Connect with us

EVENIMENT

ANM: Se încălzeşte în următoarele zile, dar săptămâna viitoare vor fi oscilaţii termice importante. Prognoza pe 2 săptămâni

Publicat

Vremea se va încălzi treptat în următoarele zile, în majoritatea regiunilor ţării, dar săptămâna viitoare se vor înregistra oscilaţii termice importante, iar probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată, conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru intervalul 29 martie – 11 aprilie 2021.

În Banat, în prima parte a intervalului, vremea va fi în încălzire treptată, astfel că temperatura aerului va creşte de la valori sub normele perioadei la început (maxime de 12-14 grade şi minime de 3-5 grade) la o medie a celor diurne de 18-20 de grade Celsius şi nocturne de 6-8 grade, peste cele climatologic specifice. Din 3 aprilie până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză sunt estimate oscilaţii termice destul de importante, astfel că zilele calde (cu maxime în medie de 18-22 de grade) vor alterna cu perioade caracterizate de o vreme mai rece (valori la amiază de 12-15 grade). În tot acest interval, mediat regional, minimele termice vor fi de 3-8 grade Celsius.

Până în data de 1 aprilie regimul pluviometric va fi deficitar, ploi slabe fiind posibile doar pe spaţii mici. În data de 2 aprilie vor fi local manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), ulterior, până la sfârşitul intervalului de referinţă, probabilitatea pentru ploi temporare va fi relativ ridicată şi vor fi posibile perioade cu excedent pluviometric.

Şi în Crişana, valorile termice vor fi în creştere treptată între 30 martie şi 2 aprilie, de la valori mai scăzute decât cele obişnuite ale perioadei la început (maxime de 10-13 grade şi minime de 2-5 grade) la o medie a celor diurne de 17-19 grade şi nocturne de 5-8 grade, peste cele climatologic specifice. Din 3 aprilie până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză sunt estimate oscilaţii termice destul de importante, astfel că zilele calde (cu maxime în medie de 18-22 de grade) vor alterna cu perioade de vreme mai rece (valori la amiază de 12-15 grade). În tot acest interval minimele termice vor fi în medie de 2-7 grade Celsius.

Până în data de 1 aprilie vor fi ploi slabe doar pe spaţii restrânse, iar în data 2 aprilie vor fi local manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice). Ulterior, până la sfârşitul intervalului de referinţă, probabilitatea pentru ploi temporare va fi relativ ridicată şi vor fi posibile perioade în care se vor acumula cantităţi de apă mai însemnate.

În Transilvania, vremea va fi mai rece decât normal la debutul intervalului, atât ziua când vor fi în medie 10-13 grade Celsius, dar în special noaptea, cu minime negative în mare parte a regiunii; apoi temperaturile vor fi în creştere, ajungând în data de 2 aprilie la valori peste cele obişnuite perioadei din an, cu maxime de 15-19 grade şi minime de 2-6 grade Celsius. Apoi, estimările prognostice indică o alternanţă a zilelor cu vreme caldă (valori la amiază de 15-20 de grade Celsius) cu perioade caracterizate de valori mai mici decât cele specifice în prima decadă a lunii aprilie (11-14 grade). Şi regimul termic nocturn va avea oscilaţii, iar media regională va fi de 0-5 grade Celsius.

Până în data de 2 aprilie regimul pluviometric va fi în general deficitar, doar pe spaţii restrânse, urmând a ploua în general slab. Ulterior, probabilitatea pentru ploi temporare va fi mai ridicată şi vor fi perioade în care se pot acumula local cantităţi de apă moderate sau însemnate.

În prima parte a intervalului, în Maramureş temperatura aerului va creşte treptat de la valori ce vor caracteriza o vreme rece (ziua 9-11 grade şi noaptea 0-3 grade) la un regim în jurul celui specific perioadei din an, astfel că în 2 aprilie se vor înregistra maxime de 14 – 16 grade şi minime de 2-6 grade Celsius. Apoi, până la finalul celor două săptămâni, vor alterna zilele calde -cu valori la amiază de 17-20 de grade cu perioade mai reci, cu temperaturi de 11-14 grade, mediat regional. Minimele termice vor fi în general de 3-6 grade, dar pot fi şi dimineţi cu temperaturi în jurul a 0 grade.

În perioada 29 martie – 1 aprilie pe alocuri vor fi ploi slabe, cu caracter trecător, astfel că regimul pluviometric va fi unul deficitar, iar în 2 aprilie vor fi local manifestări de instabilitate atmosferică (averse cu descărcări electrice). Apoi, până la sfârşitul intervalului de referinţă, vor fi perioade cu ploi mai frecvente şi posibil moderate sau însemnate cantitativ.

Până în data de 2 aprilie, în Moldova, vremea va fi în încălzire semnificativă, astfel că de la valori uşor sub cele medii multianuale la început (maxime de 10-14 grade şi minime de 0-4 grade) temperaturile vor ajunge mai ridicate decât norma primei decade de aprilie, respectiv 17-20 de grade la amiază şi 4-7 grade noaptea. Pentru următoarea perioadă, 3 -11 aprilie, este estimată o alternanţă a zilelor cu vreme caldă (în medie cu 17-20 de grade în orele amiezii) cu perioade mai reci când pot fi valori de 11-14 grade. Minimele nocturne vor fi în general de 4-7 grade, dar pot fi şi dimineţi cu temperaturi local în jurul a 0 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar până în data de 2 aprilie (când local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică -averse şi descărcări electrice). Ulterior, vor fi şi perioade cu probabilitate de ploaie mai ridicată.

În Dobrogea, intervalul va debuta cu o vreme mai rece decât normal (cu maxime de 9-12 grade şi minime de 2-5 grade), dar se va încălzi semnificativ în 2 aprilie când se vor înregistra la amiază 15-18 grade, în medie. Apoi, până la finalul celor două săptămâni, vor alterna zilele calde, cu valori la amiază de 16-21 de grade, cu perioade mai reci, cu temperaturi de 12-15 grade, mediat regional. Minimele termice vor fi în general de 4-8 grade Celsius.

Va ploua local şi temporar la începutul intervalului şi din nou, după data de 3 aprilie, vor fi perioade cu probabilitate mai ridicată de ploaie, astfel că este posibil un regim pluviometric apropiat de cel normal.

În zona Munteniei, valorile termice vor fi în creştere treptată între 30 martie şi 2 aprilie, de la valori mai scăzute decât cele obişnuite ale perioadei la început (maxime de 11-14 grade şi minime de 0-4 grade) la o medie a celor diurne de 18-20 de grade şi a celor nocturne de 3-5 grade, peste cele climatologic specifice. Din 3 aprilie până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză sunt estimate oscilaţii termice destul de importante, astfel că zilele calde (cu maxime în medie de 18-21 de grade) vor alterna cu perioade de vreme mai rece (valori la amiază de 12-15 grade Celsius). În tot acest interval, mediat regional, minimele termice vor fi de 2-7 grade.

Până în data de 3 aprilie va ploua slab şi trecător pe spaţii restrânse, apoi vor fi perioade cu probabilitate mai ridicată pentru ploi ce pot fi în general moderate cantitativ.

Şi în Oltenia, la începutul intervalului, valorile termice vor fi în general apropiate de normalul perioadei (ziua 14-16 grade, noaptea 3-5 grade), iar în data de 2 aprilie vor caracteriza o vreme caldă, cu 19-21 de grade la amiază. Din 3 aprilie până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză sunt estimate oscilaţii termice destul de importante, astfel că zilele calde (cu maxime în medie de 18-20 de grade) vor alterna cu perioade de vreme mai rece (valori la amiază de 13-15 grade). În tot acest interval, mediat regional, minimele termice vor fi de 2-7 grade Celsius.

Până în data de 2 aprilie, pe spaţii mici va ploua slab şi trecător. Ulterior, vor fi perioade cu probabilitate mai ridicată pentru ploi ce pot fi local moderate cantitativ.

La munte, până în data de 2 aprilie, vremea se va încălzi treptat, astfel că de la valori în general sub cele specifice perioadei la început (ziua între -1 şi -4 grade şi noaptea între -8 şi -3 grade Celsius) la temperaturi peste cele normale, maxime în medie de 4 – 10 grade şi minime de -4 şi până la 2 grade Celsius. Ulterior, până la finalul intervalului de referinţă, vor alterna zilele calde, cu temperaturi peste mediile multianuale
cu zile mult mai reci.

La începutul intervalului, pe spaţii mici şi trecător vor fi precipitaţii mixte. După data de 2 aprilie, vor fi perioade cu probabilitate mai ridicată pentru precipitaţii, local moderate sau însemnate cantitativ.Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cod Galben și Cod Portocaliu de caniculă în Alba și alte județe din țară până sâmbătă, 5 iulie. Temperaturi de 40 de grade

Publicat

cod galben și cod portocaliu de caniculă în alba și

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu de caniculă, valabile în Alba și alte județe din țară, joi, 3 iulie, vineri, 4 iulie și sâmbătă, 5 iulie.

Joi va fi Cod Galben de caniculă în județe din jumătatea de vest a țării, iar vineri, 4 iulie până sâmbătă dimineața va fi Cod Portocaliu, respectiv Cod Galben în toată țara.

Atenționare Cod Galben: joi, 3 iulie, interval orar 12.00 – 21.00 – temperaturi deosebit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Kids Thursday reîncepe la Iulius Mall Cluj. Teatru de păpuși în aer liber, toată vara

Publicat

01.jpg

Și în această vară, Iulius Parc se transformă într-un amfiteatru în aer liber, unde magia poveștilor îi poartă pe cei mici pe tărâmuri fermecate, unde totul este posibil.

Kids Thursday reîncepe pe 3 iulie, iar până în luna septembrie, copiii sunt așteptați în fiecare zi de joi la piesele de teatru de păpuși. Intrarea este gratuită pentru toți curioșii, indiferent de vârstă.

Farmecul basmelor, spre bucuria întregii familii

Unul dintre cele mai așteptate…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Calendarul de aplicare a noilor măsuri fiscale anunțate de Guvernul Bolojan. Cele mai multe modificări intră în vigoare în august

Publicat

noua ordonanță ”trenuleț”. toate măsurile din draft: tva majorat, taxă

Calendarul de aplicare a noilor măsuri fiscale: Premierul Ilie Bolojan a anunțat miercuri măsurile fiscale pe care le va lua Guvernul pentru a reduce deficitul de 9,3% din PIB. Acestea măsuri vor intra în vigoare etapizat, conform unui grafic pe care l-a anunțat. 

”România a avut anul trecut cel mai mare deficit din țările UE și al doilea cel mai mare deficit din istorie. În 2010 guvernul a fost nevoit să mărească TVA și să taie salariile din sectorul public cu 25%.

Sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Piscina Theodora Golf Club, un refugiu fantastic în natură pentru zilele fierbinți de vară (P)

Publicat

piscina theodora golf club, un refugiu fantastic în natură pentru

 Sezonul cald a revenit, iar cei care sunt în vacanță ori doar vor să evadeze pentru o zi sau doar pentru câteva ore din orașul încins, au un loc perfect pentru relaxare: piscina exterioară de la Theodora Golf Club.

Unul dintre cele mai liniștite și frumoase refugii din zona Alba Iuliei nu își propune să impresioneze prin agitație sau opulență, ci prin echilibru: apă curată, un șezlong cu umbră, un cocktail rece și un sentiment autentic de vacanță, chiar dacă e doar…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe