Connect with us

EVENIMENT

ANPC a închis un magazin al lanțului de cafenele Starbucks. Amendă pentru mizerie în vitrine și folosirea unor portocale tratate cu imazalil

Publicat

stabucks

ANPC a amendat cu 5.000 de lei un magazin din sectorul 3 al Capitalei al unui lanț de cafenele, din cauza mizeriei și a portocalelor folosite, tratate cu imazalil.

În urma unei sesizări primite la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB), o echipă de control a verificat un magazin Starbucks din sectorul 3 al Capitalei, transmite ANPC într-un comunicat de presă.

Comisarii CPCMB au dat o amendă în valoare de 5.000 lei, au oprit definitiv de la utilizare a produselor alimentare neconforme și a oprit temporar prestarea de serviciilor, până la remedierea deficiențelor.

Stabucks închis și menedat de ANPC: Neregulile

– folosirea unor vitrine de vânzare asistată și agregate frigorifice neigienizate, cu impuriăți în strat masiv, lichide scurse, gheață și resturi alimentare, chedere depreciate, grătare cu urme de rugină

– utilizarea la fabricarea sucului de portocale, a unor fructe având menționat pe etichetă: „produs tratat cu imazalil”, fără ca acestea să fie spălate în prealabil cu solvent pentru îndepărtarea substanței.

– existența pavimentului neigienizat, cu plăci de gresie fisurată sau spartă.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Circulația rutieră va fi restricționată în acest weekend pentru organizarea unei competiții sportive

Publicat

cu bicicleta la mare eveniment fb arhiva foto 1
sursa foto: Facebook / Cu bicicleta la mare, arhivă foto

Centrul Infotrafic anunță restricții de circulație pe mai multe drumuri în acest weekend, în contextul organizării unei competiții sportive.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în acest weekend, 26 și 27 mai, se desfășoară manifestarea sportivă „Cu bicicleta la mare”, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pe jumătate de cale pe mai multe artere rutiere, astfel:

– sâmbătă, 27 mai, trafic restricționat pe ruta: DN3 – Ștefănești – Lehliu – Lehliu-Gară (DN3) – DN 3 – DJ 201B – Orezu (DJ201B) – Albești (DJ201) – Ciulnița (DJ 201) – Slobozia (DJ 201) – DN 21 – DN 2A – Amara (DN 2C).

– duminică, 28 mai, trafic restricționat pe ruta: Amara – DN 2C – Slobozia (DN 2A) – DN 21 – Cosambești (DJ201) – Suditi – Saveni (DJ 201) – Țăndarei (DJ201) – Giurgeni – DN2A – Hârșova – Mihail Kogălniceanu – DN2A – Lumina – DN 22 – Năvodari (DJ 226).

sursa foto: Facebook / Cu bicicleta la mare, arhivă foto

Citește mai departe

EVENIMENT

Polițiștii salvează trei femei din Etiopia, ținute captive într-un apartament din Timișoara

Publicat

alunecare de teren pe dj 706, în județul hunedoara. trafic
Arhivă foto

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Timiș au intervenit într-un caz de salvare a trei femei din Etiopia, cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani, care se aflau într-o situație periculoasă. Apelul de ajutor a fost inițiat de una dintre femei, care a comunicat că se află reținută împotriva voinței sale într-o locuință.

Potrivit IPJ Timiș, la data de 26 mai 2023, polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Timiș au salvat trei femei din Etiopia, cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani, care se aflau în pericol.

În fapt, la data de 25 mai 2023, în jurul orei 11:50, polițiștii timișoreni au fost sesizați prin apel 112 de o femeie, cetățean străin, cu privire la faptul că aceasta s-ar afla, împotriva voinței ei, într-o casă din municipiul Timișoara, în proximitatea unui service.

Ulterior, apelul telefonic s-a întrerupt fără a se mai putea lua legătura cu apelanta.

În cauză, polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Timiș s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, de urgență fiind desfășurate activitățile specifice în vederea depistării femeii.

În urma investigațiilor efectuate, a fost identificat proprietarul telefonului mobil de pe care a fost efectuat apelul telefonic, respectiv un bărbat în vârstă de 28 ani, cetățean sudanez, iar la data de 26 mai 2023, acesta a fost depistat în dreptul unui bloc situat pe strada Gheorghe Lazăr din municipiul Timișoara, județul Timiș.

Polițiștii salvează trei femei din Etiopia, ținute captive într-un apartament din Timișoara. Apartamentul se afla la etajul 10 al unui bloc

Ulterior, bărbatul a condus polițiștii la un apartament de la etajul 10 al imobilului, în interiorul acestuia fiind găsite 3 femei din Etiopia, cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani și 8 bărbați, toți din Sudan, cu vârste cuprinse între 22 și 47 de ani.

Toate persoanele au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș pentru audieri, în urma investigațiilor efectuate stabilindu-se că una dintre cele 3 femei este persoana care a apelat numărul de urgență 112, folosind un telefon mobil pe care l-a găsit în apartament.

„De asemenea, s-a stabilit faptul că cele trei femei ar fi fost ținute fără voința lor în apartament de către unul dintre bărbați, în vârstă de 44 de ani, în vederea obținerii unei sume de bani suplimentare față de suma de 6.500 de euro plătită de către cele 3 femei pentru a ajunge în Germania.

Precizăm faptul că cele 3 femei nu au fost victimele vreunui fel de abuz”, a precizat reprezentantul IPJ Timiș.

Polițiștii salvează trei femei din Etiopia, ținute captive într-un apartament din Timișoara. Polițiștii continuă cercetările

Totodată, în apartament a fost găsit și telefonul mobil de pe care ar fi fost efectuat apelul telefonic, acesta fiind ridicat în vederea continuării cercetărilor.

În urma investigațiilor suplimentare efectuate, cercetările au fost extinse și cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, urmând a fi efectuate de către polițiștii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Municipiului Timișoara și Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Timiș, precum și al polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Direcției Operațiuni Speciale Timișoara, al I.T.P.F. Timișoara și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Timișoara.

Polițiștii continuă cercetările, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Citește mai departe

ECONOMIE

ANPC a lansat o adresă de e-mail specială pentru sprijinirea consumatorilor în problemele legate de credite bancare

Publicat

laptop it calculator
fotografie cu caracter ilustrativ

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat lansarea unei adrese de e-mail speciale, în scopul de a oferi sprijin consumatorilor care identifică elemente ce le pot afecta direct interesele și-i pot conduce la dificultăți financiare în timpul derulării unui credit bancar contractat.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, transmis sâmbătă AGERPRES, la adresa de e-mail spsf@anpc.ro, consumatorii pot semnala probleme de tipul: creşterea exagerată a ratelor şi, ca atare, a gradului său de îndatorare, faţă de momentul contractării creditului; creşterea nejustificată a dobânzii aplicate pentru rambursarea creditului, comparativ cu prevederile contractuale; prezentarea, la momentul ofertării, doar a soluţiei de rambursare cu rate egale (ponderea în rată fiind de 75% dobândă şi 25% sold principal), fără a i se pune la dispoziţie mai multe posibilităţi de rambursare pentru a alege,

În cazul în care consumatorul doreşte să semnaleze astfel de situaţii, trebuie să ataşeze următoarele documente scanate: contractul şi scadenţarul iniţial; valoarea actuală a ratei; notificările primite de la bancă; venitul net al titularului, la momentul contractării şi în prezent; corespondenţa avută cu banca.

ANPC a lansat o adresă de e-mail specială pentru sprijinirea consumatorilor în problemele legate de credite bancare. ANPC a sancţionat recent un număr de 19 bănci din România

„Pentru documentarea comparativă a comisarilor ANPC care se ocupă de acest domeniu, în cazul în care locuiţi sau munciţi în altă ţară a Uniunii Europene, deţineţi un contract de împrumut încheiat cu o bancă de acolo şi doriţi să veniţi în sprijinul instituţiei noastre – pentru o imagine cât mai completă referitoare la abordarea acestei chestiuni la nivelul comunitar – trimteţi, pe aceeaşi adresă de e-mail, scanarea documentelor care să conţină nivelul ratelor, scadenţarele, dobânzile sau orice altă informaţie referitoare la derularea creditului doriţi să ne puneţi la dispoziţie, fără a ne dezvălui datele dvs. personale”, notează sursa citată.

Recent, ANPC a sancţionat un număr de 19 bănci din România, cu suma totală de 950.000 de lei pentru practici comerciale înşelătoare săvârşite cu privire la modul de calcul al ratelor, prin faptul că, pe graficul de rambursare, rata era compusă, în primii ani, 25% din soldul principal de rambursat şi 75% dobândă.

Prin această modalitate de calcul, consumatorii plăteau, de fapt, preponderent dobândă, subliniază instituţia.

Băncile sancţionate sunt: ING Bank, First Bank, Credite Europe Bank, OTP Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, BCR, Patria Bank, Unicredit Bank, BRD Groupe Societe Generale. Exim Bank, Procredit Bank, Intesa Sanpaolo, Techventures Bank (fosta Banca Comercială Feroviară), Libra Bank, CEC Bank, Garanti Bank şi Vista Bank. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Coliziune între două autoturisme, pe o șosea din Gorj. Un bărbat a rămas încarcerat

Publicat

acc gorj 15

Un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane a avut loc, sâmbătă la amiază pe o șosea din Gorj.

Potrivit ISU Gorj, pompierii au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un accident rutier produs pe raza comunei Scoarța, satul Câmpu Mare, în care au fost implicare două autovehicule.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale pentru descarcerare și o ambulanta SMURD din cadrul ISU Gorj, precum și două ambulanțe din cadrul SAJ Gorj, echipajele de intervenție constatând că în urma impactului a rezultat o victimă de sex masculin care era încarcerată.

acc gorj 14

S-a intervenit pentru extragerea din autoturism a bărbatului în vârstă de 53 de ani care este conștient și cooperant, a fost preluat de către un echipaj medical și transportat la spital pentru investigații medicale suplimentare.

Potrivit IPJ Gorj, la data de 27 mai 2023, Poliția Orașului Novaci a fost sesizată de către un participant la trafic cu privire la faptul că la intersecția DN 67 cu DJ 661- Câmpu Mare a avut loc un eveniment rutier cu victime.

acc gorj (11)

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că un bărbat de 61 de ani, din orașul Filiași, județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism din direcția Târgu Cărbunești-Câmpu Mare a intrat în coliziune cu un autoturism condus de către o femeie de 46 de ani, din municipiul București, din direcția Râmnicu Vâlcea-Târgu Jiu.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea unui pasager din autoturismul condus de către bărbatul de 61 de ani, acesta fiind transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorii auto a fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

acc gorj 13

În cauză, polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul rutier.

Citește mai departe