Connect with us

ACTUALITATE

Aproape 5.400 de persoane au vizitat, în luna ianuarie, Castelul Corvinilor din Hunedoara

Publicat

Aproape 5.400 de persoane au vizitat, în luna ianuarie, Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara, autorităţile locale apreciind, luni, că este un început de an „promiţător” în contextul situaţiei generate în turism de pandemia de coronavirus.

Astfel, în primele 31 de zile ale acestui an, monumentul medieval din Hunedoara a fost văzut de 5.385 de turişti, mai mult cu 1.036 faţă de luna ianuarie din 2019, considerată ca perioadă de referinţă în ceea ce priveşte vizitarea castelului.

Potrivit primarului municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, situaţia de la Castelul Corvinilor este rezultatul eforturilor depuse în ultimii ani atât de administraţia obiectivului istoric, cât şi de autorităţile locale.

„Mă bucură faptul că avem, în ianuarie 2021, cu peste 1.000 de turişti mai mulţi decât în ianuarie 2019. În condiţiile în care, peste tot în lume, turismul este grav afectat de pandemia de COVID-19, aş putea spune că bilanţul Castelului Corvinilor pe ianuarie, anul acesta, este chiar mai bun decât cel din ianuarie anul trecut”, a declarat edilul.

În ceea ce priveşte încasările, reprezentantul autorităţii locale a precizat că diferenţele sunt mici comparând situaţiile din lunile ianuarie 2020 şi ianuarie 2021, în condiţiile în care, de anul trecut, în preţul biletului de intrare au fost incluse şi vizitarea „Casei Breslelor” şi a expoziţiei permanente de arheologie.

„Diferenţa de încasări între ianuarie 2020 şi ianuarie 2021 este foarte mică: au fost 186.991 de lei încasaţi în primele 31 de zile ale anului trecut, respectiv 180.633 de lei în perioada similară a acestui an. Se dovedeşte astfel că s-a luat decizia corectă, anul trecut, când entităţile muzeale de la Castel au fost reunificate, astfel încât, în preţul de vizitare a castelului să fie incluse Casa Breslelor şi expoziţia permanentă de arheologie din clădirea administrativă situată în curtea exterioară”, a apreciat Bobouţanu.

El a menţionat că administraţia locală se concentrează, în continuare, pe buna derulare a lucrărilor de restaurare a Castelului Corvinilor, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană în valoare de 5 milioane de euro, dar şi pe acţiunile de promovare a obiectivului istoric. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO&VIDEO Tradiție, emoție și mândrie locală: Micii meșteșugari din Vorona, premiați de Sfinții Constantin și Elena. „Ați dovedit respect față de tradițiile noastre populare”

Publicat

foto&video tradiție, emoție și mândrie locală: micii meșteșugari din vorona,

Publicitate

Miercuri, într-o zi cu profundă încărcătură spirituală, de sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, comuna Vorona a trăit un moment deosebit de emoționant. În inima comunității, pe esplanada Centrului de Informare Turistică, copiii Voronei, cei mai talentați, cei mai migăloși, cei care duc mai departe o artă veche de veacuri, au fost în centrul unei sărbători care a adunat în jurul lor profesori, părinți, oficialități și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Coiful dacic, posibil furat din Olanda la comanda unor interlopi români. Ce relatează presa olandeză

Publicat

parchetul general a deschis un dosar penal în cazul furtului

Publicitate

Furtul tezaurului dacic din Muzeul Drents ar fi fost comandat din România, scrie presa olandeză. Potrivit unor surse ale televiziunii olandeze RTL Nieuws, comanda pentru furtul artefactelor dacice din luna ianuarie din Muzeul Drents are originea în lumea interlopă română.

Se pare că persoana care a comandat jaful dorește să folosească valorosul coif de aur și brățările ca monedă de schimb pentru a ține un infractor român departe de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Atelierele de creație „Simbol și meșteșug în încondeierea ouălor”, la Botoșani

Publicat

atelierele de creație „simbol și meșteșug în încondeierea ouălor”, la

Publicitate

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie – Științele Naturii, în colaborare cu Liceul Tehnologic Bucecea, organizează atelierele de creație intitulate ‘Simbol și meșteșug în încondeierea ouălor’.

Aflat la a șaptea ediție, proiectul valorifică încondeierea ouălor, practicată în lumea satelor în perioada cuprinsă între Învierea Domnului și Înălțare. Urmărind atât dezvoltarea abilităților artistice ale…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

O casă din localitatea Avrămeni a fost cuprinsă de flăcări, în această după-amiază

Publicat

o casă din localitatea avrămeni a fost cuprinsă de flăcări,

Publicitate

O casă din localitatea Avrămeni a fost cuprinsă de flăcări, în această după-amiază. Bunurile din mai multe camere, dar și o parte din acoperiș, au luat foc din cauza unui scurtcircuit. Nu au fost persoane rănite, însă pagubele sunt însemnate.

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Stației Săveni, cu două autospeciale de stingere, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță, dar și Serviciul Voluntar…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe