EVENIMENT
Aproape 150 de amenzi în valoare de peste 18.000 lei, aplicate de polițiști, în ultimele 24 de ore, în Galați

Un număr de 149 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în ultimele 24 de ore, de forţele de ordine angrenate în acţiunile de verificare a respectării măsurilor pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2, informează, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi.
Potrivit sursei citate, poliţiştii din cadrul IPJ Galaţi, alături de jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti locali şi pompieri au desfăşurat activităţi de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase, de pe raza judeţului, dar şi în mijloacele de transport în comun.
În cadrul activităţilor desfăşurate au fost verificate, cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse, peste 1.330 de persoane şi 149 societăţi comerciale.
Totodată, poliţiştii au controlat 853 de locaţii (domiciliile persoanelor/locaţiile declarate pentru carantină, izolare, restaurante/terase, parcuri/locuri de joacă), precum şi 159 de mijloace de transport.
Au fost aplicate 149 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 18.750 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Intervenţiile în sistem integrat vor continua şi în perioada următoare, principalul obiectiv al acestora reprezentându-l siguranţa cetăţenilor. Agerpres
Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Fostul președinte Traian Băsescu a fost implicat într-un accident ușor, susțin surse din rândul anchetatorilor. El ar fi lovit o mașină care era parcată și apoi s-a prezentat la sediul Poliției. Băsescu a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind zero, precizează sursele.
Accidentul a avut loc duminică. Sursele susțin că Traian Băsescu s-a dus la sediul Biroului Accidente Ușoare din cadrul Brigăzii Rutiere, anunță MEDIAFAX.
Fostul președinte Traian Băsescu nu are noroc. A fost implicat într-un accident: șoferul testat pentru alcool
El a declarat că în timpul unei manevre a lovit cu oglinda autoturismului, oglinda unui alt autovehicul, care era parcat.
Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero, au precizat sursele.

Polițiștii Biroului Rutier Sibiu intervin la un accident rutier produs pe strada Lupeni din municipiul Sibiu.
Din primele cercetări se pare că un băiat în vârstă de 13 ani, în timp ce conducea o bicicletă, ar fi pătruns pe carosabil fără să se asigure și a fost acroșat de un autoturism condus de către o tânără în vârstă de 20 de ani, ambii sibieni.
Băiețel de 13 ani pe bicicletă, lovit de un autoturism în municipiul Sibiu: în ce stare e copilul
Copilul a fost transportat la spital conștient.
În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii evenimentului.
Fără probleme de trafic.

Creşterea temperaturilor cauzată de criza climatică afectează somnul oamenilor din întreaga lume, potrivit celui mai amplu studiu realizat până în prezent. Datele arată că oamenii dorm mai greu, în special femeile şi persoanele în vârstă, ceea ce are efecte grave asupra sănătăţii.
Un somn bun este esenţial pentru sănătate şi bunăstare. Dar încălzirea globală creşte temperaturile nocturne chiar mai repede decât cele diurne, ceea ce face ca oamenii să adoarmă mult mai greu.
Analiza a arătat că un cetăţean global mediu pierde deja 44 de ore de somn pe an, ceea ce duce la 11 nopţi cu mai puţin de şapte ore de somn, un punct de referinţă standard pentru un somn suficient, potrivit The Guardian.
Somnul pierdut va creşte şi mai mult pe măsură ce planeta continuă să se încălzească, dar afectează unele grupuri mult mai mult decât altele. Pierderea somnului per grad de încălzire este cu aproximativ un sfert mai mare pentru femei decât pentru bărbaţi, de două ori mai mare pentru cei cu vârsta de peste 65 de ani şi de trei ori mai mare pentru cei din ţările mai puţin bogate.
Cercetătorii au folosit date provenite de la brăţările de urmărire a somnului folosite de 47.000 de persoane pe parcursul a 7 milioane de nopţi şi în 68 de ţări.
Probleme cu somnul? Încălzirea globală e de vină: atacuri de cord, sinucideri şi crize de sănătate mintală
Studii anterioare au arătat că temperaturile în creştere dăunează sănătăţii, inclusiv prin creşterea numărului de atacuri de cord, sinucideri şi crize de sănătate mintală, precum şi accidente şi leziuni, dar şi prin reducerea capacităţii de muncă.
S-a demonstrat, de asemenea, că un somn deficitar are aceste efecte, iar cercetătorii au declarat că studiul lor sugerează că somnul perturbat poate fi un mecanism cheie prin care căldura provoacă aceste efecte asupra sănătăţii. Îngrijorător este faptul că, potrivit cercetătorilor, datele lor nu au arătat niciun semn că oamenii sunt capabili să se adapteze la nopţile mai călduroase.
Studiul, publicat în jurnalul One Earth, a analizat datele privind somnul şi vremea exterioară colectate între 2015 şi 2017 şi a constatat că temperaturile mai ridicate au redus somnul prin întârzierea debutului acestuia. Corpul oamenilor trebuie să se răcească în fiecare noapte când adorm, dar acest lucru este mai greu atunci când este mai cald.
Probleme cu somnul? Încălzirea globală e de vină: femeile pot fi afectate mai mult
Femeile pot fi afectate mai mult, deoarece corpul lor se răceşte de obicei mai greu decât al bărbaţilor atunci când se culcă. De asemenea, femeile au în medie un nivel mai ridicat de grăsime subcutanată, ceea ce face ca răcirea să fie mai lentă. Se ştie că persoanele în vârstă dorm mai puţin noaptea şi au o mai slabă reglare a temperaturii corporale, ceea ce poate explica susceptibilitatea lor. Persoanele din ţările mai sărace ar putea pierde mai mult somn, deoarece au mai puţin acces la dispozitive de răcire, cum ar fi obloanele de la ferestre, ventilatoarele şi aerul condiţionat.
Cercetătorii au constatat că impactul nopţilor mai calde asupra somnului a fost observat în toate ţările, indiferent dacă acestea au un climat natural mai rece sau mai cald, impactul fiind clar atunci când temperaturile nocturne au depăşit 10 grade Celsius.
Datele utilizate în cadrul studiului provin în principal din ţările mai bogate, deşi au fost incluse unele din India, China, Columbia şi Africa de Sud. De asemenea, brăţările au avut tendinţa de a fi purtate de persoane mai puţin predispuse la perturbarea somnului de către temperaturile mai ridicate, cum ar fi bărbaţii de vârstă mijlocie, mai bogaţi.

Incendiu la o hală în care sunt depozitate scule, pe Calea Dorobanților din Timișoara.
La fața locului intervin pompierii militari cu 9 autospeciale de stingere, două autospeciale de salvare și lucru la înălțime și o autocisternă de 30000 de litri cu apă.

Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 400 mp.
Incendiu puternic în Timișoara. Flăcările au cuprins o hală: incendiul e localizat
În acest moment, incendiul este localizat și nu mai există posibilități de propagare la vecinătăți.
Pompierii lucrează pentru lichidarea incendiului.

Până în acest moment nu s-au înregistrat victime.