Connect with us

ACTUALITATE

Aplicaţie gratuită pentru promovarea atracţiilor turistice ale judeţului, lansată de Asociaţia Visit Mureş

Publicat

Asociaţia Visit Mureş, formată din Consiliul Judeţean, Muzeul Judeţean şi Salvamont Mureş, a lansat, marţi, o pagină de internet şi o aplicaţie pentru telefoane mobile în scopul promovării atracţiilor culturale şi turistice din judeţ, care pot fi accesate gratuit.

„La preluarea mandatului mi-am asumat ca un obiectiv dezvoltarea turismului din judeţul Mureş, pentru că avem potenţial de creştere şi este un domeniu care contribuie semnificativ la consolidarea economică a judeţului. Mă bucur că începând de astăzi avem o platformă modernă unitară pentru promovarea turistică a judeţului pe care toţi cei interesaţi găsesc uşor informaţii despre atracţiile turistice şi care poate fi utilizată gratuit atât de turişti, cât şi de operatorii turistici şi organizatorii de evenimente care doresc să promoveze activităţile şi programele pe care le derulează”, a declarat preşedintele CJ Mureş, Peter Ferenc.

Potrivit unui comunicat de presă al CJ Mureş, instrumentele media prezentate marţi conţin informaţii despre 173 de obiective turistice şi au fost create patru categorii principale care, pentru o mai bună explorare, grupează atracţiile turistice în subcategorii.

„În momentul în care am demarat activitatea Asociaţiei am analizat situaţia promovării turismului din judeţ şi, în prima fază, am identificat două probleme. Una dintre acestea era lipsa unei platforme de promovare online a judeţului, în contextul în care astăzi deciziile de călătorie şi rezervările în proporţie de 80% se fac în mediul online, iar a doua problemă identificată este o tendinţă existentă la nivel internaţional, şi anume, scăderea duratei medii de şedere. Astfel, am luat decizia să creăm o platformă online şi o aplicaţie prin care să încercăm să adunăm la un loc atracţiile turistice din judeţ şi prin care oferim turiştilor idei de programe, să-i convingem să petreacă mai mult timp la noi”, a arătat managerul Asociaţiei Visit Mureş, Szocs Levente.

CJ Mureş a precizat că aplicaţia şi pagina web conţin un motor de căutare care ajută la găsirea informaţiilor dorite şi oferă posibilitatea de a căuta diferite atracţii după denumire.

„Display-ul automat se activează după tastarea primelor trei litere ale denumirii căutate, pe care o puteţi apoi selecţiona din listă. De asemenea, în afara descrierii atracţiilor turistice, puteţi găsi fotografii şi imagini video ale acestora în galeria de imagini. Turul virtual prezintă, pentru anumite atracţii, o panoramă de 360 grade. Aplicaţia vă permite să contactaţi telefonic operatorul turistic sau să accesaţi pagina de internet a acestuia. În categoria Trasee poate fi găsită şi o hartă. Aceasta vă permite să exploraţi elementele unui anume traseu educaţional prin Google Maps. De asemenea, navigarea este posibilă dacă aveţi activată funcţia Geolocaţie. Pe paginile dedicate diferitelor puncte de interes puteţi găsi recomandări, aplicaţia şi pagina web prezentând şi alte atracţii care sunt în apropierea acestora sau care sunt similare din punct de vedere tematic. O plimbare în natură sau descoperirea atracţiilor dintr-o localitate ne stimulează apetitul, de aceea aplicaţia oferă utilizatorilor şi informaţii privind restaurantele din zonă, alături de datele de contact ale acestora, în patru categorii: Baruri, Restaurante, Cafenele, Fast Food”, a mai informat CJ Mureş.

Conform comunicatului, aplicaţia dispune şi de un calendar de evenimente care cuprinde informaţii despre concerte, festivaluri, spectacole şi alte evenimente din judeţul Mureş, iar evenimentele pot fi salvate din calendarul aplicaţiei în calendarul personal de pe telefonul mobil al fiecărui doritor.

În categoria Blog se prezintă informaţii despre cele mai cunoscute, dar şi despre cel mai puţin cunoscute atracţii ale judeţului Mureş, sunt oferite sfaturi utile, iar butonul Share va permite utilizatorilor să distribuie postările de pe blog pe reţelele sociale.

„Asociaţia Visit Mureş este într-un proces continuu de extindere a bazei de date cu atracţiile turistice ale judeţului Mureş şi lansează un apel pentru locuitorii judeţului Mureş. Cei care doresc să includă o atracţie turistică nelistată în aplicaţie, pot să trimită informaţii despre aceasta prin funcţia de e-mail de pe pagina de Contact, iar administratorii aplicaţiei vor încerca să includă locaţia pe pagina de web şi în aplicaţie. Pagina de internet www.visit-mures.com este deja accesibilă pentru publicul larg, iar aplicaţia Visit Mureş în versiunile iOS şi Android poate fi descărcată gratuit din AppStore şi GooglePlay. Pentru utilizarea aplicaţiei este necesară conexiunea la internet”, mai subliniază comunicatul CJ Mureş. AGERPRES

Sursa VIDEO: Visit Mures/Facebook

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

VIDEO. Baza sportivă ”La Terenuri” din Mănăștur, filmată din dronă. Cum vă place?

Publicat

la tere.jpg

Primarul Emil Boc a postat duminică un video cu naza sportivă ”La Terenuri” vpzută din dronă. 

”Investiție în calitatea vieții la Cluj. Baza sportivă „La Terenuri” a fost finalizată și urmează procedura de recepție”, a anunțat edilul.

Citește și Baza sportivă La Terenuri din Mănăștur, gata de recepție „milimetru cu milimetru”

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bărbat din Alba Iulia, acuzat că și-a însușit o sumă mare de bani trimisă de o persoană din străinătate, pentru rude. Urmarea

Publicat

whatsapp image 2021 04 08 at 08.58.32.jpeg

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 32 de ani, din Alba Iulia, care este cercetat pentru înșelăciune.

Potrivit reprezentanților IPJ Alba, în sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în luna martie a anului 2022, ar fi intrat în posesia sumei de 12.000 de franci, provenită de la o persoană aflată în străinătate.

Banii ar fi trebuit să îi dea rudelor acesteia, aflate în România, însă el și-ar fi însușit banii.

Bărbatul a fost prezentat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

O bază rusă din oraşul Melitopol, lovită de forțele ucrainene

Publicat

ucraina
fotografie cu caracter ilustrativ

Forţele ucrainene au lovit duminică o bază rusă cu peste 30 de rachete în oraşul Melitopol, ocupat de Rusia, în sudul ţării, a declarat primarul ucrainean al oraşului, Ivan Fedorov, aflat acum în exil.. Un oficial rus a confirmat că loviturile au lovit oraşul.

„La ora 3 şi la ora 5, au avut loc peste 30 de lovituri exclusiv asupra unei baze militare”, a declarat primarul din Melitopol, Ivan Fedorov, care se află în prezent pe teritoriul controlat de Ucraina.

Fedorov a transmis informația printr-un mesaj video pe Telegram, adăugând că baza a fost „scoasă din acţiune”, potrivit Reuters.

Fedorov a mai spus că activitatea rezistenţei a făcut ca un tren blindat rusesc care transporta muniţie să deraieze sâmbătă în apropiere de Melitopol.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ierarhia județeană pentru admiterea la liceu: De la ce școli provin cei mai buni elevi din Bihor

Publicat

clasa goala generic ghiozdan 02072022 bun.jpg

Cu două săptămâni înainte de prima etapă a repartizării computerizate la liceu, Ministerul Educației a publicat ierarhia elevilor din fiecare județ, în funcție de media de admitere. Din primii 20 de elevi din Bihor, jumătate au învățat la Colegiul Emanuil Gojdu și la Școala Oltea Doamna.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe