Connect with us

EVENIMENT

ANM, precizări despre norul de fum din zona Cernobîl

Publicat

anm nor fum cernobil

Norul de fum cauzat de un puternic incendiu izbucnit, zilele trecute, în Cernobîl (Ucraina) se va deplasa către estul Ucrainei şi sud-vestul Rusiei.

Potrivit ANM, în perioada 20 – 22 mai 2022, norul se deplasează spre estul Ucrainei și sud-vestul Rusiei, având în vedere că direcţia dominantă a vântului va fi dinspre vest către est.

„Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind deplasarea norului de fum din zona Cernobîl, Ucraina, pe parcursul intervalului 20-22 mai, se apreciază că direcţia dominantă a vântului va fi dinspre vest către est.

anm nor fum cernobil2

anm nor fum cernobil2

ANM, precizări despre norul de fum din zona Cernobîl. Direcția dominantă este de la vest către est

Astfel, tendinţa de evoluţie a norului de fum va fi de deplasare către estul Ucrainei şi sud-vestul Rusiei.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări sâmbătă (21 mai) şi în noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 mai), când se vor înregistra rafale, în general, de 55 – 65 km/h”, se menţionează într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

anm nor fum cernobil3

ANM, precizări despre norul de fum din zona Cernobîl. În noaptea de sâmbătă spre duminică, se vor înregistra intensificări ale vântului

Potrivit meteorologilor, în zona de evoluţie a norului de fum, în intervalul 20 – 22 mai, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată pe parcursul zilei de sâmbătă.

Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă (SES) din Ucraina a anunţat miercuri că un puternic incendiu a izbucnit în districtul Vîşhorod din regiunea Kiev, în pădurea de lângă Zona de Excludere de la Cernobîl, afectând o suprafaţă de 45 de hectare.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, un puternic incendiu de vegetație a izbucnit lângă Cernobîl. Fumul gros își schimbă frecvent direcția. Conform informațiilor oferite de autoritățile ucrainene, incendiile izbucnit în apropierea centralei nucleare din Cernobîl „nu au reprezentat o amenințare radioactivă”.

Agerpres

* Sursa fotografiilor: Administratia Nationala de Meteorologie RA / Facebook.com

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Percheziții la mai multe firme din Alba și Bistrița Năsăud. Cum au încercat să evite plata impozitului către stat

Publicat

perchezitii mascati droguri.webp.webp

Mai multe firme din Alba și Bistrița Năsăud au fost percheziționate de polițiștii de la Criminalitate Economică ai IPJ Alba. 

Perchezițiile au avut loc joi, 25 aprilie 2024 și au fost comunicate o zi mai târziu, pe 26 aprilie, de către reprezentanții IPJ Alba. Descinderile au legătură cu un dosar mai vechi al polițiștilor, deschis în 2023. 

Au fost efectuate 15 percheziții, pe raza județelor Alba și Bistrița Năsăud, în cadrul unui dosar penal care vizează fapte…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Parc fotovoltaic și surse de energie regenerabilă pentru clădiri publice din Alba Iulia. Investiție de aproape 3,8 milioane de lei

Publicat

parc fotovoltaic și surse de energie regenerabilă pentru clădiri publice

Parc fotovoltaic și surse de energie regenerabilă pentru clădiri publice din Alba Iulia. Municipiul Alba Iulia face un pas către dezvoltarea durabilă, printr-un proiect ambițios al Primăriei în valoare de aproape 3,8 milioane de lei, finanțat prin granturi norvegiene.

În urma investițiilor făcute, consumul de energie primară se va reduce cu aproape 35 % în instituțiile implicate și sistemul de iluminat public din oraș.

Panouri fotovoltaice pe clădiri…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mircea Miclea: Cultura pupatului inelului, a supunerii, nu va produce un viitor mai bun pentru universitățile tehnice

Publicat

miclea 1 e1714138386402.jpeg

O conferință despre viitorul universităților tehnice, organizată de fostul ministru al Educației, Mircea Miclea, a avut loc, vineri, la Cluj-Napoca,  la eveniment fiind prezenți doi profesori, unul de la UTCN – Dan Micu și unul de la Universitatea Politehnica Timișoara – Attila Simó.

Miclea a vorbit despre cum vede el viitorul acestor instituții de învățământ superior, dar s-a referit și la presiunile făcute ca un profesor de la București să nu participe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Târgul de cArte Alba Transilvana 2024 la Alba Iulia: Părintele Constantin Necula și Paula Seling, în ultima zi a evenimentului

Publicat

târgul de carte alba transilvana 2024 la alba iulia: părintele

Târgul de cArte Alba Transilvana 2024 la Alba Iulia. Părintele Constantin Necula, cvartetul de coarde al județului Alba și Paula Seling vor încheia evenimentul.

Ultima zi a Târgul de cArte Alba Transilvana va aduce în fața celor prezenți o serie de activități pentru copii, ce se vor desfășura pe parcursul întregii zile de 12 mai 2024.

Începând cu ora 10.00, cei mici pot participa la atelierele „Arta în natură!”, „English 4 Kids”, „Descoperă biblioteca”,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe