Connect with us

EVENIMENT

ANPC a propus iniţierea unui grup de lucru pentru a determina prezenţa produselor cu dublu standard în UE

Publicat

cumparaturi
fotografie cu caracter ilustrativ

Conform unui comunicat transmis AGERPRES, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a propus instituirea unui grup de lucru cu alte state membre ale Uniunii Europene pentru a identifica produsele cu dublu standard în UE, întrucât România a finalizat deja un studiu al etichetelor unei băuturi răcoritoare comercializate pe toate piețele din statele membre.

Joi, 27 aprilie 2023, s-a desfăşurat, la Bucureşti, workshopul „Crearea unei abordări comune, la nivelul UE, în ceea ce priveşte punerea în aplicare a noilor dispoziţii privind calitatea duală prin prisma Directivei care reglementează practicile comerciale incorecte”, organizat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) în colaborare cu Comisia Europeană.

„Întâlnirea, în format hibrid, iniţiată de ţara noastră, prin instituţia care este birou unic pentru România şi autoritate competentă pentru reţeaua Consumer Protection Cooperation (CPC Network) – ANPC – este a doua pe această temă, după cea realizată cu 3 ani în urmă. Atunci, Directiva Omnibus, care reglementează dublul standard al produselor şi serviciilor, încă nu era transpusă în legislaţiile naţionale ale ţărilor membre, fiind abia adoptată de către Parlamentul European”, se menţionează în comunicat.

Conform surse citate, de această dată, workshopul a fost organizat de ANPC şi Comisia Europeană, pentru a stabili căi concrete de lucru în vederea identificării posibilelor cazuri de dublu standard, în condiţiile în care România a realizat deja un studiu al etichetelor unei băuturi răcoritoare existente pe pieţele tuturor statelor membre.

„La reuniune – care a conţinut prezentări şi puncte de vedere tehnice referitoare la tema dublului standard al produselor comercializate sub acelaşi brand şi purtând semnătura aceluiaşi producător, în mai multe ţări ale Uniunii Europene – au participat reprezentanţi ai statelor membre, precum şi ai structurilor specifice ale Comisiei Europene, alături de reprezentanţi ai unor companii multinaţionale şi ai unor asociaţii profesionale şi de protecţie a consumatorilor”, se mai precizează în comunicat.

În cadrul întâlnirii, ANPC a expus detaliat participanţilor rezultatele studiului pe care l-a întreprins, la nivelul etichetelor, invitând partenerii din celelalte state membre să constituie un grup de lucru pentru a determina prezenţa exactă a produselor cu dublu standard în UE şi a colabora pentru definitivarea investigaţiilor referitor la brandul aflat în discuţie.

De asemenea, au fost continuate discuţiile pentru realizarea, în viitor, a unei structuri operative menite să gestioneze unitar, la nivelul Uniunii Europene, situaţii cum este cea discutată în cadrul întâlnirii. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Copilul de 11 ani aflat pe TROTINETĂ, lovit de o mașină pe trecere de pietoni în Cluj-Napoca, a fost dus la SPITAL

Publicat

trotineta.jpg

Un accident rutier s-a produs, luni dimineață în jurul orei 08.00, la intersecția P-ței Ștefan cel Mare cu str. Posada. Un copil de 11 ani, aflat pe trotinetă, a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni. Ulterior, acesta a fost dus la spital.

„Din cercetările preliminare s-a constatat că un minor de 11 ani, aflat pe o trotinetă, s-ar fi angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, moment în care a fost accidentat de un autoturism condus de un…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Lovitură pentru Gheorghe Funar. BEC a respins protocolul Alianței Electorale ”Grădina Maicii Domnului” (”Sfânta Geție”)

Publicat

funar bun e1711356268849.jpg

Biroul Electoral Central (BEC) încurcă planurile politice ale fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar, președintele Partidului România Noastră, pentru alegerile comasate din 9 iunie. Acesta a depus protocolul de constituire a Alianței Electorale ”Grădina Maicii Domnului”, care are denumirea prescurtată de ”Sfânta Geție”, ”numele sub care a fost cunoscută în Antichitate Țara Primordială”, dar documentul a fost respins de BEC.

Potrivit lui Gheorghe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mohammad Murad este candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Constanța

Publicat

murad candidat aur consiliul judetean constanta.jpeg

Alianța pentru Unirea Românilor și-a prezentat astăzi candidații pentru alegerile locale din Constnța. Dacă la primăria municipiului Constanța AUR l-a anunțat deja pe Ovidiu Cupșa, pentru președinția Consiliului Județean, Alianța pentru Unirea Românilor îl susține pe omul de afaceri Mohammad Murad.

„Toată România a crescut cu filmele lui Sergiu Nicolaescu, cu Amza Pellea, cu nea Mărin miliardar. Din păcate, în ultimii 30 de ani am trăit în beznă,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Ultimele zile în care poți descoperi „Dinos and Sea Monsters”, expoziția din parcul Iulius Mall Cluj

Publicat

01 1 e1711368976104.jpg

Expoziția din parcul Iulius Mall Cluj, care reunește 35 de exponate animatronice, mai poate fi vizitată până duminică, 31 martie 2024, astfel că încă ai ocazia să te bucuri de o parte dintre misterele erei mezozoice. „Călătoria” fascinantă printre Sea Monsters, cum ar fi Mosasaur, Megalodon, Mososaurus, te va transpune în vremuri de mult uitate și vei avea parte de o experiență pe cât de amuzantă, pe atât de interactivă.

Pasionații de dinozauri,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe