Connect with us

ACTUALITATE

APM Botoșani: Procedura de reglementare în cazul unor proiecte care au ca unic scop reacția la situații de urgență

Publicat

front.jpg

APM Botoșani informează autoritățile publice locale, persoanele juridice și persoanele fizice despre derularea procedurii de reglementare în cazul unor proiecte care au ca unic scop reacția la situații de urgență, proiecte care se încadrează la art. 7, alin (16), din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată.

Astfel, titularul proiectului are obligația să înainteze la APM Botoșani documentația necesară obținerii acordului de mediu împreună cu cererea de exceptare de la procedura de evaluare a impactului asupra mediului, motivată în fapt și în drept (conform art. 36 alin (1), (2) și (3) din Anexa 5 a Legii nr. 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului).

Proiectele care au ca unic scop reacția la situații de urgență se supun prevederilor art. 5, din Legea 292/2018. Astfel, în situaţii excepţionale, Ministerul  Mediului, Apelor și Pădurilor poate excepta de la aplicarea prevederilor Legii nr. 292/2018, parţial sau în totalitate, un anumit proiect de execuție. MMAP are obligația de a informa Comisia Europeană, înainte de emiterea aprobării de dezvoltare, cu privire la decizia de exceptare luată, precum şi motivele care justifică acordarea exceptării .

“Este important să precizăm faptul că Legea nr. 292/2018 și Legea nr. 50/1991  sunt acte normative de același nivel, ba mai mult, Legea nr. 292/2018 se află pe locul doi în ierarhia juridică, fiind lege organică.”, a precizat directorul executiv al APM Botoșani, dl. Eugen Mateciuc.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

 

 

Vezi mai mult pe Botosani24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Peste o sută de șoferi verificați și zeci de amenzi, bilanțul raziei de sâmbătă a polițiștilor din Botoșani

Publicat

razie 1 e1660637687874 800x600.jpeg

Sâmbătă, polițiștii botoșăneni au acționat pe raza orașelor Flămânzi, Ștefănești și Săveni pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale comise cu violență și pentru prevenirea accidentelor rutiere prin creșterea gradului de disciplină a conducătorilor auto.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 130 de persoane și controlate aproximativ 100 de autovehicule.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.300 de lei.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Avaria de la barajul din zona Roșia Montană. Operațiuni de golire parțială a lacului Tăul Mare

Publicat

j2 1000x508.jpg

Forțele de intervenție au început duminică, în jurul prânzului, operațiuni de golire parțială a lacului Tăul Mare, lângă Roșia Montană, unde a fost semnalată o avarie la baraj. 

În prima fază, se acționează cu motopompe pentru reducerea nivelului apei cu 5 centimetri, pentru un grad de risc acceptabil în conformitate cu expertiza întocmită de personalul de specialitate. Ulterior vor fi luate măsuri în dinamică, a anunțat ISU Alba.

Peste 80 de persoane din Roșia Montană au fost evacuate în noaptea de sâmbătă spre duminică după o avarie…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Zelenski, mesaj încurajator: ”În Donbas au apărut mai multe steaguri ucrainene. Vor fi şi mai multe”

Publicat

volodimir zelenski sursa foto facebook

Preşedintele Ucrainei transmite un mesaj încurajator poporului său, după ce în ultimele zile armata a reuşit să recucerească mai multe regiuni aflate sub controlul ruşilor.

„În cursul acestei săptămâni, în Donbas au apărut mai multe steaguri ucrainene. Vor fi şi mai multe peste o săptămână”.

Președintele Volodimir Zelenski a vorbit şi despre aşa-zisul referendum al lui Putin.

„Ce este atunci un pseudo-referendum? Există două regiuni din Doneţk? Două sate din Yampil, regiunea Doneţk? Există două sate din Torske?

Mişcarea ucraineană va continua. Steagul ucrainean se află deja în Lyman, regiunea Doneţk. Acolo încă se mai poartă lupte. Dar nu există nicio urmă de pseudo-referendum acolo”, a mai declarat şeful de stat ucrainean, care promite că „pentru inamic” vor fi din ce în ce mai multe astfel de „nepotriviri”.

Zelenski spune că Occidentul susţine Ucraina, care îşi va proteja independenţa şi suveranitatea.

„Pentru că ne aflăm pe pământul nostru. Adevărul este de partea noastră. Şi întreaga lume civilizată este alături de noi. Noi luptăm pentru ceea ce este adevărat pentru orice popor de pe planetă – pentru viaţă şi libertate, pentru dreptul la fericire pentru toate familiile noastre, pentru copiii noştri”, a mai transmis preşedintele într-un mesaj video.

sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Profesor universitar din Cluj, despre o biserică din satul Horea: „O casă a lui Dumnezeu agonizează, stă să cadă”

Publicat

biserica horea scaled e1664643762412 1000x600.jpg

Un profesor universitar din Cluj-Napoca, originar din Munții Apuseni, atrage atenția asupra stării avansate de degradare în care se află biserica – monument Sfinții Arhangheli din satul Horea. 

„Despre dezrădăcinare

Un neam care închide sau lasă în paragină scoli sau biserici, este unul sortit pieirii.

În satul lui Horea, acolo unde drujbele, unse cu săul jupânismului politruc, nu au tăcut după 1990, acolo unde societatea a fost fracturată, în „jupâni” înarmați cu influențe care au trecut de Alba Iulia către București și „proști”…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe