Connect with us

EVENIMENT

Aproape 2.000 de tone deşeuri din diferite materiale, transportate ilegal din Ungaria, oprite la Vama Calafat Portuar

Publicat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat Portuar împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Dolj au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui vapor, cantitatea de 1.977.687 kilograme deşeuri din materiale plastice şi reziduuri metalice contaminate cu substanţe periculoase, dar şi cabluri având conţinut de ulei, gudron sau alte substanţe toxice.

Acestea nu îndeplineau condiţiile legale pentru a fi introduse în ţară.

Potrivit unui comunicat remis de Poliția de Frontieră, sâmbătă, 30 iulie, în jurul orei 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat Portuar au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unei nave, sub pavilion România, comandantul echipajului fiind un cetăţean român în vârstă de 65 de ani.

În urma controlului efectuat de către colegii noştri împreună cu reprezentanţi din cadrul Gărzii de Mediu Dolj, s-a constatat faptul că în componenţa vaporului existau două barje, încărcate cu deşeuri metalice contaminate cu substanţe periculoase, cabluri având conţinut de ulei, gudron sau alte substanţe toxice, materiale plastice precum şi componente electrice.

Deşeurile, în cantitate totală de 1.977.687 kilograme, erau încărcate din Ungaria şi aveau ca destinaţie o societate din Turcia.

Autorităţile competente nu au permis intrarea pe teritoriul României pentru deşeurile sus-menţionate, întrucât pe timpul efectuării transferului este interzisă amestecarea acestora şi totodată pentru faptul că nu au putut face dovada unei gestionări corecte privind sănătatea oamenilor şi a mediului.

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

„Tatăl” hamburgerului de 6.200 de euro, Avram Gal, renunță la Transylvania Steakhouse și se LANSEAZĂ în gătitul PASTELOR

Publicat

avram gal e1713523159320.jpg

Cunoscut pentru hamburgerul de 6.200 de euro, fostul patron al Transylvania Steakhouse, Avram Gal, se lansează în gătitul pastelor.

„Dragi prieteni, cu stimă și nostalgie vă anunț că m-am retras total din proiectul Transylvania Steakhouse!

Am decis să mă implic într-un alt proiect gastronomic, complet nou, personal, un brand nou-nouț, pe care am de gând să-l multiplic apoi la nivel național.

„Tatăl” hamburgerului de 6.200 de euro, Avram Gal,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Evaluare Națională și Bacalaureat 2024: profesorii nu vor mai corecta lucrări de acasă. Anunțul ministrului Educației

Publicat

evaluare națională și bacalaureat 2024: profesorii nu vor mai corecta

Evaluare Națională și Bacalaureat 2024: profesorii nu vor mai corecta lucrări de acasă, spune ministrul Educației, Ligia Deca. Aceștia se vor afla în centrele de evaluare, la examenele naționale.

„Nu ne dorim acest lucru (să corecteze de acasă- n.red). Tocmai în ideea de a putea să semnaleze eventuale probleme imediat, pentru a putea să facem ședințele de instruire față în față și să poată fi puse toate întrebările necesare. Ca să nu avem diferențe mari între…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: ”Galerii de buzunar”, expoziție de cărți artistice la Muzeul Național al Unirii. Mini piese unice, între două coperți

Publicat

foto: ”galerii de buzunar”, expoziție de cărți artistice la muzeul

La Muzeul Național al Unirii Alba Iulia este prezentată expoziția de cărți artistice ”Galerii de buzunar”, semnată Elena Cristea.

Organizatorii expoziției sunt Consiliul Județean Alba, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și Fundația Inter-Art Aiud.

„Micile galerii de buzunar ale Elenei Cristea sunt creații realizate în tehnică mixtă. Combină conceptul de carte cu lucrări abundent cromatice.

Prin simpla alegere a stilului aristic (abstracționism) care se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clădirea Anatomie, veche de peste 120 de ani, modernizată. Rectorul UMFIH: E nucleul pe care s-a dezvoltat universitatea

Publicat

cladirea anatomia umf cluj 3.jpg

Clădirea Anatomie de pe strada Clinicilor 3-5 din Cluj-Napoca, care este monument istoric, va fi modernizată și reabilitată. Un simbol al educației și al progresului Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, aceasta va intra într-un amplu proces de reabilitare, dar și de restaurare.

Investiția de peste 11,2 milioane de euro va fi finalizată în anul 2029.

Clădirea Anatomie, veche de peste 120 de ani, modernizată. Rectorul UMF Cluj: E nucleul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe