Connect with us

EVENIMENT

Animalele de companie sunt benefice pentru sănătatea copiilor

Publicat

Blana animalelor de companie conţine bacterii sănătoase, benefice pentru copii, potrivit unor studii.

Foarte mulţi părinţi refuză să le cumpere copiilor un animal de companie. Aceștia se tem că cei mici pot dezvolta alergii, dacă intră în contact cu blana animalelor.

Însă studiile arată că, din contră, prezenţa unui animal de companie scade acest risc, dacă copilul este expus la potenţiali alergeni de la o vârstă fragedă.

„Dacă ne expunem la un mediu cu bacterii sănătoase, avem şanse mari să dezvoltăm un răspuns imunologic sănătos. În schimb, dacă exagerăm cu igiena, spălăm, dezinfectăm totul, îndepărtăm animăluţele, îndepărtăm orice urme de bacterii sănătoase, răspunsul sistemului imunitar va devia într-o direcţie greşită”, spune Brânduşa Petruţescu, medic alergolog.

Şi Cristina este de acord cu explicaţiile medicului. Ea spune că fiica ei a scăpat de alergii datorită animalului de companie.

„La început avea un fond de alergie destul de evident, încă din primii ani din viaţă, de la un an şi jumătate şi pe la trei ani când, printr-o întâmplare, m-am trezit cu căţeluşa, era un caniche, o pudeliţă, ulterior, tot mai rar s-a întâmplat”, a declarat Cristina Vasiu, părinte.

Există însă și părinţi care sunt contra animelelor de companie. Este şi cazul Marianei, care spune că cel mic este sensibil în primii ani din viaţă.

„Nu am o părere foarte bună, deoarece animalele de companie, într-un apartament, zgârie, fac zgomot, lasă păr, părul poate să dea alergii şi anumite boli”, spune Mariana.

sursa: Mediafax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

E ziua ta. Scriitorul Constantin Zărnescu, 75. Nepotul lui Virgil Ierunca

Publicat

constantin zarnescu.jpg

Scriitorul clujean Constantin Zărnescu împlineşte, în 24 martie, 75 de ani. La mulţi ani!

Prozatorul Constantin Zărnescu, nepot al scriitorului Virgil Ierunca, s-a remarcat ca autor de proză de un realism magic, mitic şi simbolic, dar şi ca dramaturg (jucat pe scene franceze), fiind totodată un vestit brâncuşolog. Preocupat, în romanele sale, mai ales de lumea interioară a eroilor săi, preferă tehnicile evocării, cărora le subsumează procedee ale prozei…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Raport îngrijorător pe tema AI: SUA trebuie să acționeze „decisiv” pentru a preveni amenințarea de extincție pentru specia umană

Publicat

raport îngrijorător pe tema ai: sua trebuie să acționeze „decisiv”

Raport îngrijorător pe tema AI: SUA trebuie să acționeze „decisiv” pentru a preveni amenințarea “la nivel de extincție” pentru specia umană pe care o reprezintă inteligența artificială (AI). Concluzia apare într-un raport comandat de guvernul de la Washington.

Guvernul SUA trebuie să acționeze „rapid și decisiv” pentru a evita riscurile substanțiale la adresa securității naționale care decurg din inteligența artificială (AI) și care ar putea, în cel mai rău…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE: Cugireanul de pe frontul din Ucraina este în viață. Știrea legată de Ovidiu Stoica, infirmată de camarazii săi

Publicat

cugireanul care lupta pe frontul din ucraina a murit în

UPDATE: Cugireanul care lupta pe frontul din Ucraina a fost anunțat ca fiind mort, sâmbătă, de președintele Asociației Voluntari Fără Frontiere din Mureș și de un canal de Telegram rusesc. Știrea, publicată de toate ziarele românești, a fost infirmată de camarazii acestuia, după câteva ore. 

Ovidiu Anton Stoica, un român care făcea parte din ”Fight for Ukraina Internațional Legion”, o unitate militară a Forțelor de Apărare Teritorială a Ucrainei compusă din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Nicolae Manolescu a murit. Lumea culturală românească, în doliu. Mesaje de omagiu: A plecat dintre noi cel mai mare critic literar

Publicat

nicolae manolescu a murit. lumea culturală românească, în doliu. mesaje

Nicolae Manolescu a murit la vârsta de 84 de ani. Președinte al Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu se afla internat în stare gravă la Spitalul Elias, după ce ar fi făcut un stop cardiac.

În 2011, Nicolae Manolescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii” 1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Acesta era extrem de legat de județul Alba, fiind prezent anual la toate evenimentele culturale dedicate scriitorilor.

De mai multe ori a prezidat Colocviile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe