Connect with us

EVENIMENT

Aproape 80.000 de ucraineni au ales să rămână pe teritoriul României. 30.000 sunt copii

Publicat

refugiati ucraina

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat sâmbătă că aproape 80.000 de cetăţeni ucraineni au ales să rămână pe teritoriul României, 30.000 fiind copii.

„La acest moment sunt aproape 80.000 de cetăţeni ucraineni care au ales să rămână pe teritoriul României din cei peste 515.000 care, de la debutul conflictului, din 24 februarie, au intrat în ţara noastră.

Sunt 79.075 de cetăţeni ucraineni, dintre care 30.000 sunt copii.

Unii dintre ei au fost deja preluaţi în grija structurilor specializate ale statului român în centre dedicate protecţiei copilului, dar desigur sunt mulţi alţii care au nevoie de integrare în sistemul educaţional, de acces la serviciile de sănătate şi de alte categorii de servicii sociale pe care România trebuie să fie pregătită să le ofere”, a precizat Dan Cărbunaru, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Instituții importante, ÎNCHISE la Cluj în Noaptea Europeană a Muzeelor, în semn de PROTEST: Muzeografii NU sunt paznici!

Publicat

noaptea muzeelor arta 1000x600.jpg

Trei importante instituții de cultură clujene nu își vor deschide porțile vizitatorilor de Noaptea Europeană a Muzeelor, în semn de protest. Este vorba de Muzeul de Artă Cluj-Napoca, de Muzeul Etnografic al Transilvaniei și de Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei.

Mai multe instituții de cultură din țară au anunțat că nu vor lua parte la evenimentul Noaptea Europeană a Muzeelor, în semn de protest. Angajații din trei muzee importante din Cluj-Napoca au…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cu trenul la mare. Programul estival de transport „Trenurile Soarelui”, al CFR Călători începe la jumătatea lunii iunie

Publicat

cu trenul la mare. programul estival de transport „trenurile soarelui”,

Cu trenul la mare: Programul estival de transport „Trenurile Soarelui”, al CFR Călători, va începe în noaptea de 14 spre 15 iunie şi va fi operaţional până la data de 8 septembrie.

Turiştii vor avea la dispoziţie 30 de trenuri ce vor asigura, zilnic, legături directe din toată ţara, cu staţiunile de la Marea Neagră şi cu Delta Dunării, transmite Radio România Actualități.

Totodată, CFR Călători reaminteşte celor interesaţi că pot beneficia de mai multe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Drumul comunal DC 195 din Bucerdea Vinoasă va fi reabilitat, printr-o investiție de peste 2,5 milioane de lei. Licitație, în SEAP

Publicat

drumul comunal dc 195 din bucerdea vinoasă va fi reabilitat,

Drumul comunal DC 195 din satul Bucerdea Vinoasă, comuna Ighiu, va fi reabilitat printr-o investiție de peste 2,5 milioane de lei. 

Primăria Ighiu a lansat, pe 15 mai, în SEAP, o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiție „Reabilitare drum comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă”.

Valoarea totală a contractului este estimată la 2.520.091,09 lei, fără TVA. 

Potrivit documentației, proiectul vizează reabilitarea drumului comunal DC…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Cascadorul Lae Dreghici va concura vineri în semifinala emisiunii „Românii au Talent”

Publicat

video: cascadorul lae dreghici va concura vineri în semifinala emisiunii

Cascadorul Lae Dreghici va concura vineri, 17 mai, în semifinala emisiunii „Românii au Talent”. Într-un videoclip, acesta a transmis că pregătește o nouă cascadă auto, „demnă de finală”. 

Reamintim faptul că la sfârșitul lunii februarie, Lae a realizat o cascadorie alături de fiul său, Robert Dreghici. Cei doi au primit Golden Buzz, adică butonul de aur, pentru cea mai bună performanță a emisiunii.

Cascadoria a fost făcută de cei doi cu două autoturisme. O…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe