Connect with us

ACTUALITATE

Aproape 5.400 de persoane au vizitat, în luna ianuarie, Castelul Corvinilor din Hunedoara

Publicat

Aproape 5.400 de persoane au vizitat, în luna ianuarie, Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara, autorităţile locale apreciind, luni, că este un început de an „promiţător” în contextul situaţiei generate în turism de pandemia de coronavirus.

Astfel, în primele 31 de zile ale acestui an, monumentul medieval din Hunedoara a fost văzut de 5.385 de turişti, mai mult cu 1.036 faţă de luna ianuarie din 2019, considerată ca perioadă de referinţă în ceea ce priveşte vizitarea castelului.

Potrivit primarului municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, situaţia de la Castelul Corvinilor este rezultatul eforturilor depuse în ultimii ani atât de administraţia obiectivului istoric, cât şi de autorităţile locale.

„Mă bucură faptul că avem, în ianuarie 2021, cu peste 1.000 de turişti mai mulţi decât în ianuarie 2019. În condiţiile în care, peste tot în lume, turismul este grav afectat de pandemia de COVID-19, aş putea spune că bilanţul Castelului Corvinilor pe ianuarie, anul acesta, este chiar mai bun decât cel din ianuarie anul trecut”, a declarat edilul.

În ceea ce priveşte încasările, reprezentantul autorităţii locale a precizat că diferenţele sunt mici comparând situaţiile din lunile ianuarie 2020 şi ianuarie 2021, în condiţiile în care, de anul trecut, în preţul biletului de intrare au fost incluse şi vizitarea „Casei Breslelor” şi a expoziţiei permanente de arheologie.

„Diferenţa de încasări între ianuarie 2020 şi ianuarie 2021 este foarte mică: au fost 186.991 de lei încasaţi în primele 31 de zile ale anului trecut, respectiv 180.633 de lei în perioada similară a acestui an. Se dovedeşte astfel că s-a luat decizia corectă, anul trecut, când entităţile muzeale de la Castel au fost reunificate, astfel încât, în preţul de vizitare a castelului să fie incluse Casa Breslelor şi expoziţia permanentă de arheologie din clădirea administrativă situată în curtea exterioară”, a apreciat Bobouţanu.

El a menţionat că administraţia locală se concentrează, în continuare, pe buna derulare a lucrărilor de restaurare a Castelului Corvinilor, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană în valoare de 5 milioane de euro, dar şi pe acţiunile de promovare a obiectivului istoric. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botoșani primește aplauze de la Guvern: Finanțare pentru viața culturală locală

Publicat

botoșani primește aplauze de la guvern: finanțare pentru viața culturală

Publicitate

Ministerul Dezvoltării vine în sprijinul a 66 de teatre, opere și filarmonici

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a decis, în ședința de astăzi, alocarea sumei de 231.458.960,88 de lei pentru 66 de teatre, opere și filarmonici din 40 de localități, care funcționează în subordinea autorităților locale din 31 de județe.

‘Prin această măsură, venim în sprijinul teatrelor, operelor,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Femeie din Botoșani, dată dispărută după ce a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Publicat

femeie din botoșani, dată dispărută după ce a plecat de

Publicitate

Maria Feraru, o femeie în vârstă de 44 de ani, domiciliată în satul Orășeni-Deal, comuna Curtești, județul Botoșani, a fost dată dispărută după ce a părăsit locuința în dimineața zilei de 2 iulie 2025, în jurul orei 10:00. De atunci, familia nu mai știe nimic despre ea.

Originară din Vatra Dornei, județul Suceava, Maria Feraru are cetățenie română și este cunoscută ca o persoană activă și comunicativă. Semnalmentele acesteia sunt:…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Copiii din Todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima ediție a Școlii de vară „Din inima satului”

Publicat

copiii din todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima

Publicitate

În primele zile ale lunii iulie, curtea Școlii Gimnaziale din Todireni a devenit un adevărat atelier de culoare și descoperire. Lansată cu emoție de profesorii coordonatori Elena Liliana Brașoveanu și Marineta Ciobanu, Școala de vară „Din inima satului” a reunit zeci de copii dornici să îmbine joaca, tradiția și experimentul într‑o experiență educativă cât o vacanță întreagă.

Aventură, tradiție și știință – în aceeași…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Grădinița „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi a adus vara în culori pentru preșcolari prin proiectul educațional „Grădi 9 în culori”

Publicat

grădinița „Ștefan cel mare și sfânt” dorohoi a adus vara

Publicitate

În debutul vacanței de vară, Grădinița cu Program Prelungit „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Dorohoi a desfășurat proiectul educațional „Grădi 9 în culori” – un program special dedicat copiilor de vârstă preșcolară, realizat în colaborare cu mai multe instituții locale.

Derulat într-un mediu sigur și primitor, proiectul a urmărit stimularea creativității, dezvoltarea personală a celor mici și menținerea unei conexiuni active și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe