Connect with us

EVENIMENT

ANPC pregătește un sistem digitalizat de managament al documentelor. Proiect în valoare de 14 milioane de lei

Publicat

munca birou

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pregăteşte un sistem complet digitalizat de managament al documentelor, prin implementarea unui proiect în valoare de 14 milioane de lei, fonduri europene alocate prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), informează miercuri instituţia, printr-un comunicat.

„În contextul în care, la nivel european, se pune accentul pe digitalizarea accelerată a instituţiilor publice, pentru fluidizarea interacţiunii dintre acestea şi public, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) se află în plină derulare a unui amplu proces de modernizare şi eficientizare a activităţii proprii, realizat prin fonduri europene.

ANPC pregătește un sistem digitalizat de managament al documentelor. Proiect în valoare de 14 milioane de lei: Bani europeni

Astfel, ANPC este beneficiara unui proiect finanţat din bani europeni, în valoare de peste 14 milioane de lei, derulat în cadrul POCA-Programul Operaţional Capacitate Administrativă. În urma implementării acestuia, ANPC va dispune, la nivel naţional, de un sistem complet digitalizat de management al documentelor instituţiei, ceea ce va veni, deopotrivă, în sprijinul consumatorilor, optimizând timpii de reacţie la solicitările sosite din partea acestora, dar şi a funcţionarilor instituţiei, fluidizându-le şi eficientizându-le activitatea”, se spune în comunicat.

 

CITEȘTE ȘI: FOTO: Copil rănit de un dulap, într-un magazin din Capitală. Măsurile autorităților

 

Proiectul a fost iniţiat în 2019, aprobat şi semnat în 2020 şi, deşi a avut întârzieri de alocări bugetare în 2021, timp de 9 luni, implementarea sa se află în plină desfăşurare.

Proiectul „Reducerea poverii administrative pentru cetăţeni şi mediul de afaceri în domeniul protecţiei consumatorilor” presupune, în conformitate cu etapele obligatorii prevăzute în contract şi în cererea de finanţare, achiziţionarea prin licitaţii ale unor servicii de consultanţă, în valoare de peste 1,4 milioane de lei, pentru alcătuirea caietelor de sarcini specifice următoarelor două licitaţii necesare selectării furnizorilor de soluţii de soft, pentru care sunt alocaţi circa 10,5 milioane de lei şi echipamente, aplicaţii informatice şi licenţe de software, în valoare de aproximativ 2,1 milioane de lei.

ANPC pregătește un sistem digitalizat de managament al documentelor. Proiect în valoare de 14 milioane de lei: ce mai presupune proiectul

De asemenea, proiectul european al ANPC presupune realizarea unei activităţi de instruire a 85 de persoane dintre angajaţii instituţiei, la nivel naţional, pentru a se familiariza cu noua platformă digitală a instituţiei, astfel încât să se poată lucra eficient în toate comisariatele şi să îşi poată învăţa, la rândul lor colegii, referitor la noul instrument informatic, servicii care se ridică la aproximativ 100.000 lei.

Tot în cererea de finanţare este prevăzută şi achiziţionarea unui pachet de servicii de informare şi promovare a rezultatelor proiectului prin actualizarea site-ului instituţiei şi organizarea unei conferinţe de prezentare a rezultatelor proiectului la finalul acestuia, în valoare de aproximativ 40.000 de lei, valabil pe toată perioada de derulare a proiectului.

„Acest proiect, finanţat din fonduri nerambursabile, demonstrează, încă o dată, deschiderea şi importanţa pe care ANPC o acordă posibilităţilor de dezvoltare puse la dispoziţie prin accesarea fondurilor europene, obiectivul fiind simplificarea, transparentizarea şi creşterea eficienţei activităţii, în beneficiul consumatorului”, mai arată sursa citată. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Bosch inaugurează a doua clădire de birouri pentru Centrul de Inginerie din Cluj-Napoca. Investiția, 21 de milioane euro

Publicat

centrul de inginerie bosch cluj 2 e1713873196980.jpg

Compania Bosch a inaugurat cea de-a doua clădire de birouri construită în cadrul Centrului de Inginerie din Cluj-Napoca, în urma unei investiții de aproximativ 21 de milioane de euro, pe o perioadă de trei ani. Investiția totală, începută în 2017, în cele două clădiri ale centrului din Cluj se ridică la peste 50 de milioane de euro.

Deschiderea oficială a avut loc, marți, în prezența managementului local al companiei și a reprezentanților autorităților și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 20 de elevi de la Colegiul ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia au reușit calificări la etape naționale de olimpiadă

Publicat

peste 20 de elevi de la colegiul ”horea, cloșca și

Peste 20 de elevi de la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia au reușit performanța calificării la etape naționale de olimpiadă. Aceștia participă în perioada aprilie-mai la competițiile naționale, alături de alți elevi din țară.

Majoritatea s-au calificat la etapa națională la olimpiade precum engleză, franceză, română, matematică.

Reprezentanții colegiului au prezentat lista elevilor care participă la olimpiade naționale.

Elevi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Țeapa ”coletul la 9,93 de lei”. Cum funcționează înșelătoria care promite că Poșta Română își eliberează depozitele

Publicat

Țeapa ”coletul la 9,93 de lei”. cum funcționează înșelătoria care

Țeapa ”coletul la 9,93 de lei”. Tentativă de fraudă online în numele Poștei Române. 

”Colete pierdute la doar 9.93lei ! Eliberăm urgent depozitele poștale și vindem peste 1.000 de colete pierdute! Pentru a cumpăra, intrați pe site și plasați comanda!”

Așa sună anunțul postat pe o clonă a paginii de Facebook a Poștei Române. Doar că anunțul este fals, iar pagina nu aparține instituției.

Este o nouă tentativă de fraudă online, menită să păcălească…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Alin Tișe: Avem finanțare pentru începerea construcției Spitalului Pediatric Monobloc

Publicat

spital pediatric monobloc 3 scaled e1689592864140.jpg

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a anunțat că există finanțate și ca va putea începe construcția Spitalului Pediatric Monobloc.

Președintele CJ Cluj a precizat că există finanțare, practic o parte din bani, care va permite demararea lucrărilor.

Alin Tișe: Avem finanțare pentru începerea construcției Spitalului Monobloc pentru Copii

„Actul normativ pe care Guvernul l-a emis cu privire la finanțarea unităților noi spitalicești prevede…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe