Connect with us

EVENIMENT

Apa Nova, după furtuna din Capitală: 140 de specialiști sunt pregătiți să intervină

Publicat

Arhivă foto

Este posibilă accentuarea efectului de acumulare a apei în zonele deservite de colectorul A0, din Capitală, aflat în reabilitare, ca urmare a depășirii capacității de transport, în special în zonele Tineretului, Olteniței și, adiacent, Splaiul Unirii, informează Apă Nova, după ploile din București.

Având în vedere avertizările meteorologice emise de către Administrația Națională de Meteorologie în intervalul de 28 – 30 mai, respectiv cod galben pentru București și cod portocaliu pentru județele limitrofe, care previzionează pentru Capitală ploi în cantitate de 10-20 l/mp, izolat 30 l/mp, iar pentru zonele limitrofe, de 50-90 l/mp, este posibil să se înregistreze acumulări de apă în principal în zonele depresionare ale orașului, informează Apă Nova.

„Luând în calcul lucrările majore de investiții privind reabilitarea colectorului A0, este posibilă accentuarea efectului de acumulare a apei în zonele deservite de acesta, ca urmare a depășirii capacității de transport, în special în zonele Tineretului, Olteniței și, adiacent, Splaiul Unirii. Compania Apa Nova, furnizorul de servicii de apă și canalizare pentru municipiul București, este pregătită să intervină cu 17 hidrocurățitoare, 56 autoutilitare, 31 echipamente de pompare și un personal format din 140 specialiști”, potrivit Apa Nova.

Potrivit sursei citate, echipele sunt amplasate preventiv în teren în zonele cu potențial risc de acumulare. De asemenea, Apa Nova colaborează în toată această perioadă cu Poliția Rutieră, Administrația Străzilor și Societatea de Transport București, pentru a minimiza impactul posibilelor depășiri de nivel pluviometric asupra locuitorilor Capitalei.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ACCIDENT pe DN 75, la Arieșeni. O tânără și un bărbat din București au ajuns la spital după ce s-au răsturnat cu un ATV

Publicat

accident pe dn 75, la arieșeni. o tânără și un

ACCIDENT pe DN 75, la Arieșeni. Un accident rutier s-a produs sâmbătă după-amiaza, pe drumul național DN 75, pe raza comunei Arieșeni. O tânără și un bărbat din București au ajuns la spital după ce s-au răsturnat cu un ATV. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 4 mai 2024, în jurul orei 18.00, o tânără în vârstă de 20 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un ATV pe DN 75, pe raza comunei Arieșeni, ar fi pierdut controlul asupra acestuia și s-a răsturnat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Lunea Albă, ziua în care se DESCHID Porțile Raiului. Săptămâna LUMINATĂ

Publicat

cruce religie.jpg

Săptămâna Luminată începe după ziua de Paște și Învierea Domnului și se termină cu Duminica Tomii. Fiecare dintre aceste zile are semnificații aparte pentru credincioși.

Pentru creştinii ortodocşi, Săptămâna Luminată este începutul unei perioade de sărbătoare, care se termină după cincizeci de zile de la Paşti la Pogorârea Sfântului Duh (Rusaliile), scrie Alba24.ro.

Lunea Albă, ziua în care se DESCHID Porțile Raiului. Săptămâna LUMINATĂ

În…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Recomandări ale poliţiştilor pentru întoarcerea în siguranţă din minivacanţa de Paşti. La ce trebuie să fie atenți șoferii

Publicat

peste 100 de șoferi trași pe dreapta de polițiștii din

Recomandări ale poliţiştilor pentru întoarcerea în siguranţă din minivacanţa de Paşti. Pentru că la întoarcerea din această minivacanță de 6 zile se așteaptă ca valorile de trafic să crească în a doua parte a zilei, pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere, polițiștii au transmis mai multe recomandări șoferilor.

Astfel, conducătorilor auto le este recomandat:

  • să adapteze permanent viteza la condițiile de trafic și drum, fără a depăși limitele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

De marți, 7 mai: Consultațiile medicale în regim ambulatoriu se vor efectua la Spitalul Județean Alba Iulia, în noua clădire.

Publicat

de marți, 7 mai: consultațiile medicale în regim ambulatoriu se

Începând de marți, 7 mai 2024, consultațiile medicale în regim ambulatoriu se efectuează în noul spațiu, proaspăt amenajat, din incinta Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Astfel, ambulatoriul de pe strada Mușețelului, nr. 2 se mută definitiv în cadrul spitalului județean, într-un spațiu extins, modernizat și dotat corespunzător, în urma unei investiții de 3 milioane de euro.

Au fost achiziționate echipamente și aparatură medicală noi și performante,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe