Connect with us

EVENIMENT

Aproape 1.500 de cazuri de îmbolnăviri, dintre care 33 de decese, în America, asociate cu folosirea ţigărilor electronice

Publicat

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) a anunţat joi că 1.479 de cazuri de boli pulmonare asociate cu folosirea ţigărilor electronice au fost înregistrate la nivelul întregii ţări, relatează Xinhua.

În total, 33 de decese au fost confirmate în 24 de state americane, vârsta medie a victimelor fiind de 44 de ani, potrivit CDC.

Printre cei 849 de pacienţi care au oferit informaţii despre substanţele utilizate în ţigările electronice cu trei luni înainte de debutul simptomelor, aproximativ 78% au raportat utilizarea de produse care conţineau THC (tetrahidrocanabinol), agentul psihoactiv din canabis, în timp ce 10% au raportat utilizarea exclusivă de produse care conţineau nicotină, a precizat CDC.

„Este extrem de complicat şi de dificil. Este fatal sau potenţial fatal pentru jumătate dintre cazurile care necesită terapie intensivă”, a declarat Anne Schuchat, director adjunct al CDC, în cadrul unei audieri miercuri în Congresul SUA.

Schuchat a spus că sezonul gripal care se apropie complică eforturile de a diagnostica cazurile asociate cu folosirea ţigărilor electronice (practică denumită „vaping”). De asemenea, pacienţii care au contractat boala pulmonară legată de vaping ar putea fi mai vulnerabili la gripă şi la alte boli respiratorii, făcând mai dificil sezonul gripal din această iarnă.

Numărul tot mai mare de decese asociate cu vaping-ul a alarmat ţara. Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA elaborează o politică prin care produsele pentru ţigări electronice neautorizate şi care au alte arome în afară de tutun să nu se mai poată găsi pe piaţă.

CDC a recomandat oamenilor să se abţină de la utilizarea tuturor ţigărilor electronice, deoarece nu sunt încă cunoscute cauzele specifice care au condus la bolile pulmonare.AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Banca Transilvania cumpără OTP Bank. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția

Publicat

banca transilvania cumpără otp bank. consiliul concurenței a autorizat tranzacția

Banca Transilvania cumpără OTP Bank. Tranzacția, în valoare de aproape 350 de milioane de euro, a fprimit acordul autorităților. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Avarie în Piața Avram Iancu. O țeavă de apă a crăpat. Inundație de proporții

Publicat

inund „ e1719982550546.jpeg

O avarie la o conductă de apă a dus miercuri dimineață la inundarea unei părți a Pieței Avram Iancu, din Cluj-Napoca, apa revărsându-se și pe Bulevardul 21 Decembrie și pe strada Constanța. 

Traficul rutier este îngreunat, la fața locului fiind prezente mai multe echipaje de Poliție.

Echipele Companiei de Apă Someș au început lucrările de remediere a avariei.

Ultimele articole pe cluj24

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

IMPORTANT. Peste 125 de posturi scoase la concurs de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca

Publicat

spital judtean cluj.jpg

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca organizează concurs în luna august pentru ocuparea pe perioadă nedeterninată a unui număr de 128 de posturi de personal medical, auxiliar, TESA și muncitori.

Astfel, se scot la concurs următoarele posture vacante:

𝗔𝘀𝗶𝘀𝘁𝗲𝗻𝘁 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝗹 𝗴𝗲𝗻𝗲𝗿𝗮𝗹𝗶𝘀𝘁: 𝟰𝟲 𝗽𝗼𝘀𝘁𝘂𝗿𝗶, diplomă de licență în specialitate/ diplomă de școală…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Diplomele UMF din Cluj-Napoca vor fi recunoscute în Europa și în SUA. Universitatea a primit acreditare internațională

Publicat

diplomele umf din cluj napoca vor fi recunoscute în europa și

Diplomele UMF din Cluj-Napoca vor fi recunoscute în Europa și în SUA: Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a primit acreditare internaţională din partea a Agenţiei Independente pentru Acreditare şi Rating (IAAR).

Citește mai departe