventive susținute de polițiști

Publicat

ipj alba lectii copii 2 1000x600.jpeg

Activitățile desfășurate de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba,  în cadrul evenimentului  ”Săptămâna Prevenirii Criminalității”, au avut peste 4.000 de beneficiari în perioada 22– 27 mai (elevi, cadre didactice, femei, vârstnici, membri ai asociaţiilor de proprietari). Vineri, ultima zi din cadrul evenimentului național  a fost dedicată creșterii siguranței rutiere și prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului.

Polițiștii au susținut lecții de educație rutieră în unități de învățământ din județul Alba, la care au luat parte preșcolari și elevi.

Pe lângă lecțiile teoretice, au fost organizate lecții…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ludovic Orban: Am un gust amar că oameni precum Boc, Buda, Tișe au ajuns la asemenea hal de prostituție să joace tango cu PSD

Publicat

orban 1.jpg

Președintele Partidului Forța Dreptei Ludovic Orban a declarat că a rămas cu un gust amar după ce a văzut că foștii săi colegi din PNL, Boc, Buda, Tișe au putut să ajungă la un asemenea hal de prostituție încât să joace tango cu PSD.

Orban a declarat vineri la prezentarea filialei Cluj a Forței Dreptei că decizia de a refuza complicitatea cu PSD, impusă de Iohannis, este principalul motiv care a stat la baza deciziei sale de a porni noua construcție politică

”Forța Dreptei are menirea de a construi un pol politic de dreapta care să reprezinte electoratul de dreapta trădat de PNL și Iohannis. Peste 60% dintre români consideră că PSD etse un partid care face rău României.

orban 2

Conducerea PNL, care avea posibilitatea de a continua un program de centru dreapta, a preferat să aducă PSD la putere. Pentru mine și colegii mei a fost momentul în care am spus un nu categoric. Astăzi, în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Calendar an școlar 2022-2023 în Alba: când vor avea elevii vacanța din februarie, decisă la nivel județean

Publicat

isj alba1.jpg

Inspectoratul Școlar Județean Alba a decis perioada de vacanță de o săptămână din luna februarie, care era lăsată de minister la alegerea IȘJ local.

Elevii vor avea, anul viitor, vacanță de o săptămână din 20 februarie.

Reamintim că structura anului școlar a fost modificată. Pentru 2022-2023 vor fi alternate module de învățare de 6-8 săptămâni cu module de repaus, vacanțe scurte.

Anul şcolar 2022 – 2023 începe la data de 1 septembrie 2022, se încheie la data de 31 august 2023 şi are o durată de 36 de săptămâni de cursuri.

Cursurile anului şcolar 2022 – 2023 încep la data de 5 septembrie 2022, prevede ordinul ministrului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate