Connect with us

ACTUALITATE

Aproape 100 de cereri de plată, în valoare de 184.323,44 euro, depuse de fermieri pentru asigurarea culturilor

Publicat

inundatii

Un număr de 98 de cereri de plată, cu o valoare publică de 184.323,44 euro, au fost depuse până în prezent la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) pentru obţinerea sprijinului financiar în vederea asigurării culturilor, animalelor şi plantelor de către fermierii activi, a anunţat, vineri, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Sprijinul financiar se acordă prin intermediul submăsurii 17.1 din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Aceasta a fost lansată începând cu luna aprilie a acestui an şi are ca scop încurajarea fermierilor de a participa la scheme de asigurare private în vederea gestionării corespunzătoare a riscurilor care le pot afecta producţia agricolă.

„Etapa curentă de depunere a dosarelor cererilor de finanţare, aferentă culturilor de primăvară, se desfăşoară în intervalul 1 aprilie – 30 noiembrie 2019. Depunerea dosarelor cererilor de finanţare se opreşte înainte de termenul limită prevăzut, atunci când valoarea publică totală a cererilor de finanţare depuse depăşeşte cu 10% nivelul alocării”, susţin reprezentanţii MADR.

Alocarea financiară pentru întreaga perioadă de programare este de 42.797.487 euro, depunerea dosarelor cererilor de finanţare realizându-se continuu până la epuizarea fondurilor.

Potrivit sursei citate, sprijinul public nerambursabil acordat în cadrul acestei submăsuri este de 70% din valoarea primei de asigurare eligibile şi plătită efectiv de fermier, în cazul fermelor mici cu dimensiunea economică până la 11.999 euro standard output (SO) şi de 55% din valoarea primei de asigurare eligibile şi plătită efectiv de fermier, în cazul fermelor cu dimensiunea economică mai mare sau egală cu 12.000 SO.

Riscurile eligibile care pot face obiectul contractului de asigurare sunt fenomenele climatice nefavorabile, respectiv seceta; arşiţa, inundaţiile, grindina, îngheţul (timpuriu de toamnă, de iarnă sau târziu de primăvară), ploile torenţiale sau ploile excesive şi de lungă durată, furtuna, vijelia, uraganul sau tornada şi infestările cu organisme de carantină dăunătoare plantelor prevăzute în HG nr. 563/2007, cu modificările şi completările ulterioare.

Pentru a beneficia de sprijin, solicitantul va încheia un contract cu o societate de asigurare pentru riscurile prevăzute de submăsură, angajându-se să plătească valoarea integrală a primei de asigurare în cuantumul şi la termenele prevăzute în contract. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Scandalul de corupție de la Botoșani: Luare de mită, trafic de influență. Primari cu state vechi, fapte și probe

Publicat

scandalul de corupție de la botoșani: luare de mită, trafic

Publicitate

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 270/ VIII/ 3din 07 aprilie 2025, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 07 aprilie 2025, a următorilor inculpați:

DUMITRU-VERGINEL GIREADÄ‚, primar al comunei Mihai Eminescu, județul Botoșani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Primarul din Flămânzi și cel din comuna Mihai Eminescu, reținuți (surse)

Publicat

lângă noi: 21 de percheziții într un dosar privind introducerea ilegală

Publicitate

Primarul orașului Flămânzi, Dan Oloeriu, și cel al comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă, au fost reținuți de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), au confirmat, marți, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Cei doi au fost reținuți în urma celor 39 de percheziții pe care procurorii DNA le-au efectuat luni în județele Botoșani și Suceava într-un dosar de corupție și fapte asimilate celor de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Plicul pentru medic”, transformat în donație pentru spital. Legea prin care pacienții își pot exprima recunoștința, promulgată

Publicat

ajutoare de urgență sute de familii și persoane singure din

Publicitate

Schimbare importantă și interesantă în sistemul de sănătate din România. Legea promulgată de Ilie Bolojan oferă o alternativă legală și transparentă la binecunoscutul „plic pentru medic” — un obicei informal care a persistat ani de zile din cauza deficiențelor sistemului și a recunoștinței personale a pacienților. Acum, pacienții care vor să își arate aprecierea față de cadrele medicale pot face donații oficiale direct către unitatea…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Analize la domiciliu pentru a reduce aglomerația din camerele de gardă din spitale. Parlamentul pregătește o nouă lege a sănătății

Publicat

analize la domiciliu pentru a reduce aglomerația din camerele de

Publicitate

O nouă lege a sistemului sanitar va fi elaborată de parlamentari, a anunțat luni, președintele comisiei de specialitate, Adrian Streinu-Cercel, scrie alba24.ro.

”La nivelul Comisiei pentru sănătate din Senat, s-a luat decizia dezvoltării unei noi structuri legislative pentru sectorul sanitar, un nou design punându-se acces pe persoana sănătoasă, astfel încât metodele de prevenție să fie la locul lor, așa cum este normal să fie într-o societate…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe