ACTUALITATE
ANI: O poliţistă, un angajat la Ministerul Energiei şi alţi funcţionari publici, în incompatibilitate
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul a trei funcţionari publici şi un funcţionar public cu statut special.
Potrivit ANI, Anişoara Silitra, secretar al comunei Lunca Banului, judeţul Vaslui, în perioada 5 mai – 6 iunie 2016, pe durata desfăşurării campaniei electorale pentru funcţia de primar la alegerile locale organizate pe 5 iunie 2016, nu şi-a încetat raporturile de serviciu din funcţia publică de conducere, încălcând astfel dispoziţiile art. 34, alin. (3) din Legea nr. 188/1999.
Un alt caz de incompatibilitate este cel al poliţistului din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Mariana Cenea, care, începând cu data de 11 iunie 2014, exercită simultan calitatea de funcţionar public cu statut special (ofiţer psiholog) şi funcţia de psiholog în cadrul Cabinetului Individual de Psihologie Firu Maria, încălcând astfel dispoziţiile legale.
De asemenea, Dănuţ Adrian Ciontea, funcţionar public în cadrul Ministerului Energiei, fost funcţionar la Ministerul Economiei, s-a aflat în incompatibilitate, deoarece în perioada 1 octombrie 2011 – 31 martie 2016 a exercitat simultan funcţia publică în Ministerul Economiei şi, ulterior, în Ministerul Energiei, simultan cu calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al unei societăţi comerciale, care are legătură directă sau indirectă cu atribuţiile funcţiei publice deţinute, conform fişei postului.
Şi în cazul lui Florin Constantin Niţă, inspector la Primăria comunei Afumaţi (Dolj), ANI a stabilit starea de incompatibilitate, deoarece în perioada 15 martie 2011 – 18 octombrie 2016 acesta a exercitat funcţia publică de inspector, desfăşurând simultan activităţi în cadrul Niţă Florin Constantin Persoană Fizică Autorizată, care sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, potrivit fişei postului.
„Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris”, precizează ANI.
AGERPRES