EVENIMENT
Apel umanitar ISU Giurgiu: 16 ani a salvat vieți, acum are nevoie de ajutor. Tată a doi copii, Mădălin se luptă cu o boală cumplită

Apel umanitar pentru susținerea unui salvator din Giurgiu, care suferă de o boală cumplită. Timp de 16 ani a salvat vieți, acum are nevoie de ajutor pentru a beneficia de investigații suplimentare și de terapii inovatoare care să-l ajute să treacă mai ușor peste această boală cumplită.
Apel ISU Giurgiu
”În urmă cu 16 ani, a ales să salveze vieți. Din păcate, astăzi este pus în fața unei încercări greu de înțeles. La 42 de ani, colegul nostru plt. adj. Florea Mădalin a fost diagnosticat cu tumoră malignă a rectului, cu determinări secundare hepatice.
Are nevoie de 10.300 de dolari, doar pentru teste genetice și biopsii.
Este o sumă destul de mare, ce trebuie strânsă în cel mai scurt timp, deoarece acesta este internat într-un spital din Istanbul.
Mereu vesel și optimist, Mădalin nu a dat niciodată semne că ar avea probleme de sănătate. Până în luna mai a acestui an, când a început un adevarat coșmar, atât pentru el, cât și pentru soția și cei doi copii, de 10 și 19 ani.
A urmat toate procedurile în astfel de cazuri: biopsii, examene CT și RMN, chimioterapie … Toate și-au pus amprenta asupra sa, iar starea de sănătate este din ce în ce mai precară.
Familia a efectuat demersurile necesare și l-a transferat la un spital din Istanbul, la secția de chirurgie generală și oncologie. Aici poate să beneficieze de investigații suplimentare și de terapii inovatoare care să-l ajute să treacă mai ușor peste această boală cumplită, însă costurile sunt mari.
Dacă aveți posibilitatea, puteți face donații în conturile deschise la OTP BANK România, pe numele soției sale:
LEI: RO60 OTPV 12000 1306 462 RO 02
EURO: RO44 OTPV 12000 1306 462 EU 01
Titular: FLOREA FLORENTINA-LILIANA
Revolut – RO42 BREL 0005 5194 6118 0100
”Împreună, punând puțin câte puțin, îl putem ajuta să treacă peste această perioadă grea”, au scris colegii lui Mădalin.
EVENIMENT
Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, reacție dură după alegeri: „Românii au tras semnalul de alarmă când partidele dormeau”

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a reacționat la rezultatul turului II al alegerilor prezidențiale, câștigate de Nicușor Dan, într-un mesaj ferm de avertisment și speranță.
După ce Nicușor Dan a fost declarat oficial câștigător al alegerilor prezidențiale, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a publicat un mesaj amplu și tranșant, intitulat sugestiv „Inima țării”, în care reflectă asupra rezultatului electoral și trage…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
EXTREMELE Clujului. Comunele unde Nicușor Dan și George Simion au obținut cele mai multe voturi

Rezultatele turului al doilea al alegerilor prezidențiale arată un județ Cluj polarizat între două opțiuni: calea pro-europeană și naționalismul suveranist. Comunele Sic și Măguri-Răcătău oferă cel mai puternic contrast electoral.
Mesajele pro-europene au convins locuitorii din Sic
În comuna Sic, cu o populație majoritar maghiară (97%), candidatul pro-european Nicușor Dan a obținut un scor covârșitor: 92,71%, față de 7,29% pentru contracandidatul său George…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Peste 1.000 de candidați și-au testat cunoștințele la Simularea concursului de admitere la UMF „Iuliu Hațieganu”

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a organizat în data de 17 mai cea de-a XVI-a ediţie a Simulării concursului de admitere. La testare au participat 1.052 de candidați din întreaga țară, care au avut ocazia să se familiarizeze cu atmosfera de concurs și să-și testeze nivelul de pregătire al cunoștințelor, în condiții similare celor din ziua examenului de admitere propriu-zis, care va avea loc în luna iulie.
Programele de studii…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
”Sfinții de gheață” din calendarul romano-catolic. Vin ”Orbanul” și ”Medardul”. Frig și ploi în luna mai în Transilvania.

Tradiția ”sfinților de gheață”, pentru că este o poveste din popor, cum se spune, este recunoscută și în alte țări, în special din vestul Europei, precum Germania sau Austria. Este caracterizată de frig, ploi și, mai ales de posibilitatea producerii de îngheț la sol. Așa că, majoritatea locuitorilor din Transilvania au auzit de ”sfinții de gheață”. Mai mult, este și o perioadă care împarte semănatul de primăvară în două pentru că unele plante nu…
Citește mai mult pe Cluj24.ro