EVENIMENT
Aproape 600 de operatori economici și peste 2 tone de bijuterii, verificate de inspectorii ANPC, într-o lună
Timp de o lună, comisarii ANPC au controlat 597 de operatori economici, care își desfășoară activitatea în acest domeniu. Cantitatea de bijuterii din metale prețioase verificată s-a ridicat la peste 2,2, tone, din care 1,87 tone s-au dovedit a avea abateri.
Până în acest moment, comisarii ANPC au aplicat amenzi contravenționale în valoare de peste 3,3 milioane de lei și 260 de avertismente. Pentru doi operatori economici din municipiul București s-a propus suspendarea autorizației de funcționare.
Printre cele mai des întâlnite abateri constatate de echipele de control, se numără: comercializarea unor produse din metal prețios fără a purta marca de stat; deficiențe de etichetare (lipsa menționării pe etichete a gramajului, prețului, denumirea pietrei, ponderea acesteia în greutatea bijuteriei, a elementelor de identificare-caracterizare etc.); lipsa traducerii în limba română pe certificatul de conformitate sau de garanție; afișarea prețului obiectului în altă monedă decât leul (ex: euro).
Afilarea prețului produsului într-un mod greu vizibil; nerespectarea regimului promoțiilor; lipsa informațiilor complete referitoare la pietrele prețioase; lipsa balanței de verificare din magazine sau utilizarea unora fără verificare metrologică; neacordarea garanției obiectelor din metal prețios comercializate; lipsa afișării tarifelor de reparații.
În urma acestor constatărilor din teren, conducerea ANPC a decis extinderea controlului și prelungirea tematicii naționale pentru încă cel puțin o lună, la nivelul întregii țări.
Din anul 2018, conform legii, ANPC este instituția din România care autorizează operatorii economici care comercializează obiecte din metale prețioase și unicul organism din țara noastră abilitat să aplice acestor produse marca de stat.
(sursa: Mediafax)
EVENIMENT
Trafic îngreunat pe DN 67C Transalpina, între Tău și barajul Oașa. Copaci căzuți pe carosabil
Traficul rutier este îngreunat, vineri dimineața, pe DN 67 C (Transalpina), între localitatea Tău Bistra și barajul Oașa. Au căzut copaci pe partea carosabilă.
Potrivit IPJ Alba, se circulă alternativ. Se estimează reluarea normală a circulației în jurul orei 8.00.
Potrivit InfoTrafic, vineri dimineața se circula în condiții de iarnă în zona montană înaltă a județului, unde ningea abundent.
Recomandările…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Harta interactivă a secțiilor de votare din străinătate, publicată de MAE. Lista locurilor unde pot vota românii din diaspora
Ministerul Afacerilor Externe a anunțat joi că a publicat harta interactivă a secțiilor de votare din străinătate. MAE a publicat, pe pagina web, lista celor 950 de secții de votare organizate în străinătate pentru alegerile prezidențiale și parlamentare 2024, care include și adresele sediilor acestora, a anunțat ministerul printr-un comunicat.
Lista este disponibilă în secțiunea dedicată alegerilor și poate fi…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus, chestor de poliție și fost șef al Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, anunță DNA.
Alături de el au fost trimiși în judecată încă 4 polițiști clujeni.
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus va fi judecat, în stare de libertate, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ordin ANRE: „Taxa pe țeavă” – toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să PLĂTEASCĂ o cotă parte la factura de energie termică
ANRE a emis în acest an un ordin care prevede că toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să plătească o cotă parte la factura de energie termică, indiferent dacă sunt racordate la sistemul centralizat sau dețin centrale individuale pe gaze. A fost generată o formulă de calcul potrivit căreia cota comună ajunge la 50% din factura totală a blocului, scrie HotNews.ro. Oamenii au numit aceste costuri „taxa pe țeavă”, cu referire la coloana de distribuție a agentului termic…
Citește mai mult pe Cluj24.ro