Connect with us

ACTUALITATE

ANI: Un fost consilier local din Timiş nu poate justifica o avere de peste 100.000 de euro

Publicatani

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de peste 100.000 de euro (296.057 lei şi 56.100 euro) între averea dobândită şi veniturile realizate de Ionel Petru Pascotă, fost consilier local în comuna Giroc, judeţul Timiş.

Potrivit unui comunicat al ANI, transmis marţi AGERPRES, inspectorii de integritate au sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Timişoara în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de fostul consilier local.

De asemenea, întrucât în declaraţiile de avere depuse în anii 2014, 2015 şi 2016 Ionel Petru Pascotă nu a declarat veniturile obţinute, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată.

Ionel Petru Pascotă are o decizie definitivă în instanţă, prin care a fost găsit în incompatibilitate, el având interdicţia pe o perioadă de trei ani de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică.

ANI a mai constatat starea de incompatibilitate şi conflictul de interese în cazul altor patru aleşi locali.

Ionel Vişan, primar al comunei Nocrich, judeţul Sibiu, s-a aflat în conflict de interese, deoarece a încheiat un contract individual de muncă privind numirea în funcţia de consilier personal a fiicei sale şi a emis o dispoziţie privind numirea acesteia în cadrul unui proiect finanţat din fonduri comunitare nerambursabile.

Nicolae Călinel, viceprimar al comunei Bogaţi, judeţul Argeş, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada iunie 2012 – mai 2018, când a deţinut şi exercitat funcţia de viceprimar simultan cu calitatea de administrator în cadrul unei societăţi comerciale, respectiv cu cea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale “Radu cel Mare”. De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni în vederea cercetării primarului pentru fals în declaraţii.

Dorin Marius Ştef, viceprimar al comunei Livada, judeţul Arad, s-a aflat în incompatibilitate în perioada iulie 2016 – 7 iunie 2017, când a deţinut şi exercitat simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Livada-Arad.

Ioan Floarea, consilier local în comuna Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov, a fost declarat de ANI în conflict de interese, deoarece a iniţiat un proiect de hotărâre şi a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local, în baza căreia a fost aprobată o cerere privind rezolvarea favorabilă a situaţiei unor imobile proprietate personală. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Emiterea rovinietelor şi a peajelor prin sistemele informatice va funcţiona cu intermitenţe sâmbătă

Publicat

arhiva foto

Emiterea rovinietelor (prin SMS, prin portalul www.erovinieta.ro şi prin aplicaţia etarife) şi a peajelor (prin SMS, prin portalul www.erovinieta.ro, prin aplicaţia etarife şi prin punctele de distribuţie aparţinând Rompetrol Downstream) nu va fi posibilă sau va funcţiona cu intermitenţe sâmbătă, în intervalul orar 10:00 – 16:00, ca urmare a unor intervenţii la sistemele informatice ce au implicaţii în funcţionarea corespunzătoare a SIEGMCR, se menţionează într-un comunicat remis vineri de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)

În acest context, pentru a evita aplicarea unor sancţiuni contravenţionale, utilizatorii au obligaţia de a achita tarifele prin celelalte mijloace puse la dispoziţie de către CNAIR, subliniază Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Informaţiile cu privire la mijloacele disponibile pentru achitarea acestor tarife se găsesc pe pagina de internet a CNAIR (cnadnr.ro, secţiunea Produse/Servicii).

AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Razie de amploare în municipiul Feteşti. Au fost aplicate 131 de sancţiuni contravenţionale

Publicat

Forţele de ordine ale poliţiei şi jandarmeriei din Ialomiţa au aplicat joi, în urma unei acţiuni de amploare pe raza municipiului Feteşti, 131 de sancţiuni contravenţionale, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

La acţiune au participat aproximativ 100 de poliţişti şi jandarmi, însoţiţi de specialişti din cadrul DSVSA Ialomiţa, care au acţionat atât în filtre rutiere, cât şi în patrule de ordine şi siguranţă publică, în vederea prevenirii şi combaterii violenţei stradale, reducerii riscului de producere a accidentelor rutiere şi a respectării interdicţiilor impuse pe timpul stării de alertă.

Urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 131 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a acestora fiind de peste 25.000 de lei, şi au constatat în flagrant două infracţiuni.

Au fost controlate în trafic 104 de autovehicule, legitimate peste 200 de persoane şi verificate 40 de societăţi comerciale.

În cadrul activităţilor au fost depistaţi, în flagrant, trei tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 36 de ani, din municipiul Feteşti, în timp ce transportau cu un autoturism 12 kilograme de peşte din speciile cegă, fitofag, scrumbie, crap şi şalău, fără a deţine documente de provenienţă. În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru încălcarea legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura. Peştele din specia cegă a fost redat mediului acvatic, iar peştii din celelalte specii au fost ridicaţi în vederea distrugerii într-un incinerator autorizat.

Un alt tânăr în vârstă de 29 de ani, din judeţul Brăila, a fost depistat pe raza comunei Borduşani în timp ce transporta 100 de pui vii, fără respectarea normelor sanitar-veterinare. Acesta a fost sancţionat contravenţional de către specialiştii din cadrul DSVSA Ialomiţa cu amendă în valoare de 2.500 lei.

“Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare pe raza judeţului Ialomiţa, echipajele de poliţişti acţionând permanent în sistem integrat pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică, prevenirea şi limitarea răspândirii virusului COVID-19, dar şi pentru a preveni şi combate ilegalităţile de orice fel”, au mai informat reprezentanţii IPJ Ialomiţa. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Centrul de vaccinare drive-through din Galaţi îşi prelungeşte activitatea până pe 8 iunie

Publicat

Centrul de vaccinare drive-through, amenajat de către Primăria municipiului Galaţi în parcarea unui mall, va funcţiona în continuare, până pe 8 iunie, informează, vineri, Biroul de presă al administraţiei locale.

Potrivit sursei citate, în cele cinci zile de funcţionare peste 3.200 de persoane s-au prezentat deja pentru a se vaccina direct din maşină.

Centrul are patru fluxuri, se utilizează serul Pfizer, iar programul este între orele 8,00 şi 20,00. Cei care doresc se pot vaccina fără programare.

Primăria municipiului Galaţi a asigurat amenajarea şi dotările necesare pentru buna funcţionare a centrului de vaccinare.

“Venim în sprijinul gălăţenilor care doresc să se vaccineze cât mai repede. În acest sens, funcţionează un centru de vaccinare de tip drive-through care este amplasat în parcarea Galaţi Shopping City. În cadrul centrului, care are patru fluxuri de vaccinare, se utilizează serul Pfizer, iar programul este între orele 8,00 şi 20,00”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Până în prezent, numărul total de doze de vaccin administrate, începând cu data de 4 ianuarie, la nivel judeţean este de 125.695. Numărul total al persoanelor din judeţul Galaţi care au primit şi a doua doză este de 48.750. Alte 28.040 persoane au primit doar prima doză de vaccin anti-SARS-CoV-2, 155 dintre ele fiind doză unică. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Există riscul să purtăm masca până la finalul anului? Răspunsul lui Cîțu

Publicat

„Măsurile pe care le-am luat cu siguranță vrem să rămână așa”, spune premierul Florin Cîțu, întrebat dacă există riscul să purtăm masca până la finalul anului.

Întrebat, vineri, în Suceava, dacă există riscul ca până la finalul anului să mai purtăm masca sau să avem restricții în continuare, Cîțu a răspuns: „ne-am gândit foarte atent la măsurile pe care le-am luat, pentru că noi știm foarte bine că e foarte ușor să elimini niște lucruri și foarte greu să le implici din nou”, scrie MEDIAFAX.

Autoritățile vor ca măsurile luate să rămână așa.

„Masca în spațiul public vrem să nu mai trebuiască să o purtăm până la finalul anului, dar asta depinde foarte multe de rata de vaccinare”, spune premierul.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că prima etapă a relaxării măsurilor anti-COVID va avea loc pe 15 mai. În prima fază se va renunţa la masca de protecţie la exterior şi la restricţiile nocturne.

Vineri se întrunesc CNSU și Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie, urmând să decidă relaxarea măsurilor şi calendarul concret pentru fiecare etapă.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate