Connect with us

EVENIMENT

ANPC a propus iniţierea unui grup de lucru pentru a determina prezenţa produselor cu dublu standard în UE

Publicat

cumparaturi
fotografie cu caracter ilustrativ

Conform unui comunicat transmis AGERPRES, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a propus instituirea unui grup de lucru cu alte state membre ale Uniunii Europene pentru a identifica produsele cu dublu standard în UE, întrucât România a finalizat deja un studiu al etichetelor unei băuturi răcoritoare comercializate pe toate piețele din statele membre.

Joi, 27 aprilie 2023, s-a desfăşurat, la Bucureşti, workshopul „Crearea unei abordări comune, la nivelul UE, în ceea ce priveşte punerea în aplicare a noilor dispoziţii privind calitatea duală prin prisma Directivei care reglementează practicile comerciale incorecte”, organizat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) în colaborare cu Comisia Europeană.

„Întâlnirea, în format hibrid, iniţiată de ţara noastră, prin instituţia care este birou unic pentru România şi autoritate competentă pentru reţeaua Consumer Protection Cooperation (CPC Network) – ANPC – este a doua pe această temă, după cea realizată cu 3 ani în urmă. Atunci, Directiva Omnibus, care reglementează dublul standard al produselor şi serviciilor, încă nu era transpusă în legislaţiile naţionale ale ţărilor membre, fiind abia adoptată de către Parlamentul European”, se menţionează în comunicat.

Conform surse citate, de această dată, workshopul a fost organizat de ANPC şi Comisia Europeană, pentru a stabili căi concrete de lucru în vederea identificării posibilelor cazuri de dublu standard, în condiţiile în care România a realizat deja un studiu al etichetelor unei băuturi răcoritoare existente pe pieţele tuturor statelor membre.

„La reuniune – care a conţinut prezentări şi puncte de vedere tehnice referitoare la tema dublului standard al produselor comercializate sub acelaşi brand şi purtând semnătura aceluiaşi producător, în mai multe ţări ale Uniunii Europene – au participat reprezentanţi ai statelor membre, precum şi ai structurilor specifice ale Comisiei Europene, alături de reprezentanţi ai unor companii multinaţionale şi ai unor asociaţii profesionale şi de protecţie a consumatorilor”, se mai precizează în comunicat.

În cadrul întâlnirii, ANPC a expus detaliat participanţilor rezultatele studiului pe care l-a întreprins, la nivelul etichetelor, invitând partenerii din celelalte state membre să constituie un grup de lucru pentru a determina prezenţa exactă a produselor cu dublu standard în UE şi a colabora pentru definitivarea investigaţiilor referitor la brandul aflat în discuţie.

De asemenea, au fost continuate discuţiile pentru realizarea, în viitor, a unei structuri operative menite să gestioneze unitar, la nivelul Uniunii Europene, situaţii cum este cea discutată în cadrul întâlnirii. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Tragedie la Gârda de Sus. Un bărbat care tăia un arbore a DECEDAT după ce a fost prins sub acesta

Publicat

tragedie la gârda de sus. un bărbat care tăia un arbore

Un bărbat de aproximativ 60 de ani a decedat marți după-amiaza, pe raza localității Gârda de Sus.

Aflat într-o pădure de pe raza localității, în timp ce tăia un arbore, a fost prins sub acesta. În urma incidentului, bărbatul a decedat.

Potrivit IPJ Alba, cercetarea la fața locului este în desfășurare.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe alba24

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Rinichii unui bărbat împuşcat în cap au ajuns la Cluj şi vor salva vieţi

Publicat

transplant icutr facebook 1.jpg

Bărbatul împuşcat săptămâna trecută în parcarea unui supermarket din Arad a fost declarat în moarte cerebrală, iar familia a fost de acord cu prelevarea de organe de la acesta, care vor salva trei vieţi, transmite Agerpres.
Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, Cătălin Hreniuc, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că o echipă mixtă de specialişti a realizat prelevarea de organe în noaptea de luni spre marţi.
„Pacientul a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Calendar Ortodox octombrie 2023: Patru sărbători religioase importante în luna lui Brumărel

Publicat

calendar ortodox octombrie 2023: patru sărbători religioase importante în luna

Calendar Ortodox 2023: Octombrie, denumită popular ”Brumărel”, este a zecea lună a anului în calendarul gregorian și una dintre cele șapte luni gregoriene cu o durată de 31 de zile. Ziua de 1 0ctombrie pică în aceeași zi a săptămânii cu 1 ianuarie a anului următor, cu excepția anilor bisecți.

În luna octombrie 2023 sunt mai multe sărbători religioase importante, marcate cu cruce roșie sa cu cruce neagră. La 1 octombrie se sărbătorește Acoperământul Maicii Domnului,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Acţiune pentru creşterea siguranţei rutiere pe drumurile din Alba. Mai mult de jumătate din sancțiuni, pentru viteză excesivă

Publicat

accident pe autostrada a10, în zona comunei unirea: un autoturism

Polițiștii din Alba au organizat pe drumurile din județ, în perioada 16 – 22 septembrie 2023, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au fost aplicate 769 de sancțiuni contravenționale. Mai mult de jumătate dintre sancțiuni au fost aplicate pentru viteză excesivă.

Potrivit IPJ Alba, în perioada 16 – 22 septembrie 2023, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului județ, o acțiune ce a avut ca scop creșterea gradului de siguranță rutieră și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe