Connect with us

EVENIMENT

Apele Române: Râurile aflate sub avertizări de inundaţii sunt monitorizate permanent. Cotele apelor sunt în scădere

Publicat

1674038228 inundatii 4.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Specialiștii din Administrația Națională „Apele Române” (ANAR) monitorizează în mod activ cursurile de apă aflate sub avertizări de inundații și transmit zilnic date hidrologice către Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență și autoritățile locale.

Potrivit unei postări publicate marţi pe pagina de Facebook a instituţiei, în ultimele 24 ore s-au înregistrat scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu formare de viituri rapide, cu efecte de inundaţii locale şi creşteri mai însemnate de niveluri şi de debite, cu depăşirea Cotelor de atenţie pe unele râuri din bazinele hidrografice: Vişeu, Someşul Mare, Lăpuş, Crişul Alb, Arieş şi bazinul superior şi mijlociu al Timişului.

„Precipitaţiile (15-30 l/mp) au depăşit valorile normale la staţiile hidrometrice din administrarea ANAR- Apele Române Someş-Tisa, Apele Române Crişuri, Apele Române Banat, Apele Române Siret, Apele Române Jiu şi Apele Romane Olt.

În judeţul Maramureş, au avut loc inundaţii cu caracter local din cauza scurgerilor de pe versanţi şi a incapacităţii de preluare a reţelei de canalizare.

De asemenea, râul Dobric, afluent al râului Lăpuş, s-a revărsat pe terenuri agricole în localităţile Dobric, Libotin şi Ungureni.

La această oră, sunt depăşite trei Cote de atenţie pe râurile: Vişeu (staţia hidrometrică Bistra), Ilva (staţia hidrometrică Poiana Ilvei) şi Crişul Alb (staţia hidrometrică Vaţa de Jos)”, se arată în informare.

Cu toate acestea, specialiştii ANAR subliniază faptul că, la acest moment, cotele apelor sunt în scădere şi propagare.

De asemenea, se estimează că nu vor mai apărea probleme în următorul interval de timp, astfel că formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, pod de gheaţă) existente vor fi în restrângere, diminuare şi eliminare.

Pe fondul acestor fenomene hidrologice, Administraţia a întocmit o listă de recomandări pentru locuitorii aflaţi în zonele în care există avertizări de inundaţii: să nu se aventureze în zona cursurilor de apă aflate sub avertizare unde, din cauza oscilaţiilor de temperatură, podurile de gheaţă se restrâng, iar gheaţa de la mal este fragilă pe majoritatea râurilor din zonele de deal şi de munte; să nu traverseze cursurile de apă şi lacurile îngheţate în această perioadă. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Fostul CEO al NTT Data Cluj-Napoca, Daniel Metz, a lăsat afacerile pentru mediul ACADEMIC

Publicat

daniel metz e1585817993884.jpg

Daniel Metz, fostul CEO al NTT Data Cluj-Napoca, a decis să treacă din mediul afacerilor în cel academic. El este noul prorector al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Timp de mai bine 20 de ani a condus una dintre cele mai mari companii de IT din România, cu peste 2.000 de angajați. 

Pe lângă lector universitar la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și cadru didactic asociat la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, lui…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce fructe nu se consumă împreună și care sunt motivele: Combinațiile ”interzise”, care provoacă probleme

Publicat

ce fructe nu se consumă împreună și care sunt motivele:

Ce fructe nu se consumă împreună și care sunt motivele: Există anumite combinații de fructe care ar putea fi mai greu digerate atunci când sunt consumate împreună din cauza diferențelor lor în timpul digestiei.

Aici sunt câteva exemple:

Fructe acide cu fructe dulci

Combinația de fructe acide, cum ar fi citricele (portocale, grapefruit, lămâi) cu fructe dulci (banane, smochine, struguri) poate provoca fermentație și balonare în stomac.

Acest lucru se datorează…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce nu știai despre Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia: Martoră a peste 800 de ani de istorie a orașului. VIDEO

Publicat

ce nu știai despre catedrala romano catolică din alba iulia: martoră

Ce nu știai despre Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia. Timp de 800 de ani, a asistat la tragedii și la momente de bucurie, dominând cetatea medievală dar și cetatea existentă în prezent, de la înălțimea celor peste 44 de metri. 

Ridicată în urmă cu peste 800 de ani, catedrala arhiepiscopală romano-catolică este cea mai veche catedrală din Transilvania care continuă să funcționeze și cea mai veche clădire din Alba Iulia şi din judeţul Alba.

YouTube videoYouTube video Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Elevii Liceului Tehnologic Aiud, rezultate excelente la Târgul de Primăvară al Firmelor de Exercițiu

Publicat

elevii liceului tehnologic aiud, rezultate excelente la târgul de primăvară

Elevii Liceului Tehnologic Aiud au participat la Târgul de Primăvară al Firmelor de Exercițiu, ediția a X-a, organizat la Cluj – Napoca, unde au obținut 3 premii și o mențiune.

Liceul Tehnologic Aiud a participat  la concurs  cu doua firme de exercițiu.

Evenimentul a fost organizat de Colegiul de Servicii în Turism ”Napoca” Cluj-Napoca.

Rezultate de excepție ale elevilor aiudeni:

  • Premiul I, F.E. DESIGN CONSTRUCT S.R.L. la secțiunea „Stand profesional”,

Alba24.ro

Citește mai departe