Connect with us

EVENIMENT

Anul 2019, al doilea cel mai călduros din istoria înregistrărilor meteorologice

Publicat

caldura

Anul 2019 a fost al doilea cel mai călduros din istoria înregistrărilor meteorologice şi a încheiat cel mai călduros deceniu din această istorie ce a început în secolul XIX, a anunţat miercuri Copernicus, serviciul privind schimbările climatice al Uniunii Europene, citat de AFP.

Anul trecut s-a situat pe locul al doilea în topul celor mai călduroşi ani înregistraţi, cu doar 0,04 grade Celsius în urma 2016, care rămâne cel mai călduros an, însă după un episod El Nino deosebit de intens.

Deceniul 2010-2019 a fost cel mai călduros de la începutul măsurătorilor, a precizat Copernicus.

În 2019, temperatura a depăşit cu 0,6 grade Celsius media din perioada 1981-2010

”Din nou, 2019 a fost din nou un an excepţional de călduros, de fapt al doilea cel mai călduros la nivel mondial, conform bazelor noastre de date, cu multe luni care au doborât recorduri”, a comentat Carlo Buontempo din cadrul serviciului european Copernicus.

Europa a înregistrat anul trecut cea mai ridicată temperatură din istoria înregistrărilor meteorologice de pe acest continent, depăşind valorile din anii 2014, 2015 şi 2018.

Serviciul european a confirmat, de asemenea, că nivelul concentraţiilor de CO2 din atmosferă a continuat să crească în 2019.

Anul 2018 a fost al patrulea cel mai călduros din istoria înregistrărilor meteorologice, continuându-se seria anilor caniculari, provocată de creşterea concentraţiilor de gaze cu efect de seră emise în atmosferă în urma activităţilor umane, a anunţat Copernicus în luna ianuarie a anului trecut. 2017 şi 2015 au fost la rândul lor uşor mai călduroşi în comparaţie cu datele înregistrate în 2018, a precizat Copernicus.AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Programul Noua Casă 2024: Doar 100 de garanţii acordate de stat, în prima lună de la lansare. Precizările directorului FNGCIMM

Publicat

programul noua casă 2024: doar 100 de garanţii acordate de

Programul Noua Casă 2024. Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat doar 100 de garanţii în programul Noua Casă, în prima lună de la demarare, a transmis joi directorul general al Fondului, Dumitru Nancu.

„Având în vedere că avem o lună de zile de când programul este operaţional, cu toate că am înjumătăţit comisionul de garantare de la 0,3% la 0,15% (pe an – n. r.), costurile notariale la fel au fost reduse prin ordin al ministrului de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

AVANCRONICĂ. Sepsi Sf. Gheorghe – CFR Cluj. Clujenii sunt obligați să câștige pentru a urca pe podium

Publicat

432778526 798937005596925 8338081567194080141 n.jpg

Echipele de fotbal CFR Cluj și Sepsi Sf. Gheorghe se vor întâlni vineri, 29 martie, de la ora 20,30 pe stadionul Sepsi OSK unde vor disputa partida din etapa cu numărul doi din play-off-ul Superligii, deplasare în urma căreia feroviarii trebuie să se întoarcă cu cele 3 puncte pentru a urca pe podium.

CFR Cluj vine după o înfrângere suferită în Gruia împotriva echipei FC Universitatea Craiova cu scorul de 1 la 2.

Clujenii s-au văzut conduși încă din minutul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un ”pește” și iubita sa din Alba, condamnați la închisoare cu executare. Au obligat o minoră să se prostitueze pe centura orașului

Publicat

un ”pește” și iubita sa din alba, condamnați la închisoare

Un bărbat și o femeie din Alba vor merge la închisoare, după ce au obligat o minoră să se prostitueze, pe centura din Alba Iulia și în gara Bărăbanț. 

Deși faptele s-au petrecut în 2017, o condamnare definitivă a venit abia în 26 martie 2024, la Curtea de Apel Alba Iulia. 

Cei doi, Teodor N.C. și Raluca M.H., au încercat să schimbe sentința, în apel, la instanța superioară din Alba Iulia. Însă magistrații au respins cererea acestora, iar sentința de la instanța de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Competiții sportive organizate de Jandarmeria Alba, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române

Publicat

foto: competiții sportive organizate de jandarmeria alba, cu ocazia zilei

La Baza Sportivă Ampoi 2 din Alba Iulia s-au desfășurat miercuri, 27 martie, competițiile sportive cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române la nivelul Jandarmeriei Alba. Cu sprijinul Asociaților Ampoiul și IPA Regiunea 2 Alba, a fost organizat un campionat de fotbal, un turneu de table și o competiție de tenis cu piciorul.

Opt echipe s-au aruncat în lupta pentru titlul de campion la fotbal, 16 jandarmi s-au înscris la turneul de table și 10 la tenis cu piciorul. Competiția a fost una în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe