EVENIMENT
Aproape 23.000 de deținuți au beneficiat de recursul compensatoriu. În topul infracțiunilor, furtul și tâlhăria

Un număr de 22.917 persoane condamnate au fost eliberate din închisoare ca urmare a recursului compensatoriu din 19 octombrie 2017 – data intrării în vigoare a legii – până la 2 decembrie 2019, furtul şi tâlhăria calificate fiind cele mai numeroase infracţiuni săvârşite de aceştia.
Reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au precizat, marţi, pentru AGERPRES, că, de la data intrării în vigoare a Legii privind recursul compensatoriu (19 octombrie 2017) până pe 2 decembrie 2019, au fost înregistrate 22.917 liberări, ca urmare a acestui act normativ.
Primele cinci cele mai numeroase infracţiuni pentru care fuseseră condamnaţi beneficiarii recursului compensatoriu sunt: furtul calificat (art. 229 Noul Cod penal), tâlhărie calificată (art. 234 Noul Cod penal), conducerea unui vehicul fără permis de conducere (art. 335 Noul Cod penal), încălcarea de prevederi ale Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, omorul (art. 188 Noul Cod penal), menţionează ANP.
Potrivit sursei citate, au ieşit din închisoare ca urmare a recursului compensatoriu 3.808 persoane condamnate pentru furt calificat, 1.822 – pentru tâlhărie calificată, 1.499 – pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 1.095 – condamnate pentru încălcarea de prevederi ale Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, 1.041 – pentru omor. AGERPRES
EVENIMENT
Călin Georgescu, trimis în judecată pentru promovarea cultului unor persoane vinovate de crime de război. Ce acuzații i se aduc

Călin Georgescu a fost trimis în judecată, miercuri, pentru promovarea cultului unor persoane vinovate de crime de război. El e acuzat că a promovat personaje precum Ion Antonescu, autorul holocaustului împotriva evreilor, și Corneliu Zelea Codreanu, fondatorul Mișcării Legionare, care a comandat asasinate politice.
Acest dosar a fost deschis de Parchetul General după ce presa a semnalat derapajele candidatului cu mesaj pro-rus și pro-legionar.
Călin Georgescu a citat din Corneliu…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Peste 16 milioane de euro alocați de CJ Cluj pentru construirea Spitalului Pediatric Monobloc, proiectul de suflet al lui Tișe

Consiliul Județean Cluj a aprobat, miercuri, proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu pe anul în curs, proiect inițiat de președintele Alin Tișe.
În cadrul ședinței s-a aprobat alocarea a peste 16,2 milioane de euro pentru continuarea construirii Spitalului Pediatric Monobloc, despre care Alin Tișe a spus că este o prioritate absolută.
”Este și o promisiune pe care o onorăm, aceea de a aloca fonduri suplimentare care să permită avansarea…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Noua ordonanță ”trenuleț”. Toate măsurile din draft: TVA majorat, taxă pe bănci, majorarea Rovinietei, tăieri de beneficii

Noua ordonanță ”trenuleț”: Liderii coaliției de guvernare se întâlnesc miercuri pentru a definitiva forma finală a noii ordonanțe „trenuleț”. Draftul prevede o avalanșă de măsuri fiscale: TVA crește la 21% de la 1 august, cota redusă se majorează la 11%, taxa pe „afacerile” băncilor se majorează de la 2% la 4%, valoarea Rovinietei crește și va fi impus CASS la pensiile de peste 3.000 lei. Sunt doar câteva măsuri din acest draft.
Forma finală urmează să fie…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO: George Simion povesteşte cum a lipit afişe pentru Nicuşor Dan. „Apoi l-au împachetat”

George Simion, liderul AUR şi fost candidat la prezidenţialele din mai 2025, când a pierdut finala cu Nicuşor Dan, i-a povestit lui Florin Danciu la podcastul „Contraste” că în 2012 i-a făcut campanie actualului preşedinte, care concura atunci la primăria capitalei. În aceeaşi perioadă, Nicuşor Dan şi George Simion organizau mitinguri împreună pentru diferite cauze civice.
„Eram în liceu, apoi în facultate şi m-am implicat în multe cauze civice pe care…
Citește mai mult pe Cluj24.ro