EVENIMENT
Aproape 90.000 de hectare de culturi, afectate de secetă. Precizările Ministerului Agriculturii

Suprafața totală afectată de secetă este de 89.605 hectare din 19 județe, a anunțat vineri Ministerul Agriculturii. Joi, erau afectate 70.562 hectare cultivate.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, suprafața totală afectată de secetă este de 89.605 hectare din 19 județe: Arad, Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Galați, Giurgiu, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Neamț, Satu Mare, Teleorman, Tulcea, Timiș, Vaslui și Vrancea.
Reprezentanții ministerului anunță că au fost constituite comisiile de constatare şi evaluare a pagubelor generate de fenomenele periculoase, ca urmare a secetei pedologice, și au fost discutate cu fermierii măsurile promovate de minister pentru diminuarea efectelor secetei.
În cadrul programului „De trei ori subvenția”; până în prezent s-a încheiat Convenția între MADR și Fondul De Garantare a Creditului Rural (FGCR) şi s-a semnat Convenția de lucru între CEC Bank si FGCR și se află în desfășurare demersurile necesare pentru semnarea Convenției între FGCR şi 15 bănci comerciale.
De asemenea, ministerul susține că s-a solicitat la Comisia Europeană aprobarea privind acordarea avansului pentru plățile directe la un nivel de 70% și 85% pentru măsurile de mediu și climă din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2022.
Aproape 90.000 de hectare de culturi, afectate de secetă: Ce s-au elaborat
„S-au elaborat proiectele de hotărâre de Guvern pentru aprobarea unor scheme de ajutor excepțional pentru plantații pomicole pe rod și/sau cu arbuști fructiferi şi/sau cu vii cu struguri pentru vin, precum și pentru susținerea activității de creștere în sectoarele suin și avicol, în anul 2022, în valoare de 51,6 milioane euro, din care 25,5 milioane euro fonduri europene și 26,1 milioane euro de la bugetul național.
S-a elaborat și este în consultare publică Hotărârea de Guvern privind modificarea Programului național de reabilitare a infrastructurii principale de irigații şi a infrastructurii de desecare și drenaj din România, în vederea adaptării agriculturii la schimbările climatice și reducerea efectelor acestora asupra producției agricole, suma destinată este de 1,5 miliarde euro, reprezentând fonduri de la bugetul național, care vor fi alocate până în anul 2027”, au transmis reprezentanții Ministerului Agriculturii.
Aproape 90.000 de hectare de culturi, afectate de secetă: Investiții noi în infrastructura de irigații din fonduri UE
Conform acestora, s-au prevăzut investiții noi în infrastructura de irigații din fonduri UE, și s-a înființat grupul de lucru privind gestionarea efectelor produse de schimbările climatice.
Potrivit unui comunicat de joi al Ministerului Agriculturii, seceta pedologică afectase 70.562 hectare cultivate în județele Arad, Bacău, Botoșani, Brăila, Călărași, Galați, Giurgiu, Ialomița, Iași, Neamț, Satu-Mare, Tulcea, Vaslui și Ilfov.
(sursa: Mediafax)

Un credit de nevoi personale este un împrumut nebancar sau bancar pe care îl poți folosi pentru diverse scopuri, cum ar fi:
• Achiziționarea de bunuri de consum (electrocasnice, mobilă, etc.)
• Plata unor servicii (călătorii, tratamente medicale, evenimente, etc.)
• Refinanțarea altor datorii
• Consolidarea datoriilor
Caracteristicile creditelor de nevoi personale:
• Suma împrumutată poate varia în funcție de instituția financiară și de veniturile…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Deputații și senatorii care lipsesc nemotivat de la ședințe, sancționați cu 5% din indemnizație, pe zi de absență. Lege promulgată

Deputații și senatorii care lipsesc nemotivat de la ședințe vor sancționați cu 5% din indemnizație, pentru fiecare zi în care absentează. Anterior, procentul era de 1%. Legea a fost promulgată miercuri de către președintele interimar Ilie Bolojan.
Noua lege modifică și completează Statutul senatorilor și deputaților. Parlamentarii care lipsesc nemotivat de la ședințe vor fi sancționați cu reținerea a 5% din indemnizație pentru fiecare zi în care…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Profesorii vor fi evaluați în fiecare an, pe o platformă online, cu impact asupra salariilor. Anunțul premierului Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că profesorii vor fi evaluați în fiecare an pe o platform online. Se va ține cont de performanța elevilor și feedback de la alți profesori și directorii unităților de învățământ.
Ciolacu a dat ca exemplu o măsură care urmează să se aplice în domeniul educației, la recomandarea OCDE.
”Profesorii din România vor fi evaluați anual de pe o platformă online, cu analize ale performanței elevilor și feedback de la colegi și directori…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Remus Lăpușan, deputat PSD de Cluj: Gestionarea ineficientă a deşeurilor afectează sănătatea populației

Deputalul PSD de Cluj, Remus Lăpușan, a ridicat, în Parlament, problema gestionării ineficiente a deşeurilor în România şi importanța protejării mediului.
Aceasta a generat o criză ecologică ce necesită măsuri urgente care să asigure garantarea dreptului cetăţenilor la un mediu curat şi sănătos, a spus Remus Lăpușan.
Remus Lăpușan: Gestionarea ineficientă a deşeurilor afectează sănătatea populației
”Gestionarea ineficientă a deşeurilor în…
Citește mai mult pe Cluj24.ro