Connect with us

EVENIMENT

ANM: Alertă COD ROȘU de caniculă și temperaturi extreme în cinci județe. Trei sferturi din România sub cod galben și portocaliu. HARTA

Publicat

cod rosu,cod portocaliu,23 iulie,canicula,anm

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineață, o informare meteo de vreme caniculară. Este cod galben, portocaliu și roșu de disconfort termic ridicat în trei sferturi din România. În cinci județe sunt temperaturi extreme.

Maximele vor atinge 40 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 18…20 de grade. În vestul țării, sunt așteptate temperaturi de 42 de grade celsius.

Informare meteo: Cod GALBEN

Interval de valabilitate: 23 iulie

Potrivit meteorologilor, sâmbătă (23 iulie), valul de căldură se va menține în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Vezi și 23 iulie: Alertă COD ROȘU de caniculă și temperaturi extreme în cinci județe din vestul României. 12 județe sub COD PORTOCALIU. Harta ANM

În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18…20 de grade.

Informare meteo: Cod PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 23 iulie

Sâmbătă (23 iulie), în sudul Olteniei și al Banatului, precum și în sud-vestul Munteniei valul de căldură va persista, iar local în Transilvania și în zona joasă din Maramureș acesta se va intensifica. Se vor înregistra valori termice diurne de 37…40 de grade, mai ridicate în Oltenia, iar minimele nu vor coborî sub 18…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

Citește și: Informare meteo: Revine CANICULA. Val de căldură peste România, în următoarele patru zile

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Informare meteo: Cod ROȘU

Interval de valabilitate: 23 iulie

Potrivit ANM sunt vizate de codul roșu,  județele Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare și Sălaj.

canicula harta

Se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute. Acestea vor fi cuprinse între 39 și 42 de grade, iar în cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20…24 de grade și disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Informare meteo: Cod GALBEN

Avertizarea de cod galben este valabilă sâmbătă, 23 iulie 2022, în intervalul orar 12 – 21.

Potrivit meteorologilor, sunt vizate de codul galben județele, Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Neamț, Harghita, Bacău, Covasna, Vrancea, Brașov, Prahova și Buzău.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în zona Carpaților Orientali și în estul Carpaților Meridionali vor fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55…75 km/h),
grindină, descărcări electrice și averse torenţiale. Cantitățile de apă vor depăși izolat 20…35 l/mp.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

SONDAJ. Prime de Paște pentru angajați. 7 din 10 angajatori vor oferi beneficii

Publicat

bani pixabay.jpg

Un sondaj efectuat pe 120 de companii a scos în evidență faptul că 7 din 10 angajatori vor oferi beneficii de Paște angajaților. Primele în bani, voucherele cadou și coșurile cu produse de sezon se află în vârful listei. Pe lângă acestea, angajații și-ar dori o zi liberă suplimentară, pe 2 mai.

71,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs spun că vor oferi anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de Paște, beneficii extra…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Gradație de merit 2024: Profesorii pot depune dosarele de înscriere din 13 mai. Calendarul concursului și regulile oficiale

Publicat

gradație de merit 2024: profesorii pot depune dosarele de înscriere

Gradație de merit 2024. Regulile de acordare a gradației de merit în 2024 și calendarul concursului au fost publicate în Monitorul Oficial. Profesorii pot depune dosarele de înscriere în perioaa 13-21 mai. Metodologia întocmită de Ministerul Educației cuprinde și unele noutăți față de anii anteriori.

Regulile și calendarul pentru gradația de merit 2024 sunt prevăzute în Ordinul Ministerului Educației nr. 4308/22 aprilie, publicat în Monitorul Oficial din 23 aprilie.

În…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Universitatea Craiova – CFR Cluj. Clujenii au nevoie de victorie ca de aer în lupta pentru poziția secundă a Superligii

Publicat

1713988123 cfr cluj 1.jpg

CFR Cluj și Universitatea Craiova se vor întâlni joi, de la ora 21,45 pe Stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova unde vor disputa partida din etapa cu numărul șase a play-off-ului Superligii, deplasare în urma căreia CFR Cluj trebuie să obțină victoria pentru a conta în lupta pentru locul secund.

CFR Cluj traversează o perioadă de criză de la începerea play-off-ului, reușind să obțină doar 4 puncte în primele cinci etape din play-off, iar în ultima etapă…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Accident într-un sens giratoriu din Alba Iulia. Două mașini implicate: una s-a oprit în cărămizi

Publicat

foto Știrea ta: accident într un sens giratoriu din alba iulia.

Un accident de circulație s-a produs miercuri, în jurul orei 20:00, în Alba Iulia. Două mașini s-au tamponat în sensul giratoriu de la intersecția Străzii Moților cu Strada Doinei. 

Una dintre mașini s-a oprit în cărămizile din mijlocul sensului giratoriu.

Potrivit unui cititor Alba24, traficul a fost perturbat pentru o perioadă de timp, însă a fost reluat rapid.

Nu s-au înregistrat victime, însă mașinile au suferit avarii.


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe