Connect with us

EVENIMENT

Aproape de trei ori mai multe persoane au murit din cauza COVID decât cele raportate oficial – OMS

Publicat

laborator text covid coronavirus pixabay

Aproape de trei ori mai multe persoane au murit din cauza COVID-19 decât arată datele oficiale, potrivit unui nou raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), cel mai cuprinzător bilanț global al pandemiei de până acum.

Au existat 14,9 milioane de decese asociate COVID-19 până la sfârșitul anului trecut.

Numărul oficial al deceselor direct atribuibile COVID-19 și raportate la OMS în această perioadă, din ianuarie 2020 până la sfârșitul lunii decembrie 2021, este puțin peste 5,4 milioane, anunță Reuters.

Cifrele OMS privind mortalitatea includ persoanele care au murit din cauza COVID-19, precum și cele care au murit ca urmare indirectă a pandemie, inclusiv persoanele care nu au putut avea acces la asistență medicală pentru alte afecțiuni atunci când sistemul de sănătate era copleșit în timpul valurilor uriașe de infecție. De asemenea, se iau în calcul și decesele evitate în timpul pandemiei, de exemplu riscul mai mic de accidente rutiere în timpul restricțiilor.

Dar cifrele sunt mult mai mari decât cele oficiale, din cauza deceselor care nu au fost anunțate în țările care nu au raportat în mod corespunzător. Chiar și înainte de pandemie, aproximativ 6 din 10 decese din întreaga lume nu au fost înregistrate, potrivit OMS.

Aproape jumătate dintre decesele care nu au fost contabilizate au fost înregistrate în India

Raportul OMS a precizat că aproape jumătate din decesele care nu au fost contabilizate până acum au fost înregistrate în India. Raportul sugerează că 4,7 milioane de persoane au murit acolo ca urmare a pandemiei, în principal în timpul valurilor uriașe din mai și iunie 2021.

Cu toate acestea, guvernul indian estimează un număr mult mai mic de decese pentru perioada ianuarie 2020-decembrie 2021: aproximativ 480.000.

Grupul de experți OMS, format din experți internaționali care au lucrat luni de zile la aceste date, a folosit o combinație de informații naționale și locale, precum și modele statistice, pentru a estima totalul acolo unde datele sunt incomplete – o metodologie pe care India a criticat-o.

Alte evaluări independente au estimat, de asemenea, un număr de morți în India mult mai mare decât cel oficial al guvernului, inclusiv un raport publicat în Science, care a sugerat că 3 milioane de persoane ar fi murit din cauza COVID în această țară.

Alte calcule au avut concluzii similare cu privire la numărul de decese la nivel global, care este mult mai mare decât statisticile înregistrate.

Pentru comparație, se crede că aproximativ 50 de milioane de oameni au murit în pandemia de gripă spaniolă din 1918, iar 36 de milioane de oameni au murit din cauza HIV de la începutul epidemiei, în anii 1980.

(sursa: Mediafax)

Știrile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

L-AȚI VĂZUT? Minor de 17 ani, DISPĂRUT dintr-un centru de plasament din Cluj-Napoca. Sunați la 112

Publicat

lacatus claduiu e1713958161185.jpeg

La data de 24 aprilie a.c., Poliția municipiului Cluj-Napoca – Secția 5 Poliție a fost sesizată despre faptul că, în cursul zilei de ieri, 23 aprilie a.c., minorul Lăcătuș Claudiu, în vârstă de 17 de ani, ar fi plecat voluntar dintr-un centru de plasament din Cluj-Napoca, iar până în prezent nu s-a întors la domiciliu.

SEMNALMENTE – înălțime aproximativă 1.70 m, 65 de kilograme, constituție atletică, păr negru tuns scurt, față ovală, ochi…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 100 de șoferi testați în Alba, pentru alcool sau droguri la volan, în 24 de ore. Ce amenzi au dat polițiștii și jandarmii

Publicat

peste 100 de șoferi testați în alba, pentru alcool sau

Peste 100 de șoferi au fost testați în Alba, pentru alcool sau droguri la volan, în ultimele 24 de ore. Polițiștii și jandarmii au continuat acțiunile în sistem integrat.

În cadrul activităților desfășurate, marți, au fost legitimate, prin intermediul aplicației eDAC, 391 de persoane. Au fost verificate 224 de autovehicule, potrivit IPJ Alba.

Au fost constatate 156 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO Elevi din Alba Iulia, acțiune de ecologizare pe malul râului Ampoi. Viceprimar: „respect pentru acești tineri”

Publicat

foto elevi din alba iulia, acțiune de ecologizare pe malul

Un grup de elevi a fost surprins miercuri dimineața de camerele de supraveghere ale Primăriei Alba Iulia, operate de către Poliția Locală, în timpul unei acțiuni de ecologizare care s-a desfășurat pe malul râului Ampoi.

„Vreau să îi felicit pe acești tineri care, prin puterea exemplului, ne arată că atitudinea civică și grija pentru orașul în care trăim sunt lucruri care contează enorm.

Pentru cei care au aruncat, ilegal, gunoaiele strânse de către acești copii am un…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Intervenția pentru reparația conductei care s-a spart pe DN1 în Florești a durat aproape 12 ore

Publicat

conducta apa floresti 2.jpg

Aproape 12 ore a durat intervenția angajaților Companiei de Apă Someș în Florești, pe DN1. Reparația conductei de canalizare care s-a spart marți, a blocat traficul în orele de vârf.

Magistrala care traversează Floreștiul s-a spart în jurul orei 8.00 dimineața, iar intervenția a fost una de durată, fiind vorba de o lucrare complexă la canalul principal.

FOTO. Intervenția pentru reparația conductei care s-a spart pe DN1 în Florești a durat aproape 12…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe