EVENIMENT
ANM, precizări despre norul de fum din zona Cernobîl

Norul de fum cauzat de un puternic incendiu izbucnit, zilele trecute, în Cernobîl (Ucraina) se va deplasa către estul Ucrainei şi sud-vestul Rusiei.
Potrivit ANM, în perioada 20 – 22 mai 2022, norul se deplasează spre estul Ucrainei și sud-vestul Rusiei, având în vedere că direcţia dominantă a vântului va fi dinspre vest către est.
„Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind deplasarea norului de fum din zona Cernobîl, Ucraina, pe parcursul intervalului 20-22 mai, se apreciază că direcţia dominantă a vântului va fi dinspre vest către est.

anm nor fum cernobil2
ANM, precizări despre norul de fum din zona Cernobîl. Direcția dominantă este de la vest către est
Astfel, tendinţa de evoluţie a norului de fum va fi de deplasare către estul Ucrainei şi sud-vestul Rusiei.
Vântul va sufla moderat, cu intensificări sâmbătă (21 mai) şi în noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 mai), când se vor înregistra rafale, în general, de 55 – 65 km/h”, se menţionează într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.
ANM, precizări despre norul de fum din zona Cernobîl. În noaptea de sâmbătă spre duminică, se vor înregistra intensificări ale vântului
Potrivit meteorologilor, în zona de evoluţie a norului de fum, în intervalul 20 – 22 mai, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată pe parcursul zilei de sâmbătă.
Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă (SES) din Ucraina a anunţat miercuri că un puternic incendiu a izbucnit în districtul Vîşhorod din regiunea Kiev, în pădurea de lângă Zona de Excludere de la Cernobîl, afectând o suprafaţă de 45 de hectare.
Reamintim că în urmă cu câteva zile, un puternic incendiu de vegetație a izbucnit lângă Cernobîl. Fumul gros își schimbă frecvent direcția. Conform informațiilor oferite de autoritățile ucrainene, incendiile izbucnit în apropierea centralei nucleare din Cernobîl „nu au reprezentat o amenințare radioactivă”.
Agerpres
* Sursa fotografiilor: Administratia Nationala de Meteorologie RA / Facebook.com
EVENIMENT
LIVE VIDEO: Ilie Bolojan anunță noile taxe, impozite și măsuri fiscale. Explicații legate de noul pachet fiscal

Premierul Ilie Bolojan susține miercuri o conferință de presă în care explică pachetul de măsuri pentru reducerea rapidă a deficitului bugetar record al României.
Printre măsurile discutate se numără creșterea TVA la de la 19% la 21%, creșterea unor taxe și impozite pentru mediul de afaceri, reduceri de cheltuieli în mediul bugetar, stoparea unor cheltuieli considerate inutile.
Declarații Ilie Bolojan:
Suntem în fața unui pachet care propune o corectare a deficitului…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Proiect AUR: Prețul energiei va fi calculat pe baza costurilor reale, fără speculă și abuz

Deputatul AUR, Alin Coleșa, anunță depunerea unui proiect de lege care vizează eliminarea speculei de pe piața energiei electrice și stabilirea unui preț corect, bazat pe costurile reale de producție.
Propunerea urmărește plafonarea marjei de profit și transparentizarea completă a mecanismului de formare a prețului, pentru a proteja consumatorii și a sprijini industria românească.
“Vrem un preț cinstit, bazat pe realitate”
„De peste 10 ani am tot auzit…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Patru din zece angajați din România, nemulțumiți de salariu. Cu ce venit spun că s-ar putea descurca românii

Patru din zece angajați din România sunt nemulțumiți de salariul actual: Aceștia resimt constant presiunea cheltuielilor zilnice, potrivit unui sondaj realizat recent.
Astfel, aproape 40% dintre angajații români se declară nemulțumiți de venitul actual, iar 70% resimt constant presiunea cheltuielilor de zi cu zi, arată un sondaj recent realizat pe un eșantion de peste 2.400 de persoane active pe piața muncii, scrie Mediafax.
Este vorba despre un sondaj eJobs, realizat pe 2 iulie…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Norma didactică va crește cu două ore, a anunțat Ilie Bolojan. Precizări legate de bursele de merit

Norma didactică va crește cu două ore, a anunțat miercuri premierul Ilie Bolojan. De asemenea, el a făcut o serie de precizări legate de bursele de merit.
”Vom propune creșterea normei didactice cu două ore, față de ceea ce avem astăzi în învățământul preuniversitar și universitar.
Aceasta înseamnă că din cele 40 de ore pe săptămână pe care un ccadru didactic trebuie să le petreacă la școală sau pentru școală, în loc de 16 ore la clasă va preda 18 ore, în…
Citește mai mult pe Alba24.ro