Connect with us

EVENIMENT

Aproape 100.000 de persoane au trecut prin punctele de frontieră în ultimele 24 de ore

Publicat

Aproape 100.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 24.500 de mijloace de transport, au efectuat formalităţile de control prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări în ultimele 24 de ore, a anunţat, vineri, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

„Pe sensul de intrare au fost aproximativ 44.400 persoane cu 11.300 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 52.800 persoane cu 13.200 mijloace de transport”, se precizează într-un comunicat al IGPF transmis AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, cele mai tranzitate au fost frontiera aeriană – aproximativ 38.100 de persoane, frontiera cu Ungaria – aproximativ 27.800 de persoane şi 11.200 de mijloace de transport, frontiera cu Moldova – aproximativ 12.700 de persoane şi 4.400 de mijloace de transport şi frontiera cu Bulgaria – aproximativ 11.300 de persoane şi 5.900 de mijloace de transport.

În acelaşi interval de timp, poliţiştii de frontieră au constatat 44 fapte ilegale (18 infracţiuni şi 26 contravenţii), săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate ce urmau a fi introduse ilegal în ţară în valoare totală de aproximativ 69.500 de lei.

Nu s-a permis intrarea în ţară a 24 cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi nu s-a permis ieşirea 10 cetăţeni români din diferite motive legale.

„Poliţia de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea. Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line”, se mai menţionează în comunicat. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Peste 40 de șoferi testați pentru alcool sau droguri, în Alba, în ultimele 24 de ore. Acțiunile polițiștilor și jandarmilor

Publicat

peste 40 de șoferi testați pentru alcool sau droguri, în

Peste 40 de șoferi au fost testați pentru alcool sau droguri, în Alba, în ultimele 24 de ore. Polițiștii și jandarmii au continuat acțiunile în sistem integrat.

În cadrul activităților desfășurate, au fost efectuate, prin intermediul aplicației eDAC, 371 de verificări de persoane și 244 de verificări de autovehicule, pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale.

Au fost constatate 124 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Inflația rămâne MARE în 2024

Publicat

salarii bani lei teancuri 1000x600.jpg

Miercuri, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a declarat că, la sfârșitul anului, prețurile vor crește cu 4,9%, de la 4,7% la estimarea precedentă, față de decembrie 2023, ceea ce va influența momentul „când şi cu cât vom reduce rata de politică monetară”. Inflația ar putea scade la 3,5% la sfârşitul lui 2025 și ar intra astfel în culoarul țintă al BNR de 2,5%±1 punct procentual.

Tot miercuri, INS a anunțat o încetinire a creșterii economice a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

O privire comparativă asupra costului vieții în România și Italia (P)

Publicat

o privire comparativă asupra costului vieții în românia și italia

Când luați în considerare o mutare într-o țară nouă sau planificați o ședere prelungită în străinătate, unul dintre factorii critici de evaluat este costul vieții. În acest articol, analizăm și facem o comparație între România și Italia, două țări europene frumoase care oferă stiluri de viață și experiențe unice.

România, situată în Europa de Est, este cunoscută pentru istoria sa bogată, peisajele uluitoare și accesibilitatea. Bucureștiul, capitala, este…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum va fi combătută shrinkflația cu ajutorul ANPC. Retailerii vor fi obligați să marcheze produsele ”ușurate” la gramaj. MODEL

Publicat

guvernul vrea să plafoneze adaosurile la produsele de bază și

Cum va fi combătută shrinkflația cu ajutorul ANPC: Retailerii vor fi obligați să marcheze produsele ”ușurate” la gramaj, pentru care au păstrat același preț. 

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a publicat în transparență decizională un proiect de Ordin al Președintelui ANPC, pentru o mai bună informare a consumatorilor.

Proiectul de act normativ stabileşte obligația operatorilor economici de a informa consumatorii complet, corect și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe