Connect with us

ACTUALITATE

Aplicaţie gratuită pentru promovarea atracţiilor turistice ale judeţului, lansată de Asociaţia Visit Mureş

PublicatAsociaţia Visit Mureş, formată din Consiliul Judeţean, Muzeul Judeţean şi Salvamont Mureş, a lansat, marţi, o pagină de internet şi o aplicaţie pentru telefoane mobile în scopul promovării atracţiilor culturale şi turistice din judeţ, care pot fi accesate gratuit.

“La preluarea mandatului mi-am asumat ca un obiectiv dezvoltarea turismului din judeţul Mureş, pentru că avem potenţial de creştere şi este un domeniu care contribuie semnificativ la consolidarea economică a judeţului. Mă bucur că începând de astăzi avem o platformă modernă unitară pentru promovarea turistică a judeţului pe care toţi cei interesaţi găsesc uşor informaţii despre atracţiile turistice şi care poate fi utilizată gratuit atât de turişti, cât şi de operatorii turistici şi organizatorii de evenimente care doresc să promoveze activităţile şi programele pe care le derulează”, a declarat preşedintele CJ Mureş, Peter Ferenc.

Potrivit unui comunicat de presă al CJ Mureş, instrumentele media prezentate marţi conţin informaţii despre 173 de obiective turistice şi au fost create patru categorii principale care, pentru o mai bună explorare, grupează atracţiile turistice în subcategorii.

“În momentul în care am demarat activitatea Asociaţiei am analizat situaţia promovării turismului din judeţ şi, în prima fază, am identificat două probleme. Una dintre acestea era lipsa unei platforme de promovare online a judeţului, în contextul în care astăzi deciziile de călătorie şi rezervările în proporţie de 80% se fac în mediul online, iar a doua problemă identificată este o tendinţă existentă la nivel internaţional, şi anume, scăderea duratei medii de şedere. Astfel, am luat decizia să creăm o platformă online şi o aplicaţie prin care să încercăm să adunăm la un loc atracţiile turistice din judeţ şi prin care oferim turiştilor idei de programe, să-i convingem să petreacă mai mult timp la noi”, a arătat managerul Asociaţiei Visit Mureş, Szocs Levente.

CJ Mureş a precizat că aplicaţia şi pagina web conţin un motor de căutare care ajută la găsirea informaţiilor dorite şi oferă posibilitatea de a căuta diferite atracţii după denumire.

“Display-ul automat se activează după tastarea primelor trei litere ale denumirii căutate, pe care o puteţi apoi selecţiona din listă. De asemenea, în afara descrierii atracţiilor turistice, puteţi găsi fotografii şi imagini video ale acestora în galeria de imagini. Turul virtual prezintă, pentru anumite atracţii, o panoramă de 360 grade. Aplicaţia vă permite să contactaţi telefonic operatorul turistic sau să accesaţi pagina de internet a acestuia. În categoria Trasee poate fi găsită şi o hartă. Aceasta vă permite să exploraţi elementele unui anume traseu educaţional prin Google Maps. De asemenea, navigarea este posibilă dacă aveţi activată funcţia Geolocaţie. Pe paginile dedicate diferitelor puncte de interes puteţi găsi recomandări, aplicaţia şi pagina web prezentând şi alte atracţii care sunt în apropierea acestora sau care sunt similare din punct de vedere tematic. O plimbare în natură sau descoperirea atracţiilor dintr-o localitate ne stimulează apetitul, de aceea aplicaţia oferă utilizatorilor şi informaţii privind restaurantele din zonă, alături de datele de contact ale acestora, în patru categorii: Baruri, Restaurante, Cafenele, Fast Food”, a mai informat CJ Mureş.

Conform comunicatului, aplicaţia dispune şi de un calendar de evenimente care cuprinde informaţii despre concerte, festivaluri, spectacole şi alte evenimente din judeţul Mureş, iar evenimentele pot fi salvate din calendarul aplicaţiei în calendarul personal de pe telefonul mobil al fiecărui doritor.

În categoria Blog se prezintă informaţii despre cele mai cunoscute, dar şi despre cel mai puţin cunoscute atracţii ale judeţului Mureş, sunt oferite sfaturi utile, iar butonul Share va permite utilizatorilor să distribuie postările de pe blog pe reţelele sociale.

“Asociaţia Visit Mureş este într-un proces continuu de extindere a bazei de date cu atracţiile turistice ale judeţului Mureş şi lansează un apel pentru locuitorii judeţului Mureş. Cei care doresc să includă o atracţie turistică nelistată în aplicaţie, pot să trimită informaţii despre aceasta prin funcţia de e-mail de pe pagina de Contact, iar administratorii aplicaţiei vor încerca să includă locaţia pe pagina de web şi în aplicaţie. Pagina de internet www.visit-mures.com este deja accesibilă pentru publicul larg, iar aplicaţia Visit Mureş în versiunile iOS şi Android poate fi descărcată gratuit din AppStore şi GooglePlay. Pentru utilizarea aplicaţiei este necesară conexiunea la internet”, mai subliniază comunicatul CJ Mureş. AGERPRES

Sursa VIDEO: Visit Mures/Facebook

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ministrul Educației a anunțat cum se va desfășura ziua de 8 Martie în școli

Publicat

Ziua de 8 Martie se va desfășura normal, la fel ca și cea de 1 Martie, a anunțat, luni seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a spus, la Digi 24, că ziua de 1 Martie s-a desfășurat normal în școlile din România și s-a făcut tot posibilul pentru evitarea interacțiunii.

„Din această perspectivă (astăzi – n.r.) a fost o situație de normalitate și, din datele pe care le avem, s-a făcut tot posibilul pentru evitarea interacțiunilor generate de această zi mai specială. Nu credcă s-au întâmplat, nu avem cunoștință să se fi întâmplat lucruri deosebite într-o zi specială”, a spus ministrul Educației.

Întrebat dacă ia în calcul modificări pentru ziua de 8 Martie, Sorin Cîmpeanu a spus că nu are motiv.

„Nu avem motive, nici semnale, nici solicitări pentru modificări pentru 8 Martie”, a răspuns Sorin Cîmpeanu.

Sursă: Mediafax

Citește mai departe

ACTUALITATE

Covid-19 este o “armă biologică”, cred 64% dintre ruşi (sondaj)

Publicat

Aproape două treimi dintre ruşi consideră că noul coronavirus este o “armă biologică” creată de om, potrivit unui sondaj publicat luni de centrul independent Levada, relatează AFP.

Pentru observatori, aceste rezultate stau mărturie privind neîncrederea tradiţională în autorităţi, accentuată de lipsa de transparenţă în gestionarea pandemiei de coronavirus şi de relaţiile tensionate cu occidentalii.

Potrivit acestui studiu efectuat pe un eşantion de 1.600 de persoane, numai 23% dintre ruşi cred că apariţia coronavirusului este un fenomen natural “fără intervenţie umană”, în timp ce 64% cred că este “artificial şi reprezintă o nouă armă biologică”.

Cei care cred cel mai mult în teza unei origini artificiale se află în segmentul de vârstă 40-54 de ani, în proporţie de 71%.

Acelaşi sondaj indică faptul că proporţia ruşilor dispuşi să se vaccineze împotriva COVID-19 a scăzut în două luni de la 38% la 30%. Dintre cei care refuză vaccinul, 37% evocă teama de efecte secundare, 23% aşteaptă rezultatul testelor clinice şi 16% “cred că nu are sens”.

Primit mai întâi cu scepticism, vaccinul rusesc Sputnik V i-a convins totuşi pe experţii independenţi, revista medicală The Lancet stabilindu-i eficienţa la 91,6% împotriva formelor simptomatice de COVID-19.

Însă neîncrederea ruşilor în Kremlin, moştenită de la fosta URSS, rămâne tenace şi este accentuată de o lipsă de transparenţă, notează AFP.

Bilanţul oficial al morţilor de COVID-19 a ajuns luni la 86.455, în timp ce Agenţia de statistici Rosstat a anunţat la începutul anului că 162.429 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au murit între aprilie şi decembrie şi că excesul de mortalitate în 2020 în Rusia în comparaţie cu 2019 este de peste 320.000 de morţi.

Numărul ruşilor vaccinaţi nu este nici el comunicat cu regularitate. Săptămâna trecută, un responsabil al Ministerului Sănătăţii a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă, citat de agenţia TASS, că patru milioane de ruşi au fost vaccinaţi.

“Lansat de Kremlin ca o armă ideologică, fără a aştepta nici măcar rezultatul testelor clinice, Sputnik V este ocolit de ruşii deja neîncrezători faţă de industria lor farmaceutică”, estimează sociologul Aleksei Levinson, de la Centrul Levada.

Potrivit acestuia, ruşii ar fi, de asemenea, mai înclinaţi la teorii ale conspiraţiei în perioade de tensiune, cum se întâmplă în prezent când ruşii şi occidentalii sunt la cuţite în numeroase dosare. “Populaţia rusă se simte asediată de SUA şi de Occident”, a subliniat el.AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Numărul cazurilor de coronavirus la nivel global, în creştere după şase săptămâni de scădere

Publicat

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus înregistrate la nivel global este din nou în creştere după şase săptămâni consecutive de scădere, a afirmat luni directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), potrivit DPA.

”Este dezamăgitor, dar nu surprinzător”, a declarat din Geneva Tedros Adhanom Ghebreyesus, precizând că trendul crescător se manifestă în toate zonele, cu excepţia Africii şi regiunilor Pacificului de Vest.

”Parţial pare să fie urmarea relaxării măsurilor de sănătate publică, circulaţiei în continuare a variantelor virusului şi a faptului că oamenii au lăsat garda jos”, a spus acesta.

Directorul OMS a recomandat comunităţii internaţionale să nu se bazeze exclusiv pe vaccinare, spunând că regulile fundamentale de igienă rămân de bază în ceea ce priveşte controlul pandemiei.

Cu toate acestea, a spus că este încurajator că, în sfârşit, personalul medical din ţările sărace este vaccinat, inclusiv în ţări din Vestul Africii precum Ghana şi Coasta de Fildeş.

Până la finalul lui mai, 237 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 sunt preconizate să fie pregătite pentru a fi distribuite în 142 de ţări sărace.

”Este regretabil că acest lucru se întâmplă după aproape trei luni de când unele dintre ţările dezvoltate au demarat campaniile naţionale de vaccinare”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Coronavirus: Polonia ar fi şi ea interesată de achiziţionarea vaccinului chinezesc împotriva COVID

Publicat

Preşedintele polonez Andrzej Duda a discutat cu omologul său chinez Xi Jinping cu privire la achiziţionarea de către Varşovia a vaccinului chinezesc împotriva COVID-19, a declarat luni un consilier al acestuia pentru agenţia de presă poloneză PAP, în timp ce autorităţile caută modalităţi de a accelera vaccinarea populaţiei, relatează Reuters.

Deşi vaccinul chinezesc Sinopharm nu a primit încă aprobarea din partea organismelor de reglementare ale Uniunii Europene, Ungaria a devenit săptămâna trecută prima ţară din UE care a început să-l folosească într-o încercare de a accelera programul de vaccinare.

“La cererea premierului Mateusz Morawiecki, preşedintele a abordat problema cooperării polono-chineze în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, inclusiv posibilitatea ca Polonia să cumpere vaccinuri produse în China, a declarat Krzysztof Szczerski, citat de PAP.

Potrivit acestuia, orice potenţială achiziţie va face obiectul unor discuţii ulterioare.

Un purtător de cuvânt al guvernului polonez nu a răspuns unei solicitări de comentariu din partea Reuters.

La fel ca alte ţări membre ale UE, programul de vaccinare al Poloniei este afectat de întârzierile în livrare din partea unor producători precum AstraZeneca şi Pfizer. AGERPRES

Citește mai departe