Connect with us

EVENIMENT

Aproape 12.800 de cazuri de abuz, neglijare şi exploatare comise asupra copiilor în perioada ianuarie-septembrie 2022

Publicat

copii agresati salvati copii romania fb
sursa foto: Facebook / Salvati Copiii Romania

Organizaţia Salvaţi Copiii atrage atenţia că aproape 12.800 de cazuri de abuz, neglijare şi exploatare au fost comise asupra copiilor în intervalul 1 ianuarie – 30 septembrie 2022, potrivit datelor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA).

Dintre cele 12.761 de cazuri de abuz, neglijare şi exploatare, în 1.143 de situaţii a fost vorba de abuz sexual, iar în 34 – de exploatare sexuală a copiilor.

Dacă în ceea ce priveşte cazurile de abuz fizic şi emoţional, repartiţia pe sexe este comparabilă, situaţiile de abuz sexual s-au înregistrat preponderent la fete. Astfel, dintre cele 1.143 de cazuri, 1.001 au reprezentat abuz sexual asupra fetelor, iar în ceea ce priveşte exploatarea sexuală, în 30 de situaţii dintre cele 34 victimele au fost fete.

Studiul naţional lansat de Salvaţi Copiii România în 2021 arată că aproximativ 3% dintre părinţi afirmă că, în ultimul an, copilul lor a fost victimă a abuzului sexual, în aproape două treimi dintre cazuri agresorul fiind o persoană necunoscută, iar 2,9% dintre adolescenţi au declarat că au fost obligaţi să întreţină relaţii sexuale împotriva voinţei lor, situaţie care confirmă nivelul de subraportare a abuzurilor sexuale comise asupra copiilor.

Prin comparaţie cu rezultatele studiului similar din 2013, se remarcă o creştere semnificativă a procentului părinţilor care recunosc incidenţa abuzului sexual asupra copilului lor (de la 0,5% la 3,2%).

Aproape 12.800 de cazuri de abuz, neglijare şi exploatare comise asupra copiilor în perioada ianuarie-septembrie 2022. Ce a declarat psihologul de la Salvaţi Copiii România

Totuşi, Consiliul Europei estima, în 2020, în Raportul referitor la punerea în aplicare a Directivei 2011/36/UE privind prevenirea şi combaterea traficului de persoane, că, în Europa, 90% dintre cazurile de agresiune sexuală asupra copiilor nu ajung în atenţia poliţiei ori a instanţelor judecătoreşti.

Psihologul Mihaela Dinu de la Salvaţi Copiii România a explicat mecanismele prin care copiii, cu predilecţie fetele, sunt vulnerabilizaţi şi devin victime ale abuzului sexual.

Ea a declarat că manipulatorul emoţional subminează încrederea în propria judecată a victimei şi că agresorul îşi caută cu grijă victimele, creionându-şi un profil pe care îl urmăreşte.

Ea a semnalat că abuzatorul se prezintă drept o persoană înţelegătoare şi empatică faţă de victimă, îi promite că o va proteja şi o va ajuta, dacă aceasta rămâne apropiată, fidelă.

Potrivit Mihaelei Dinu, atunci când lucrurile nu funcţionează astfel, abuzatorul induce frica, teroarea, recurge la ameninţări şi violenţă fizică, pentru a putea manipula şi abuza victima. Agerpres

sursa foto: Facebook / Salvati Copiii Romania

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Claudiu Târziu: AUR respinge dezinformările lansate de serviciul de SPIONAJ ucrainean

Publicat

claudiu tarziu.jpeg

Regimul de la Kiev, prin intermediul serviciului său de spionaj militar HUR, se amestecă grosolan în treburile interne ale României, în campania electorală în curs. Totodată, Kievul urmărește și intimidarea românilor din Ucraina, precum și intimidarea Patriarhiei Române.

Presa de la Kiev, citând ca sursă serviciul de spionaj militar HUR, dezinformează, pretinzând că AUR ar realiza în prezent interviuri cu preoți din satele locuite de români din regiunile…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mihnea Costachi a realizat cea mai bună performanță obținută vreodată de un român la Campionatul European de Șah – Dezlegări

Publicat

mihnea costachi a realizat cea mai bună performanță obținută vreodată

O noua performanță internațională obținută de șahistul din Alba Iulia, Mihnea Costachi. Acesta a obținut locul 4 la Campionatul European de Șah – Dezlegări.

Aceasta este cea mai bună performanță obținută vreodată de un șahist român la Campionatele Europene de dezlegări.

În perioada 18-21 aprilie, Campionatele Europene de Șah – Dezlegări s-au desfășurat la Hagen, în Germania, reunind la start un număr de 71 participanți din 20 țări.

Mihnea Costachi, legitimat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Suntem mai aproape de ADMITEREA în programul Visa Waiver. Ce spune Guvernul

Publicat

pasaport.jpg

Suntem mai aproape de admiterea în programul Visa Waiver. Acest lucru reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice în acest sens, a informat Guvernul.

Guvernul aminteşte că, pentru scăderea ratei de refuz sub pragul de 3%, este nevoie de sprijinul tuturor cetăţenilor români care deţin sau au deţinut viza SUA de tip B1/B2 – afaceri şi turism, scrie Alba24.ro.

Suntem mai aproape de ADMITEREA…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un miliard de terminale conectate la Internet, în România. Șeful DNSC: Tehnologia vine la pachet cu riscuri de securitate

Publicat

un miliard de terminale conectate la internet, în românia. Șeful

Un miliard de terminale conectate la Internet, în România. Numărul a fost avansat e șeful DNSC, Dan Cîmpean. 

Acesta spune că un număr de 127 de dispozitive inteligente sunt conectate la Internet, în fiecare secundă, iar în România există în jur de un miliard de terminale deja conectate.

Datele au fost prezentate de Directoratul Naţional pentru Securitate Cibernetică (DNSC).

„Riscul cel mai mare pentru astfel de subiecte este ca acestea (inovare, digitalizare şi securitate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe