Connect with us

EVENIMENT

Tragedia de la Neamț se poate repeta în alte aproape 2.000 de spitale din țară

Publicat

masina politia

Aproape 1.500 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.402 avertismente şi 91 amenzi, în cuantum de 448.401 lei, au fost aplicate, din data de 17 noiembrie până în prezent, în urma controalelor efectuate la secţiile ATI din spitalele din ţară.

În vederea prevenirii şi reducerii riscului de manifestare a unor situaţii de urgenţă, similare incendiului din data de 14 noiembrie produs la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă judeţene/Bucureşti-Ilfov au efectuat controale de specialitate la secţiile ATI din cadrul unităţilor sanitare de la nivelul zonei de competenţă, alături de reprezentanţi ai DSP şi ISCIR, precizează luni IGSU.

Astfel, echipele mixte de specialişti ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, DSP şi/sau ISCIR au derulat 292 de controale de prevenire la secţiile ATI din cadrul unităţilor sanitare existente la nivel naţional şi au identificat 1.921 deficienţe în domeniul apărării împotriva incendiilor, 138 dintre acestea fiind remediate pe timpul verificărilor.

„Pentru neconformităţile identificate în teren, personalul specializat a aplicat 1.493 sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.402 avertismente şi 91 amenzi, în cuantum de 448.401 lei”, arată sursa citată.

Principalele deficienţe identificate din domeniul apărării împotriva incendiilor au constat în nefuncţionarea, neasigurarea mentenanţei instalaţiilor de detecţie, semnalizare şi avertizare a incendiilor ori neasigurarea echipării construcţiilor cu astfel de sisteme de protecţie la incendiu; funcţionarea fără deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu sau lipsa dotării, neasigurarea mentenanţei ori nefuncţionarea instalaţiilor de hidranţi interiori/exteriori de incendiu.

Alte nereguli constatate au mai fost nedotarea sau neasigurarea verificării stingătoarelor de incendiu; neverificarea instalaţiilor electrice cu personal atestat/autorizat, utilizarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii ori suprasolicitarea acestora şi marcarea necorespunzătoare a căilor de evacuare sau lipsa instalaţiilor de iluminat corespunzătoare, precum şi neasigurarea condiţiilor de evacuare în cazul producerii situaţiilor de urgenţă.

„Menţionăm faptul că, la nivelul municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov, acţiunile de control sunt încă în desfăşurare, având în vedere numărul mare al unităţilor sanitare în care funcţionează secţii de terapie intensivă”, precizează IGSU. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: A doua zi de scădere a cursului euro

Publicat

1711431646 euro pixabay e1656523156731.jpg

Tendința de ușoară apreciere a leului, conturată la sfârșitul săptămânii trecute, s-a menținut și la începutul celei prezentate.

Cursul euro a scăzut de la 4,9727 la 4,9711 lei, într-o ședință în care transferurile s-au înghesuit în culoarul 4,97 – 4,972 lei.

Indicii ROBOR au cunoscut scăderi marginale

După câteva zile fără operațiuni, piața monetară a fost ușor agitată iar indicii ROBOR au cunoscut scăderi marginale.

Indicele ROBOR…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Primăria Zlatna a cumpărat două mașini pentru măturarea și aspirarea trotuarelor și a spațiilor interioare. Cât au costat

Publicat

primăria zlatna a cumpărat două mașini pentru măturarea și aspirarea

Trotuarele și parcările Zlatna, dar și spațiile interioare din Hala agroalimentară, Casa de cultură sau sala de evenimente din oraș vor fi măturate și aspirate cu ajutorul a două noi utilaje cumpărate recent de către Primărie. Cele două mașini de măturat-aspirat și frecat aspirat au costat circa 25.000 de euro. 

Primăria Zlatna a cumpărat recent, prin intermediul platformei SEAP, o mașină de măturat-aspirat și o mașină de frecat-aspirat.

Mașina de măturat-aspirat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în Alba Iulia, Abrud și alte localități din Alba. Lucrări programate până în 5 aprilie

Publicat

electrica (deer): Întreruperi de curent în alba iulia, abrud și

Electrica – Distribuție Energie Electrică România – Transilvania Sud anunță programul lucrărilor de mentenanță. Din cauza acestora, vor fi întreruperi de curent în mai multe localități din județul Alba.  

Furnizarea energieie electrice va fi întreruptă temporar pe străzi din Alba Iulia, Abrud, dar și din alte localități din județ.

Întreruperi programate la energie electrică în localități din județul Alba

Marți, 26 martie

  • Alba Iulia, străzile Horezu, Vidra…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Copilul de 11 ani aflat pe TROTINETĂ, lovit de o mașină pe trecere de pietoni în Cluj-Napoca, a fost dus la SPITAL

Publicat

trotineta.jpg

Un accident rutier s-a produs, luni dimineață în jurul orei 08.00, la intersecția P-ței Ștefan cel Mare cu str. Posada. Un copil de 11 ani, aflat pe trotinetă, a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni. Ulterior, acesta a fost dus la spital.

„Din cercetările preliminare s-a constatat că un minor de 11 ani, aflat pe o trotinetă, s-ar fi angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, moment în care a fost accidentat de un autoturism condus de un…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe