Connect with us

EVENIMENT

Circa 32 de milioane de măști, oprite temporar de la comercializare de către Protecția Consumatorului

Publicat

ANPC a oprit temporar de la comercializare a circa 32 milioane măști, în valoare de 12 milioane lei, până la remedierea neconformităţilor constatate, iar 725.448 de măști au fost oprite definitiv şi scoase de la comercializare, anunță autoritatea.

Au fost aplicate 668 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2,9 miioane lei pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor și au fost emise 29 de decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte.

În ceea ce privește Sistemul de schimb rapid de informații privind produsele nealimentare periculoase – RAPEX , România a transmis un număr de 41 notificări de produse periculoase și de 82 reacţii la notificările realizate de alte țări membre UE, cele mai notificate produse find cele din categoria echipamentelor de protecție, autovehiculelor, cosmeticelor, textilelor, aparaturii electrice, jucăriilor.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, pe 15 martie 2021, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a organizat o conferință online, sub titlul ”Protejarea consumatorului român în contextul pandemiei! Un consumator european informat este un consumator protejat!”, la care au participat Ludovic Orban, Președintele Camerei Deputaților, Dan Barna, Vicepremierul României, Niculae Havrileț, Secretar de Stat, Ministerul Energiei, Annamaria Bogya, Secretar de Stat, Cabinetul Vicepremierului Kelemen Hunor.

Vicepreședinții ANPC Valentina Veronica Mitran Piticu și Claudiu Mădălin Giurcău au prezentat participanților principalele rezultate înregistrate de autoritate anul trecut. Astfel, au fost întreprinse 83.644 acțiuni de control, la nivelul întregii țări, iar 40.000 dintre operatorii economici controlați au prezentat nereguli, ocazie cu care au fost aplicate tot atâtea sancţiuni contravenţionale, cuantumul amenzilor ridicându-se la 96,20 milioane lei.

Au fost desfăşurate 43 de tematici de control naționale, în cadrul cărora, au fost verificați aproximativ 23.000 de operatori economici, la 58 % din aceștia înregistrându-se diverse abateri. Valoarea amenzilor aplicate de comisarii ANPC a fost de 39,66 milioane lei, iar valoarea produselor neconforme pentru care a fost dispusă măsura de oprire de la comercializare a fost de 63,72 milioane lei.

Referitor a tematica de control cu privire la măști, derulată în 2020, au fost controlaţi 599 operatori economici, la 396 dintre aceştia (66%) constatându-se nerespectarea prevederilor legale în vigoare. Au fost verificate peste 35 mil. măşti, în valoare aproximativ 20 mil. lei, din care peste 32 mil. măşti nu se încadrau în prevederile legale în vigoare.

În timpul Comandamentului Litoral, au fost verificați 1.225 operatori economici, pentru deficienţele constatate aplicându-se 1.512 sancțiuni contravenţionale, constând în 688 de amenzi, în valoare de 4,7 milioane de lei, şi 824 de avertismente.

În cadrul Comandamentului de iarnă 2020, ANPC a desfăşurat controale la 205 operatori economici, pentru deficienţele constatate aplicând 61 sancțiuni contravenţionale constând în 23 amenzi, în valoare de 96.500 lei, şi 38 de avertismente.

În ceea ce privește regimul metalelor și pietrelor prețioase, anul trecut s-au analizat şi marcat 4,2 milioane de obiecte din metale preţioase în greutate totală de peste 13 milioane grame, au avut loc 217 de activităţi de înregistrare poansoane pentru marcă de responsabilitate ale operatorilor economici autorizaţi și au fost eliberate 2.500 de buletine de expertiză pentru obiectele prezentate la ghișeu şi s-au întocmit rapoarte de expertiză tehnică. Direcția de Metale Pretioase a avut încasări în valoare de peste 11 mil. lei.

sursa: mediafax.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Mașină cuprinsă de flăcări, pe o stradă din Piatra Neamț

Publicat

incendiu masina

Un incendiu s-a produs, marți la amiază, la o mașină aflată pe o stradă din municipiul Piatra Neamț.

Potrivit ISU Neamț, la ora 12:57, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un autoturism ce se afla în mișcare pe strada Constantin Brâncoveanu din municipiul Piatra Neamț.

La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț.

Incendiul se manifesta la partea din față, la compartimentul motor, cu posibilitatea propagării la întregul autoturism.

Cele două persoane ce se aflau în autoturism s-au auto-evacuat până la sosirea forțelor de intervenție.

Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.

 

incendiu masina

A ars partea din față a autoturismului (elemente combustibile de la compartimentul motor, faruri, spoiler și un cauciuc).

Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

Nicio persoană nu a avut nevoie de asistență medicale.

Citește mai departe

EVENIMENT

Protest încheiat la Petromidia. Angajații au obținut o creștere salarială de 1.500 de lei. De câți bani vor beneficia ca primă de iarnă

Publicat

bani lei
fotografie cu caracter ilustrativ

Protestul declanşat marţi de salariaţii de la rafinăria Rompetrol Petromidia a luat sfârşit, sindicaliştii au ajuns la o înțelegere cu patronatul pentru  o creştere salarială cu 1.500 de lei începând cu 1 martie 2023 şi adaptarea acesteia, anual, la rata inflaţiei.

Potrivit liderului de sindicat de la Petromidia, Petre Tancău, conducerea rafinăriei le-a dat deja angajaţilor prima promisă pentru trei luni de iarnă, de 3.000 de lei.

Câteva sute de angajaţi ai rafinăriei Rompetrol Petromidia au protestat, marţi, în curtea societăţii, oamenii fiind nemulţumiţi că nu li se măresc salariile, iar negocierile în acest sens cu patronatul au fost amânate până în februarie-martie anul viitor.

Liderului de sindicat de la Petromidia, Petre Tancău, a spus la începutul protestului că este vorba de o acţiune spontană, în condiţiile în care cu un salariu de circa 3.000 de lei un angajat nu îşi poate întreţine familia.

Negocierea contractului colectiv de muncă a fost finalizată, mai puţin partea privind creşterea salarială, angajaţii cerând o majorare cu 1.500 de lei.

Protest încheiat la Petromidia. La rafinăria Rompetrol Petromidia lucrează aproximativ 2.000 de angajaţi.

„Ieri am avut ultimele discuţii cu administraţia, privind finalizarea negocierii creşterilor salariale, şi răspunsul primit a fost că ne vom întâlni prin februarie, martie şi le vom finaliza, vom discuta atunci.

Au spus că ne dau o primă de 1.000 de lei acum, la sfârşitul anului, pentru ianuarie, februarie. Le-am adus la cunoştinţă, dar oamenii nu au acceptat aşa ceva”, declarase Tancău.

Conform acestuia, cei care au fost în tura de noapte au rămas în continuare la serviciu, astfel încât procesul de producţie să nu fie întrerupt.

„Ei s-au înţeles între ei, unii protestează, alţii muncesc, este înţelegerea lor, este o mişcare spontană. De acum două săptămâni tot îmi cereau să le dau un răspuns ferm cu ce le spune administraţia”, afirmase liderul sindical.

La rafinăria Rompetrol Petromidia lucrează aproximativ 2.000 de angajaţi. Este cea mai mare rafinarie din România şi una dintre cele mai moderne din sud-estul Europei, cu impact semnificativ în zona Dobrogei şi pe plan naţional.

Protest încheiat la Petromidia. În 2021, rafinăria Petromidia Năvodari a procesat aproximativ 4,6 milioane de tone de materii prime

În primele 9 luni ale anului, rafinăria Petromidia Năvodari a procesat peste 3,8 milioane de tone de materii prime, obţinând o producţie de aproximativ 1 milion de tone de benzină şi 1,97 milioane de tone de carburanţi diesel şi Jet A1. Rafinăria Petromidia a avut un grad de utilizare de circa 85%.

„Rata crescută de procesare a materiei prime, corelată cu piaţa favorabilă a produselor petroliere, au susţinut obţinerea de rezultate bune în rafinăria Petromidia Năvodari. Randamentul produselor albe a fost de 85,68%wt şi indicele intensităţii energetice de 97,61%”, se afirmă pe site-ul Rompetrol.

În 2021, rafinăria Petromidia Năvodari a procesat aproximativ 4,6 milioane de tone de materii prime, obţinând 1,13 milioane de tone de benzină şi aproape 2,5 milioane de tone de motorină şi combustibil special de aviaţie.Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Bărbat prins în timp ce încerca să vândă peste 300 de articole pirotehnice, în județul Constanța

Publicat

artificii constanta1

Un bărbat de 35 de ani din municipiul București a fost prins, luni, 5 decembrie 2022, în timp ce încerca să vândă ilegal articole pirotehnice în județul Constanța. Polițiștii au confiscat peste 300 de kilograme de articole pirotehnice.

Potrivit IPJ Constanța, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat, în flagrant delict, un bărbat, de 35 de ani, care intenționa să vândă articole pirotehnice din categorii nedestinate publicului larg.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

În cursul zilei de luni, 5 decembrie 2022, polițiștii au desfășurat o acțiune de prindere în flagrant a unui bărbat, de 35 de ani, din municipiul București, despre care existau informații că se va deplasa în județul Constanța pentru a comercializa, neautorizat, articole pirotehnice de diferite mărci și categorii.

artificii constanta

Acesta a fost depistat în orașul Năvodari, având în portbagajul și pe bancheta autoturismului său cantitatea de 320 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile P1, F2 și F3, pe care urma ar fi urmat să le predea unui cumpărător.

Bunurile au fost ridicate, în vederea indisponibilizării.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice, potrivit Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Citește mai departe

EVENIMENT

Austria se opune intrării României în Schengen. Klaus Iohannis: „Încă se negociază”

Publicat

austria se opune intrării româniei în schengen. klaus iohannis: „Încă

Austria spune oficial NU aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Cancelarul austriac Karl Nehammer susține că nu există o aprobare din partea țării sale pentru extinderea Schengen, fiind nevoie „de mai mult timp”. Prin urmare, aderarea României se va afla joi, 8 decembrie, pe masa Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, care va lua în discuție această decizie.

Austria, o piatră tare în procesul aderării României la Schengen

Ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner, a transmis în cursul dimineții de marți 6, decembrie, într-o emisiune la postul public de televiziune, că Viena îşi menţine dreptul de veto în ceea ce privește aderarea României şi Bulgariei la Spațiul Schengen. Oficialul a adăugat că nu are de gând să îşi schimbe opinia la Consiliul JAI din 8-9 decembrie.

Asta…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe