EVENIMENT
ANI: 19 foşti şi actuali aleşi locali, găsiţi în incompatibilitate şi conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală în cazul a 19 foşti şi actuali aleşi locali.
Potrivit unui comunicat transmis marţi de ANI, Traian Stelian, primarul oraşului Căzăneşti, judeţul Ialomiţa, s-a aflat în conflict de interese pe vremea când era consilier local şi viceprimar (2016-2020), când a participat la deliberarea şi adoptarea mai multor hotărâri ale Consiliului Local Căzăneşti, prin care au fost aprobate mai multe contracte în favoarea unor rude apropiate.
Astfel, pe 19.04.2018 şi din 23.04.2019, au fost adoptate două hotărâri ale Consiliului Local Căzăneşti, în baza cărora s-au încheiat contracte de închiriere pentru suprafeţele de păşune aflate în domeniul privat al comunei Căzăneşti, între Primăria Căzăneşti şi nepotul lui Traian Stelian.
De asemenea, a fost transmis dreptul de concesiune de la o societate comercială la ginerele lui Traian Stelian.
Nistor Tătar
Un alt caz investigat de ANI este cel al lui Nistor Tătar, fost primar al municipiului Rădăuţi, judeţul Suceava, declarat în conflict de interese.
Conform ANI, în exercitarea mandatului de primar, Nistor Tătar a încheiat un contract de lucrări cu o societate comercială la care era angajat cu contract individual de muncă, suspendat pe durata exercitării funcţiei de primar, producând foloase materiale pentru sine, respectiv asigurarea creşterii cifrei de afaceri şi a profitului societăţii. Ulterior încetării mandatului de primar, el a reluat activitatea în cadrul acestei societăţi şi a fost încadrat într-o funcţie mai bine plătită.
Camera de Conturi Suceava
De asemenea, ANI a sesizat Camera de Conturi Suceava cu privire la identificarea elementelor de încălcare a Legii 273/2006 privind finanţele publice locale referitoare la modul de utilizare a resurselor bugetare ale Primăriei Municipiului Rădăuţi întrucât, în calitate de primar (ordonator principal de credite), Nistor Tătar a încheiat un contract de lucrări cu valoarea totală de 409.922 lei, fără să existe în bugetul primăriei prevederi bugetare pentru această lucrare.
Alţi aleşi locali găsiţi în incompatibilitate şi conflict de interese: Florin Snae – primarul comunei Ruşeţu (judeţul Buzău), Ioan Tătar – primarul comunei Bixad (Satu Mare), Duţu Căprar – fost primar al comunei Şicula (Arad), Adrian Claudiu Baia – viceprimar al comunei Cenei (Timiş), Ioan Marian Tomorogam – viceprimar al comunei Tiha Bârgăului (Bistriţa-Năsăud), Ioan Morgociu – viceprimar al comunei Şepreuş (Arad), Ovidiu Adrian Ivanciu – viceprimar al comunei Răchitoasa (Bacău), Ioan Luca – fost viceprimar al comunei Stoeneşti (Argeş), Cătălin Ioan Misăilă – consilier local în municipiului Piatra Neamţ; Petru Călin Josan – consilier local în comuna Vînţu de Jos (Alba), Anişoara Tunsu – fost consilier local în comuna Cristeşti (Botoşani), Rodica Mihaela Geabo Badic – fost consilier local în municipiului Oneşti (Bacău), Constantin Gherasim – fost consilier local în municipiul Bacău, Cristian Dobra – fost consilier local în comuna Ghiroda (Timiş), Stelian Puşcaşu – fost consilier local în comuna Hudeşti (Botoşani), Rădiţa Diaconu – consilier local în comuna Cobia (Dâmboviţa), Liviu Almăşan – consilier local oraşul Oraviţa (Caraş-Severin).
AGERPRES
EVENIMENT
Dr. Andrei Coșeriu, specialist în chirurgie plastică și reparatorie, acum la Clinica Doctor Cibu din Alba Iulia (P)

Chirurgia plastică este o specializare foarte complexă ce acoperă o plajă largă de intervenții reconstructive și estetice de remodelare facială și corporală.
Domnul doctor Andrei Coșeriu este chirurg plastician specializat în chirurgia feței, sânilor și a sechelelor post-bariatrice.
După mai mulți ani formatori petrecuți în centrul universitar Cluj-Napoca, acesta și-a desăvârșit activitatea profesională în străinătate, lucrând în centre chirurgicale de referință…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Doi clujeni, în conducerea Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei. Acțiuni pentru schimbarea actualei Constituții

Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM), principala organizație non-guvernamentală dedicată ideii monarhice din România, s-a întrunit recent la Biblioteca Națională a României, sala Doina Cornea, pentru congresul membrilor săi, la care au participat și invitați dornici să cunoască modalitatea de acțiune și perspectiva restaurării formei tradiționale de guvernământ, monarhia constituțională, în viitorul apropiat.
În cadrul congresului a fost…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO: Angajat al Primăriei Jidvei, condamnat pentru că făcea rachiu și coniac de casă: Cum ”s-a trezit” cu poliția în pivniță

Un bărbat din Jidvei, angajat al primăriei, a fost recent condamnat de magistrații Judecătoriei Blaj. Motivul pentru care a ajuns în fața instanței a fost detaliat de magistrați în motivarea instanței.
Mai exact, bărbatul producea alcool acasă, în gospodăria sa, iar apoi îl vindea. Din câte se pare acesta făcea coniac și rachiu de casă pe care le vindea fără a avea documente legale. În data de 26 iunie 2025, magistrații Judecătoriei Blaj l-au condamnat pe bărbat, în…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Tarife mai mari pentru transport cu autobuzul pe mai multe trasee din Alba. Care vor fi noile prețuri la bilete și abonamente

Transportul cu autobuzul va fi mai scump pe mai multe trasee din județul Alba. Sunt propuse noi prețuri la bilete și abonamente.
Este vorba despre trasee operate de firma Excelent Trans, în zonele Aiud, Ocna Mureș și Blaj.
Propunerea intră la aprobare în ședința Consiliului Județean Alba din 7 iulie.
Sunt vizate traseele:
- cod 11: Aiud-Ponor-Geogel
- cod 13: Aiud-Hopârta-Turdaș
- cod 14: Aiud-Beța
- cod 18: Aiud-Mirăslău-Lopadea Veche
- cod 22: Ocna Mureș-Noșlac-Găbud
- cod 23: Ocna…
Citește mai mult pe Alba24.ro