EVENIMENT
Aproape 700.000 de români au folosit anul trecut o asigurare voluntară de sănătate

Potrivit Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), în anul trecut, aproximativ 677.000 de români au fost beneficiari ai serviciilor medicale acoperite de asigurările voluntare de sănătate.
În medie, fiecare persoană asigurată a utilizat în 2022 cel puţin o dată poliţa de sănătate încheiată fie direct, fie de către angajatorul lor, numărul de accesări înregistrând, de altfel, o creştere constantă în ultimii ani.
Per ansamblu, valoarea totală a serviciilor medicale plătite anul trecut sub formă de despăgubiri (indemnizaţii) de către companiile de asigurări în baza acestor poliţe a fost cu 28% mai mare decât în 2021, depăşind 362 milioane lei. Această valoare reprezintă, de altfel, o sumă care nu a mai fost necesar să fie cheltuită din fondul public de asigurări sociale de sănătate.
„O asigurare ne poate scuti de un stres major atunci când imprevizibilul îşi spune cuvântul în viaţa noastră, afectându-ne starea de sănătate. Aceste poliţe pot asigura un nivel suplimentar de protecţie a bugetului familiei, pentru a depăşi mai uşor un dezechilibru financiar provocat de un accident sau o boală”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte şi director general al UNSAR.
Aproape 700.000 de români au folosit anul trecut o asigurare voluntară de sănătate. Ce reprezintă asigurările voluntare de sănătate
De altfel, asigurările voluntare de sănătate reprezintă segmentul care a înregistrat una dintre cele mai susţinute evoluţii la nivelul pieţei de asigurări facultative din România, reflectând utilitatea acestor instrumente financiare şi confirmând, implicit, interesul în creştere din partea românilor.
Datele publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, citate de UNSAR, arată că piaţa asigurărilor voluntare de sănătate este de 9 ori mai mare decât acum 10 ani.
Înfiinţată în 1994, Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil care deţin o pondere de peste 90% din piaţa locală de asigurări.
Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe. Agerpres
EVENIMENT
DiscoverEU 2025: Cum să călătorești GRATUIT cu trenul prin Europa. Aproape 1.500 de tineri români pot obține un loc în program

DiscoverEU 2025: 1.485 de tineri din România vor avea oportunitatea să exploreze Europa călătorind cu trenul. Comisia Europeană oferă în cadrul acestei runde 36.000 de permise de călătorie.
Sunt eligibili să se înscrie tinerii născuți între 1 iulie 2006 (inclusiv) și 30 iunie 2007 (inclusiv), rezidenți într-un stat membru UE sau într-o țară terță asociată la programul Erasmus+ (Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia).
Potrivit unui…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Un credit de nevoi personale este un împrumut nebancar sau bancar pe care îl poți folosi pentru diverse scopuri, cum ar fi:
• Achiziționarea de bunuri de consum (electrocasnice, mobilă, etc.)
• Plata unor servicii (călătorii, tratamente medicale, evenimente, etc.)
• Refinanțarea altor datorii
• Consolidarea datoriilor
Caracteristicile creditelor de nevoi personale:
• Suma împrumutată poate varia în funcție de instituția financiară și de veniturile…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Deputații și senatorii care lipsesc nemotivat de la ședințe, sancționați cu 5% din indemnizație, pe zi de absență. Lege promulgată

Deputații și senatorii care lipsesc nemotivat de la ședințe vor sancționați cu 5% din indemnizație, pentru fiecare zi în care absentează. Anterior, procentul era de 1%. Legea a fost promulgată miercuri de către președintele interimar Ilie Bolojan.
Noua lege modifică și completează Statutul senatorilor și deputaților. Parlamentarii care lipsesc nemotivat de la ședințe vor fi sancționați cu reținerea a 5% din indemnizație pentru fiecare zi în care…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Profesorii vor fi evaluați în fiecare an, pe o platformă online, cu impact asupra salariilor. Anunțul premierului Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că profesorii vor fi evaluați în fiecare an pe o platform online. Se va ține cont de performanța elevilor și feedback de la alți profesori și directorii unităților de învățământ.
Ciolacu a dat ca exemplu o măsură care urmează să se aplice în domeniul educației, la recomandarea OCDE.
”Profesorii din România vor fi evaluați anual de pe o platformă online, cu analize ale performanței elevilor și feedback de la colegi și directori…
Citește mai mult pe Alba24.ro