Connect with us

EVENIMENT

Aproape 10.000 de poliţişti vor asigura ordinea de Rusalii

Publicat

Arhivă foto

Aproape 25.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri vor asigura zilnic ordinea și siguranța publică în perioada Rusaliilor Ortodoxe, iar Poliția Rutieră a suplimentat efectivele mai ales pe principalele drumuri care fac legătura cu litoralul sau cu stațiunile montane, anunță MAI.

„În perioada 18 – 21 iunie 2021, o medie zilnică de aproximativ 24.600 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri vor acționa în sistem integrat, la nivel național, pentru prevenirea și combaterea faptelor nelegale și pentru descurajarea activităților care pot pune în pericol sănătatea cetățenilor, precum și pentru asigurarea intervențiilor în sprijinul cetățenilor, inclusiv în cazul producerii unor situații de urgență.

În fiecare zi, aproximativ 10.000 de polițiști sunt pregătiți să intervină

Astfel, în fiecare zi, aproximativ 10.000 de polițiști sunt pregătiți să intervină, atât ca urmare a solicitărilor adresate de cetățeni, cât și pentru a preveni și combate infracționalitatea de orice natură și faptele care perturbă ordinea și liniștea publică. O atenție deosebită va fi acordată prevenirii accidentelor grave și fluidizării traficului pe arterele care de obicei sunt aglomerate în astfel de perioade, precum autostrada A2 si DN1”, transmite MAI.

Potrivit Ministerului de Interne, Poliția Rutieră a suplimentat efectivele mai ales pe principalele drumuri care fac legătura cu litoralul sau cu stațiunile montane.

„În zilele de duminică și luni, se va asigura o prezență activă în zona lăcașelor de cult, astfel încât toți participanții la slujbele religioase să se bucure în siguranță de sărbătoare.

Peste 6.000 de jandarmi la datorie zilnic

Alături de efectivele polițiștilor vor fi și reprezentanții Jandarmeriei Române. Peste 6.000 de jandarmi vor fi zilnic la datorie pentru a menține și restabili, dacă va fi cazul, ordinea și liniștea publică. Au fost redimensionate patrulele de jandarmi în stațiunile de pe litoral și în cele montane, precum și în zonele unde se așteaptă prezența unui număr mare de persoane, precum piețe sau parcuri”, potrivit comunicatului de presă.

În acest sfârșit de săptămână, efectivele polițiștilor de frontieră vor fi adaptate, astfel încât să nu crească timpii de așteptare la intrarea sau ieșirea în și din țară, ca urmare a controlului personal, al documentelor de călătorie și al mijloacelor de transport.

Peste 3.600 de polițiști de frontieră

Peste 3.600 de polițiști de frontieră vor acționa zilnic pentru supravegherea şi controlul frontierei de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

Totodată, se va menține permanent legătura cu omologii din țările vecine, pentru a se putea adapta măsurile în funcție de evoluția situației operative.

Pentru eficientizarea misiunilor de răspuns la situații de urgență, aproximativ 5.000 de pompieri militari și echipaje SMURD, cu peste 3.500 de mijloace tehnice, sunt pregătite să intervină, în fiecare zi în sprijinul comunităților.

Totodată, începând de vineri, pe toată perioada sezonului estival, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență operaționalizează 25 de puncte de lucru temporare în județul Constanța, încadrate cu peste 600 de pompieri: 11 puncte de stingere a incendiilor, 8 puncte de prim-ajutor și 6 puncte de salvare acvatică.

În fiecare sfârșit de săptămână din perioada sezonului estival, vor fi operaționalizate puncte de lucru pe autostrada A2, pe tronsoane prestabilite, pentru a asigura intervenția rapidă în situații de urgență.

Pe toată perioada minivacanței, 15 aeronave ale Inspectoratului General de Aviație din MAI vor asigura misiuni de survol aerian în sprijinul celorlalte structuri operative, precum și misiuni aero-medicale, de transport sanitar sau de căutare-salvare.

sursa: mediafax.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Escroc de pe internet cu tupeu, iertat de magistrații din Câmpeni. Cum și-a bătut joc de un bărbat căruia i-a vândut o drujbă

Publicat

tragedie la gârda de sus. un bărbat care tăia un arbore

Un bărbat din Câmpeni a fost victima unui escroc, când a vrut să cumpere o drujbă. Magistrații din Câmpeni au decis că fapta escrocului nu este una foarte gravă și au hotărât să închidă cazul. 

Bărbatul păgubit și-a recuperat banii, însă a vrut ca cel care l-a înșelat, să fie tras la răspundere. 

În data de 9 aprilie 2024, judecătorii din Câmpeni au decis să închidă dosarul de urmărire penală.

În linii mari, bărbatul din Câmpeni în 27 octombrie 2023 a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Dezastru după fiecare ploaie pe Valea Gârboului în Florești. ”Pivariu promite, dar nu face nimic”

Publicat

valeag.jpeg

Locuitorii de pe Valea Gârboului din Florești reclamă, din nou, situația creată pe stradă după fiecare ploaie și faptul că, în ciuda tuturor asigurărilor date de Primărie, canalizarea nu face față.

”Am semnalat că de doi ani că refulează canalizarea, ne umple strada cu apă și mizerii, care apoi sunt împrăștiate de roțile mașinilor peste tot. Primăria Florești nu a făcut nimic pentru noi, doar ne-a umplut podul cu promisiuni, că deja e plin.

Iar…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vremea în Alba în weekend 19-21 aprilie: Se opresc ploile și se mai încălzește puțin. La munte ninge. Prognoza meteo pe localități

Publicat

vremea în alba în weekend 19 21 aprilie: se opresc ploile

Vremea în Alba în weekend 19 – 21 aprilie: Se opresc ploile și mai încălzește puțin. La munte ninge. Prognoza meteo pe localități. Vremea se mai îmbunează puțin. Temperaturile sunt în creștere, iar ploile se răresc. Cu toate acestea, la munte sunt anunțate temperaturi negative și ninsori.

În weekend vremea se mai încălzește, maximele cresc cu câteva grade. Se mai anunță câteva averse, dar vom avea parte și de perioade cu soare, mai ales sâmbătă.

La munte…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Gheorghe Rotar, primarul din Blaj, își anunță candidatura pentru un nou mandat la primărie

Publicat

live video: gheorghe rotar, primarul din blaj, își anunță candidatura

Gheorghe Valentin Rotar, primarul din Blaj, își anunță candidatura pentru încă un mandat la Primăria Municipiului Blaj. 

Evenimentul are loc joi, 18 aprilie 2024, de la ora 18.00, la Palatul Cultural din Blaj.

Invitați la eveniment sunt și liderii liberali din Alba, Ion Dumitrel, Florin Roman sau Mircea Hava, alături cu alți membri din PNL.

De asemenea va fi prezentată echipa PNL Blaj pentru Consiliul Local, dar și cei care vor reprezenta Blajul în Consiliul Județean….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe