Connect with us

ACTUALITATE

Registrul Auto Român, acuzat de reprezentanții service-urilor că le blochează activitatea de tahografe printr-un nou Regulament

Publicat

Asociaţia Naţională a Service-urilor din România acuză Registrul Auto Român că blochează că activitatea service-urilor de tahografe din România printr-un nou Regulament „controversat”.

Într-un comunicat rANSAR semnalează că prin noul RNTR 8 (Reglementări privind certificarea încadrării vehiculelor rutiere înmatriculate în normele tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi în categoria de folosinţă conform destinaţiei, prin inspecţia tehnică), aprobat prin Ordinul 1333/2019, Registrul Auto Român reglementează din octombrie 2019 cine şi cum să efectueze verificările aparatelor tahograf ce echipează autovehiculele comerciale care transportă mărfuri sau persoane, în contextul apariţiei tahografelor inteligente.

ANSAR subliniază că pe piaţa aparatelor ce înregistrează timpii de lucru şi de odihnă ai şoferilor activează mai mulţi producători la nivel european, producători care sunt reprezentaţi şi în ţara noastră şi care acoperă prin reţelele lor de parteneri necesităţile operatorilor de transport.

În acest context, noul Regulament stabileşte normele de autorizare, monitorizare şi control ale operatorilor economici ce îşi desfăşoară activitatea în România prin instalarea şi verificarea periodică a tahografelor şi limitatoarelor de viteză şi are o serie de efecte negative.

Asociaţia menţionează printre aceste efecte negative ale regulamentului faptul că: împiedică accesul la piaţă pentru operatorii economici care sunt autorizaţi doar cu un singur importator, în condiţiile în care echipamentele necesare acestei activităţi sunt concepute în aşa fel încât să acopere toate modelele aparatelor aflate pe piaţă, acest lucru constituind de facto un monopol; limitează şi/sau interzice dreptul la muncă al angajaţilor care nu deţin permis de conducere categoria C sau D, în ciuda faptului că până la apariţia noilor reglementări aceştia îşi desfăşurau activitatea doar cu categoria B; interzice reprezentanţilor producătorilor de tahografe sau echipamente de testare, efectuarea cursurilor de pregătire pentru tahografele inteligente produse de ceilalţi producători; pune în imposibilitatea reautorizării operatorii economici care nu au angajaţi care deţin categoriile de permis menţionate, încălcând liberul acces la o activitate economică şi impune reguli restrictive pentru activităţile desfăşurate prin intermediul atelierelor mobile, condiţionând o limită de 25 km faţă de alte ateliere fixe.

„Drept urmare, transportatorii vor avea mult mai puţine opţiuni în selectarea unui prestator de servicii precum şi creşterea exponenţială a preţurilor serviciilor prestate. Această abordare nu este întâlnită la nivel european şi trebuie tratată cu mare atenţie deoarece au apărut deja distorsiuni prin defavorizarea şi excluderea de pe piaţă a multor firme, precum şi concedierea unor angajaţi. Facem un ultim apel la autoritatea emitentă pentru stopa aplicarea acestor reglementări şi a trece cât mai rapid la elaborarea unui regulament care să respecte normele de drept, dialogul social şi principiile unei pieţe concurenţiale”, se precizează în comunicatul ANSAR. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Câteva explicații despre „Revenirea iernii”: Ce este „Arctic Blast” și scenariile făcute de meteorologi

Publicat

câteva explicații despre „revenirea iernii”: ce este „arctic blast” și

Publicitate

In ultimele zile, modelele au ajustat putin scenariul, dar ingredientele inca raman la fel. Ceea ce pare a fi ultima patrundere polara de iarna continua sa isi mentina structura impresionanta.
Un „Arctic Blast” reprezinta o antrenare de aer rece dinspre zona centrala a Arcticii, care da impresia unei eruptii de aer polar. Spre deosebire de „Polar Blast”, aerul este mult mai rece si mai uscat, componenta oceanica lipsind datorita vitezei foarte mari de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vineri, se întrerupe furnizarea apei în buricul municipiului Botoșani. Anunțul Nova Apaserv

Publicat

nova apaserv botoșani: „fiecare agent economic are obligaţia preepurării locale

Publicitate

Astăzi, 04 aprilie 2025, echipele de intervenție ale S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani sunt nevoite să acționeze în regim de  urgență pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii apărute la conducta de alimentare cu apă, realizată din material AZBO, cu diametrul de 250 mm, situată în municipiul Botoșani, pe str. Marchian nr. 2.

Pentru desfășurarea intervenției, în intervalul orar 09:00-16:00 va fi întreruptă furnizarea apei potabile…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ajutoare de urgență sute de familii și persoane singure din Botoșani și alte județe din țară

Publicat

ajutoare de urgență sute de familii și persoane singure din

Publicitate

Guvernul a aprobat astăzi acordarea de ajutoare de urgență în sumă totală de 2.179.000 lei pentru sprijinirea a 509 familii și persoane singure, care fie se află în situații de necesitate cauzate de incendii sau alunecări de teren, fenomene meteorologice severe, fie în situații deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la creșterea riscului de excluziune socială, astfel:

– 571.000 lei pentru 89 familii și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Cuvios Iosif Imnograful

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul cuvios iosif imnograful

Publicitate

Sfântul Cuvios Iosif Imnograful – 4 aprilie

 

Sfântul Iosif s-a născut în insula Sicilia, Italia din părinţi creştini: Plotin şi Agatia. Din cauza invaziei turcilor în Sicilia, acesta a plecat împreună cu familia sa în Peloponez, Sudul Greciei, şi apoi în Tesalonic. A intrat în monahism în Mănăstirea Latomas, fiind hirotonit apoi preot. A călătorit cu Sfântul Grigorie Decapolitul la Constantinopol rămânând la Mănăstirea Sfinților…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe