Connect with us

ACTUALITATE

Aproape 9.000 de cazuri de infectare cu ciuperca neagră, în India

Publicatgermania coronavirus

India a raportat peste 8.800 de cazuri de infectare cu ciupercă neagră, fiind vorba de o epidemie aflată în creştere în ţara lovită puternic de COVID-19, transmite BBC.

Infecţia, denumită mucormicoză, este destul de rară, însă are o rată de mortalitate de 50%, unii pacienţi putând fi salvaţi doar prin scoaterea unui ochi.

În ultimele luni, India a raportat mii de cazuri care au afectat pacienţii care au fost infectaţi cu COVID-19. Doctorii au menţionat că infecţia pare că se instalează la 12-15 zile după ce pacientul s-a vindecat de coronavirus.

Medicii bănuiesc că ar exista o legătură între apariţia ciupercii şi steroizii folosiţi în tratarea COVID. Diabeticii sunt în special vulnerabili.

Statele Gujarat şi Maharashtra au raportat peste jumătate din numărul total de cazuri înregistrate. Alte peste 15 state au raportat între opt şi 900 de cazuri.

Lav Agarwal, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a trimis joi o scrisoare către 29 de state din India, solicitând să declare epidemie de ciupercă neagră.

La spitalul Maharaja Yeshwantrao, care dispune de 1.100 de paturi, numărul pacienţilor a crescut de la opt, în urmă cu o săptămână, la 185, sâmbătă seara.

Peste 80% dintre pacienţi au nevoie de intervenţie chirurgicală imediată, a spus şeful departamentului de medicină din cadrul spitalului, dr. VP Pandey.

Majoritatea pacienţilor infectaţi cu ciupercă neagră sunt persoane care s-au vindecat de COVID-19, preponderent bărbaţi. Majoritatea au fost trataţi cu steroizi şi suferă de diabet.

Pacienţilor diagnosticaţi cu mucormicoză trebuie să li se administreze în fiecare zi, timp de până la opt săptămâni, o injecţie intravenoasă de Amfotericină B. Creşterea numărului de cazuri a dus la epuizarea stocurilor, iar mulţi oameni au recurs la piaţa neagră.

Mucormicoza este o infecţie rară, cauzată de expunerea la o ciupercă care se găseşte de obicei în pământ, plante, bălegar, fructe sau legume putrezite.

Ciuperca afectează sinusurile, creierul şi plămânii şi poate fi fatală pentru pacienţii diabetici sau pentru cei cu imunitatea scăzută.

Printre simptome se numără: nas înfundat şi sângerări, durere şi umflare a ochiului, pleoape scăzute, vedere înceţoşată sau chiar pierderea vederii. De asemenea, pot apărea pete de culoare neagră. MEDIAFAXdia


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Furtunile de vară pot fi periculoase. Trebuie evitate duşurile şi sălile de baie

Publicat

sursa foto: Facebook / IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

Furtunile de vară pot fi periculoase şi sunt însoţite adesea de descărcări electrice, iar Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) recomandă cetăţenilor ca în timpul unei furtuni să evite duşurile şi sălile de baie, întrucât conductele instalaţiilor pot conduce electricitate.

“Deseori neaşteptate, furtunile de vară pot fi periculoase, fiind de multe ori însoţite de descărcări electrice. Iată cum ne putem proteja în timpul unei furtuni: Ne adăpostim în casă sau, la nevoie, în autoturism, închidem uşile şi ferestrele, evităm duşurile şi sălile de baie – conductele instalaţiilor pot conduce electricitate”, se arată pe pagina de Facebook a IGSU.

Totodată, se impune deconectarea aparatelor electronice pentru a nu risca să fie defectate, mai precizată sursa citată.

AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Restricţiile la frontierele cu Mexic şi Canada au fost prelungite cu o lună

Publicat

Frontierele terestre ale SUA cu Canada şi Mexic vor rămâne închise pentru călătorii neesenţiale până cel puţin pe 21 iulie, a anunţat duminică Departamentul american pentru securitate internă, informează Reuters.

Prelungirea cu 30 de zile a fost anunţată după ce Canada a făcut publică vineri extinderea restricţiilor care urmau să expire luni şi care sunt în vigoare din martie 2020 din cauza pandemiei noului coronavirus. Executivul american a organizat reuniuni la nivel de grupuri de lucru săptămâna trecută cu Canada şi Mexic.

Departamentul pentru securitate internă a precizat într-un comunicat că a remarcat “evoluţii pozitive în ultimele săptămâni şi participă cu alte agenţii americane la grupurile de lucru ale experţilor de la Casa Albă cu Canada şi Mexic pentru a identifica condiţiile în care restricţiile pot fi relaxate în condiţii de siguranţă şi sustenabilitate”. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

România se află în topul exportatorilor de viori din UE

Publicat

sursa foto: Facebook / Comisia Europeană în România

România se află în topul exportatorilor de viori din Uniunea Europeană, în 2018 exportând 14 000 de viori către statele din afara UE, transmite cu prilejul Zilei Europene a Muzicii, pe Facebook, Comisia Europeană.

„Astăzi este Ziua europeană a muzicii! ️România se află în topul exportatorilor de viori din UE. În 2018, România a exportat 14 000 de viori către statele din afara UE (28% din totalul exporturilor de viori din afara UE), conform Eurostat”, potrivit postării Comisiei Europene.

Potrivit Eurostat, în 2018 România a exportat în afara Uniunii Europene 14.035 viori, Danemarca 12.169, Germania 6.358, Cehia 2.862, iar Franța 2.684.

Ziua Europeană a Muzicii este marcată la 21 iunie începând cu 1985. Ziua Muzicii este sărbătorită în peste 700 de oraşe din 120 de ţări.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un urs și-a făcut apariția într-o comună din Botoșani. Autoritățile au emis mesaj RO Alert

Publicat

Arhivă foto

ISU Botoșani a emis mesaj RO Alert pentru locuitorii din comuna Hudești, unde o femeie a semnalat prezenta unui urs: „Păstrați distanța fața de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta sau să îl hrăniți”.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a emis, în urmă cu puțin timp, mesaj RO Alert pentru locuitorii din comuna Hudești, unde o femeie a semnalat prezenta unui urs.

„A fost semnalată prezența unui URS în comuna Hudești, în Alba și Baranca. Evitați deplasarea în zonă, dacă nu este absolut necesară. Păstrați distanța fața de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta sau să îl hrăniți. Protejați animalele din gospodărie, fără sa vă expuneți pericolului”, este mesajul transmis de autorități.

Ministrul Mediului Tánczos Barna susținea vineri că în cazul în care atacurile urșilor într-o localitate sunt repetate intervenția trebuie să fie prin relocare sau împușcare.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe