EVENIMENT
Aproape 440.000 de ciocârlii, în cătarea puștii, până în luna mai 2020. Ministerul Apelor a dat liber la împușcare
Ministerul Apelor și Pădurilor a aprobat împușcarea a circa 440.000 de ciocârlii în sezonul de vânătoare mai 2019-mai 2020, potrivit unui Ordin aprobat recent de ministrul Ioan Deneș și publicat recent în Monitorul Oficial.
Cifra este ușor mai mică față de sezonul trecut, au explicat reprezentanții Societății Ornitologice din România pentru HotNews.ro, însă țara noastră este una dintre ultimele țări din UE care mai permite vânătoare acestei specii. Păsările sunt vânate pentru limba lor, folosită la diverse preparate gastronomice de lux.
Peste o jumătate de milion de ciocârlii sunt ucise anual în România de vânători veniţi din toate colţurile Europei. Şi mai îngrijorător este faptul că 300 de mii de păsări sunt împuşcate de braconieri. Cele mai multe dintre ciocârliile împuşcate ajung în restaurante din Italia, unde sunt gătite şi vândute ca delicatese. Asociaţia Ornitologică de la noi cere statului să ia măsuri.
Dintre toate ţările europene, doar Malta, Franţa, Italia, Spania, Portugalia şi Cipru mai permit vânarea ei. La noi, este lăsată în bătaia puştilor din interes.
Asociaţia Generală a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România recunoaşte braconarea ciocârliei şi anunţă că anual suspendă peste o mie de permise de vânătoare din cauza braconajului dovedit.
Societatea Ornitologică a reuşit să oprească vânatoarea ciocârliei în 2006. Scutul a ţinut însă doar un an. Autorităţile au legiferat apoi masacrul cântătoarelor şi au autorizat exportul. Acum, România este singura ţara europeană care avizează exportul ciocârliilor împuşcate.
surse: Hotnews, Digi24, SocietateaOrnitologică din România
EVENIMENT
Județele câștigate de fiecare candidat la prezidențiale. Unde s-au clasat pe primul loc Georgescu, Ciolacu, Lasconi și Ciucă
Candidatul „surpriză”, Călin Georgescu, continuă să se situeze pe primul loc, după centralizarea voturilor din aproape 90% din secțiile de votare. În urma lui, la distanță mică, se află Marcel Ciolacu.
După centralizarea a 85,78 % dintre voturile exprimate în țară, Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. El este urmat de liderul PSD, Marcel Ciolacu, și Elena Lasconi. Este o diferență de 200.000 de voturi…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Candidatul PNL la Președinția României, Nicolae Ciucă, a obținut, în județul Cluj, doar puțin peste 10% din voturi în primuk tur al alegerilor, cel mai slab rezultat al unui candidat de dreapta din ultimii 20 de ani.
La Cluj-Napoca, în orașul unuia dintre marii lideri ai PNL, Emil Boc, Nicolae Ciucă nu a obținut nici măcar 8% din voturi, fiind întrecut și de candidatul UDMR Kelemen Hunor.
Cum (n)-a fost votat Nicolae Ciucă la Cluj, în “fieful”…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Surpriză de proporții în Alba: Călin Georgescu CÂȘTIGĂ în fieful PNL. Candidatul PSD, Marcel Ciolacu, pe locul 4. REZULTATE FINALE
Surpriză de proporții în județul Alba, unul dintre cele mai importante fiefuri ale PNL. Candidatul independent Călin Georgescu a câștigat alegerile: a luat cel mai mare număr de voturi, devansând mașinăria PNL.
De asemenea, Georgescu a bătut AUR, care și PSD. Candidații acestor partide s-au clasat mult după Călin Georgescu și Nicolae Ciucă.
CITEȘTE ȘI: Cine este Călin Georgescu, surpriza de la primul tur al…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Candidații Călin Georgescu și George Simion – naționaliști, extremiști, suveraniști, votați la Cluj în comune cu primari UDMR
Cei doi candidați la prezidențiale, considerați naționaliști, extremiști și suveraniști, cu accente legionare, Călin Georgescu și George Simion, au obținut voturi, și nu puține, inclusive în comunele din județul Cluj cu primari UDMR și unele, cu populație majoritar maghiară.
Astfel, în comuna Sic, unde candidatul UDMR, Kelemen Hunor, a obținut 580 de voturi (88,01%), candidatul independent Călin Georgescu s-a clasat pe locul secund și a primit 24 de voturi…
Citește mai mult pe Cluj24.ro